Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

mallow 05.11.2003 15:50

no dziala na czarnych ... wiec to tylko zalezy od koloru plyty .. hmm nie wiedzialem
dzieki
pozdro

brajek 07.12.2003 20:36

Czesc mam podobny problem
Clon super alcohol the best ale jakie ustawienia zabezpieczen przy kopiowaniu plyty boot psx cd change .
Dzisiaj wypaliłem clonem i alcoholem zabezpieczenia na librycrypt psx niestety lipa w konsoli model 9002 nie widzi tej plyty. co jest
pozdrawiam

Bartek^ 04.01.2004 21:47

PSX, ISO i kłopot w tle ;)

Witam
Parę dni temu kupiłem sobie nagrywarkę. Ponieważ mam na dysku kilka ISO gier na PSX'a zassane z neta chciałbym je nagrać na płytki.
Moje pytanie brzmi następująco: Jak należy ustawić Clone CD (4.3.1.9) lub Alcohola 120% (1.4.8 (Bulid 1222) , aby płytki zostały dobrze wypalone ( czyli tak żeby konsola je "widziała") ?
Uprzedzam pytanie: wpisałem w wyszukiwarce :psx iso" ... znalazłem jeden (s!c) temat z którego nic nie wynika (więcej kłótni mało porad).
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

ApproachingEvil 04.01.2004 21:59

a probowales juz wogole?
ja wypalilem do dzis tylko jedna taka plytke - w alcoholu ustawiona jako normal cd (zeby sam nie korygowal subkanalow itp.) z predkoscia 12x i wszystko bylo ok

ApproachingEvil 04.01.2004 22:05

ale moge sie mylic :)
zobacz tu itp http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=29592

kynio 05.01.2004 22:34

Ja nagrywam zawsze w Alkoholu 120%, po prostu wybieram profil "Playstation", wybieram obraz i wsio!

femel 05.01.2004 23:26

Prędkość palenia...

Hmm... tworzenie obrazu płyty z zabezpieczeniem Psx-Lybcrypt nie stanowi żadnego problemu ale mam wrażenie, że prędkość zapisu obrazu z takim zabezpieczeniem na płytę cd-r ma znaczenie. Może się mylę. Skoro napęd konsolowy odczytuje płyty z max. prędkością 2x to dlaczego wszystkie profile Psx-Lybcrypt z programów kopiujących wymuszają zapis Max ? Wypalę sobie płytkę (tj. wykonam backup :>) np. z prędkością 24x to czy mam 100% pewność działania takiej kopii na napędzie konsolowym ?

M@X 06.01.2004 14:10

Pewnosc masz tylko wtedy, gdy:
a) Zrodlo to oryginal
b) Kopiujesz ALCOHOLEM
c) Nagrywasz 1x
d) Nagrywasz na CD-R BLACK

W takich warunkach 99% plyt pojdzie na nierpzerobionym PS1...

Bartek^ 06.01.2004 14:11

Dzieki za pomoc ! :)
Już wszystko gra, płytki wypalone.

para 06.01.2004 14:15

Tylko jak masz nową nagrywarkę to minimalna prędkość nagrywania wynosi od 4x do 8x.

femel 06.01.2004 14:23

Hmm... dzięki wielkie za radę! Racja, na nieszczęście moja LG GCE8160B z updatowanym biosem nie obsługuje zapisu 1x. Szkoda.

M@X 06.01.2004 14:48

Wiec zostaje ci spelnic wszystkie warunki oprocz C i liczyc na szczescie ;-D...

Lester 07.01.2004 03:15

ewentualnie jak jesteś bardziej uparty to w kolejności:
deamontools - montujesz obraz płyty, clonyxxl - skanujesz zabezpieczenie, alcoholer - ustwaiasz profil odpowiedni do wykrytego zabezpieczenia, alcohol120% - i jazda. gotowa płyta.

Tusiek 08.01.2004 10:58

A to moje RADY :(jeśli to przerobiony PSX) jeśli org to zadne nagrywanie nie odpali nawet na Black CD-R-metoda podmieniania płyt już nie działa na tych modelach,a sama płyta Black nie wystarczy-kiedyś się w to bwaiłem.
Lepiej sobie Emulator na kompa załatw!!!Lepsza jakośc itp. no i pady juz są-albo podł DUAL SHOCKA z przejściówką PS-PC-miodzio-TEKKEN3 he he ok

1-nie musi być alcochol 120% i źródło orginał
2-wystarczy Clone CD i ustawic profil Clony XXL(standard dla każdej gierki dla PSXa)
3-prędkość nagrywania obrazów zalezy jaki masz model PSX-a i w jakim stanie jest twój czytnik!!
4-ja wypalam x48-max na LG i wszystko chodzi bez problemu u każdego komu pozyczę lub...no wiecie he he
5-Jeśli się boisz to max x16 nagrywasz to 99.9% że zadziała
6-a jakość płyty tez ma znaczenie najlepiej było by na CD-R Black jak mówi M@X.666 ale za tę kasiorkę masz 3 Cd-R zwykłe :P
7-jeśli nagrywasz to pamiętaj niech się spokojnie nagra
a)-mimo iż jest zabezpieczenie przed opróżnieniem bufora to czasem moze nastąpić taki przeskok że płytka się fajnie wypali a w trakcie gry wyst błąd
b)-nie obciążaj procka i HD-(chyba że masz z kompa MONSTRUM POWER :P)
8-Tak na przyszłość jeśli chodzi o gierki PS2 to max speed to x8 jak audio bo laser w PS2 strasznie jest niedokładny(chyba że 1-e modele)

P.S kup 10 różnych cd -to raptem 5 zeta na giełdzie i potestuj sobie jak sobie poradzi twoja konsola z odczytem i wybierz tę najlepsza-POLECAM CD-R firmy (...) -[konsola PSX ] są THE BEST!!!w takim Markecie sa:50szt. za 50zł. :P

(...)-kryptoreklama

Kuba001 10.01.2004 10:00

Chiałem jeszcze cośdodać PSX 1 nie zawsze czyta każdąpłyte CD np. ma problem z Akoss'em
Zalecane są płytki PLATINUM do tej operacji :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:30.