![]() |
dokladnie pisze tak
"Lite-ON .... " nie jest kompatybilny z Clone CD podczas 'odczytu danych subkanalowych ze sciezek danych oraz sciezek Audio" ! no i jak to ugryz ? |
CD z PC dla PSX & PS2 (dobre forum wybrałem??)
Witam!
Czy da sie nagrywać na blaszaku(PC) gry przeznaczone dla innych platform - głownie konsol psx i ps2... jeśłi tak to jakie są do tego potrzebne programy, jakie są to standardy i jeśli mam pliki gry dla ps2 xxx.bin i xxx.cue to jak je mam ewentualnei nagrać... |
Oczywiscie ze mozna..polecam programy CloneCD,Alcohol 120%-obsługa na stronie głownej CDR-info
|
ale ja nie chcę kopiować płyt z grami bo ich nie mam.. ale mam stałke więc mogę je zciagnać z netu.. i wtedy dopiero wypalić..
|
Cytat:
|
no dobra - tylko o czym mam poczytać.. bo jak przeglądałem to głownie widzę teksty o pc... jakby mnie tak ciut ukierunkować (mały drogowskaz -> link:) :D :D
pozdroofka - będę eosprymentował.. pare płyt zjaram ale w końcu cos bedzie... |
eksperymenty moga byc kosztowne (nie wiem jak konsole radza sobie z CD_RW - glownym nosmikiem do eksperymentow) - ale scigasz taki obraz, odpaalsz clonaCD wybierasz profil PSX czy taki jaki ci pasuje pod konsole i nagrywasz - z tego co pameitam to konsole trzeba 'przerobic' zeby zechciala czytac plyty cdr...
|
Obrazy ktore mozna sciagnac z netu mozna wypalac (najczesciej)bylejakim programem, chyba trzema wlaczyc tryb RAW ale pewnosci nie mam. Dzisiaj wypalalem gierke w Nero z obrazu .cue, .bin i wszystko ok, nawet zrobilem eksperyment i przerobilem obraz plyty z NTSC na PAL i kolorki teraz mam w gierce. Pozatym na forum juz o tym duzo mowiono wiec poszukaj.
|
LibCrypt jak skopiować by chodziła na playu bez przeróbki ???
Witam
Jak skopiować oryginalną grę na PSX (nie PSX 2) tak aby chodziła na Playu bez przeróbki (tak jak oryginał) Będe wdzięczny za informacje ... Pozdrawiam |
Tak z ciekawosci pytam - jak zmienic NTSC na PAL ??
|
Re: LibCrypt
Cytat:
|
Cytat:
Przy okazji ja mam pytanie czy wypalanie plyt do psx na czarnych plytach cos daje, moze lepiej sie czytaja czy cos takiego? |
!!!witam!!!
aaaaa apropo nic nie daje czy to czarna czy inna........ ......... a ja mam takie pytanie...... ........bo mi sie tak wlasnie wydaje ze psx nie odczytuje plyt innych jak PAL i moze po tej zmianie bedzie dobrze bez przerobienia......... |
Cytat:
|
Próbowałem wszystkich znanych mi sposobów.
Może komuś się udało, albo wie jak przerobić obraz płyty tak aby działał na Playu bez przeróbki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:09. |