![]() |
Powiem tak najprościej to się nagrywa Clone'm wybierasz plik .dvd i dajesz zapisz.Zapewne Twoja kopia takowego pliku nie posiada a w nim jest zawarty Layer Break.
No aby gra zadziałała musisz mieć pewność,że Twoja konsola ma na pewno zmieniony bios w napędzie . |
Ja z kolei mam troszkę inny problem.
Kupiłem konsole, najprawdopodobniej przerobioną. Wypaliłem płytę używając programiku który się nazywa Sonic. Przy nagrywaniu wybrałem plik .iso - wszystko ładnie poszło. Włożyłem płytę do konsoli i ujrzałem komunikat: "to play this disc, put it in an xbox 360 console" Jeszcze jedno plik .iso ma coś około 7,2gb natomiast plik .dvd ma kilkadziesiąt. Moje pytanie: 1. Czy błędem było użycie pliku .iso? 2. Czy użyć innego innego programu do nagrywania - obraz to 7,2GB - a zapisana płyta ok 5,5GB 3. Próbowałem imgBurn i wywalił mi przy 1913760 z jakimś dziwnym komunikatem. NAgrywarka laptopowa natomiast płyta TDK BL DVD+R z góry dzięki za pomoc. |
czyli pierw musze zgrac obraz na dysk a potem wypalic ?? czy moge odrazu wypalic z plyty na plyte i czy program jest darmowy czy platny bo nie mam zamiaru juz wiecej niszczyc plyt
|
Nagrywarkę masz kiepską ,płyty dobre. Do wypalenia możesz użyć ImgBurn'a ,jeszcze jest Xbox Backup Creator do przygotowania kopi i wypalenia.
|
dobra nie bd w taki sposob pisac sorrki ale wracając do tematu są to płyty Verbatim 8.5 GB DVD+R DL, a nagrywarka HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50N ATA jest to nagrywarka laptopowa a pytałem sie gościa w sklepie jak kupowalem plyty czy moja nagrywrka to skopiuje to powiedzial ze tak a moze to wina programu do kopiowania co z tym fantem zrobic albo jaki program do tego uzyc ?? szczegolnie jak chcialem skopiowac GTA IV
|
Przeczytaj cały ten temat i regulamin forum.
|
Jakie to płyty ?
Jaka nagrywarka ? No i przede wszystkim nie pisz ,że chcesz piraty pzegrywać. Jest to sprzeczne z regulaminem . |
Kopiowanie Płyt Na Xboxa 360
Witam jestem tu po raz pierwszy i mam mały problem mianowicie. Dostałem od mojej dziewczyny pod choinke Xboxa 360 Arcade no i wszystko fajnie dałem go do przerobienia kupilem sobie gre pirata na sprawdzenie i działa wszystko ostatnio od kupla pozyczylem 10 gier na Xboxa i działa normalnie chcialem sobie je skopiować więc kupiłem płyty "DVD+R DL" przegrał mi gre normalnie bez zadnych błedów ale gdy włożyłem gre do napędu Xbox-a wyskoczył mi komunikat żeby wyczyścić płyte miękką szmatką i odpalić ponownie konsole no ale to nic nie pomogło używałem programu do kopiowania "NTI Media Makre 8" pomożcie bo te płyty 8.5 GB wcale nie są tanie i szkoda je zmarnować. Z góry dzięki :)
|
Skopiować tak samo jak oryginalną grę.
|
mam problem z nagraniem gry na xbox 360. mam kopie zapasowa kolegi i potrzebuja przegrac ta plyte zebym mogl w nia grac:( peosze o pomoc. Czym skopiowac i czym nagrac. pomocy
|
Write, a nie Build ;]
|
Chciałbym poprosic was o pomoc... Probowalem nagrac plytke. Wszystko po sciagniecu bylo ok, dwa pliki jeden .iso drugi .dvd. Sprawdzialem obraz w xdvdmullterze, rowniez bylo ok. Wrzucilem plytke do napedu. Nagrywalem Imgburnem. Zmienilem booktype, predkosc 2,4x. Wiec jak czytalem na forum wrzucilem do nagrania plik .dvd. Bylo w nim dobry LayerBreak i to cos z .iso. Tyle tylko ze na plyte nagral sie sam plik .dvd. Zrobilem drugi, raz i to samo. Sprobowalem wiec wrzucic obraz plyty. W polowie komp mi sie zawiesil...
Moj sprzet: plyta Platinum, nagrywarka lite-on, xbox przerobiony ixtreme 1.4. Pomocy!!! |
Na laptopie - nagrywarka pioneera i pozwala na nagrywanie dvddl chcialem wypalic plyte z kopia na xbox360. Program ImgBurn. Wczytalem plik dvd i dalem predkosc 2,4.
Bylo dobrze, ale na 9 procentach nagle predkosc wypalania byla 0 i nic nie nagrywalo. Co to oznacza ? Czy to wypadek raz na 10000, czy o co chodzi. |
Jest mo***380;liwa wymiana nap***281;du z Liteona na Samsunga,LG lub Benq,temat jest o nagrywaniu gier,nast***281;pnym razem za***322;***243;***380; osobny temat w odpowiednim dziale.
|
Do upewnienia zapytam. Jak teraz kupie xboxa nowego to nie ma szans na przeróbkę? Tylko oryginały będę musiał mieć?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09. |