![]() |
a nie prosciej innym programem skopiowac? nawet nero sobie poradzi.
|
wiem, jasne ze mozna, ale pytam z czystej ciekawosci:)
|
Ja przekopiować dyski PSX i PS2
Tak jak w poście - dyski na PSX i PS2 - gry przerobiony (chyba z wersji DVD). Jak je kopiować, aby działały. Czy niezbędne są dyski z czarnymi spodami???
|
Re: Ja przekopiować dyski PSX i PS2
Cytat:
|
Tak wiem - zakładamy, ze przeróbki są. Program CLone CD. Jak tam poustawiać opcje, żeby wszystko działało.
|
Cytat:
|
Powiem tak . Moj kumpel ma ps2 ze starsza wersja AR i z troche juz siadajacym laserem. I jemu nie chodzi 80% gier ze stadionu na czarnych plytkach. U mnie chodza wszystkie. Dlatego jestem zmuszony przegrywac mu gry na platinumy. Wszystkie smigaja bez problemow.
Jesli nie znasz ustawien to zainstaluj Alcohola 120 lub Fantom cd, tam po prostu wybierasz profil psx lub ps2 i samo sie ustawia. A jesli przegrywasz z orginala to chyba najlepszy bedzie clone xxl czy jak on sie tam nazywal. |
Cytat:
oczywiscie mowie o ps2 |
Przecciz nie wszystkie wychodza na dvd. chyba ( nie wiem mam tylko jeden)
|
Co do PS2 to gry te są na dyskach CD. Nie na jednym tylko np. na 3 - 4 dyskach CD. Chyba jakoś kopiowane są z DVD.
|
Aby kopie zapasowe dzialaly na PSach nalezy:
- zrobic obraz nagrywarka (subkanaly), - nagrywac maksymalnie na x8, - dbac o plyty. Kolor cedekow jest bez znaczenia. Najwazniejsze czy plyty sa porysowane czy tez nie. Porysowane nie chodza na slabych laserach (do V7) i trzeba robic nowe kopie. A to ze gra jest na trzech cd nie oznacza, ze nie jest ripem, bo trzy plytki to 2100MB, a gry na DVD maja najczesciej 4,7GB. |
kopiowanie plyt z psx`a
witam. czy ktos moze mi doradzic jak przegrac plyte z konsoli playstation? nero sobie z tym nie radzi, clonecd przestal dzialac bo sie nie zarejestrowalem. moze jakis inny program, albo odpowiednie ustawienia w nero? bede wdzieczny za odp. pozdr
|
Ja zadnych ustawien nie robilem poprostu zgrywalo sie w nero.
|
hmm. znaczy moze inaczej powiem. owszem przegralem plytke. tylko, ze ona nie dziala. konkretnie nie dziala na emulatorze na PC, nie sprawdzalem na konsoli, ale zakladam, ze skoro nie dziala na emulowanym piecu to na konsoli tez nie pojdzie. a moze to problem samej gry? to jest gran turismo 2. pozdrawiam i czekam na kolejne odpowiedzi :)
|
A jaki masz emulator, sa takie ktore nie obslugiwaly niektorych gierek, ja mialem 3 emulatory i na kazdym chodzilo cos i nie mialem wtedy problemu z dzialaniem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:32. |