Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie gier na Xbox 360 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-gier-xbox-360-a-75969/)

CRABKONG 08.07.2009 16:24

Witam ja także bym bardzo prosił o to samo bo ostatnio po wypalaniu jedne gry mi działaja a inne nie .
Po włorzeniu płytki pisze otwórz DVD zamiast zagraj w grę . Kiedyś nie miałem takiego problemu . ;/

adrians96 15.06.2009 20:12

Witam!!
Czy mógłby ktoś napisać (lub podać na której stronie to jest) krok po kroku jak nagrać grę włącznie z patchowaniem i innymi rzeczami. Z góry dziękuję

jonnybravo 28.05.2009 14:18

mówiłem o nagrywaniu audio...a tu na DL specyfikacja jest od 2,4x wiec czytamy i rozumiemy co czytamy :) ale nie będziemy się licytować ważne że działa. a Anglista ze mnie nie najlepszy okazuje się :)

pozdrawiam

Berion 27.05.2009 19:36

A kto Ci powiedział, żeby wypalać x1? ;)

Cytat:

Napisany przez jonnybravo (Post 1025865)
label brike i nazwa pliku iso przypominam że jest możliwe tylko w płytach z +

Aghem, Layer Break, a nie "upadek etykiety". :P

Możliwe na każdym DVD9 i DVD18. :taktak:

jonnybravo 27.05.2009 17:12

wiecie co udało się po wielu mękach. problemem jest prędkość zapisu płyty i mówienie że 2,4x jest najlepszą prędkością to ma prawdopodobnie stary sprzęt i farta. inspiracje dał mi kolega mówiąc że audio nie nagrywa x1, x2 czy x4 tylko x10 i działa mu lepiej niż nagrywane wolniej wiec co mi zależy i tak już spaliłem ze 25 płytek więc co za różnica... ustawiłem x6 prędkość oczywiście płytka verbatim i pyli nagrałem już z 8 tytułów i wszystkie bez problemu. a więc powodzenia.

jeśli chodzi o nagrywanie clonem cd otwierasz *.dvd ze względu na to że w nim jest ustawienie label brike i nazwa pliku iso przypominam że jest możliwe tylko w płytach z +

pozdrawiam

Dino952 25.05.2009 10:10

Mam pytanie czy przy nagraniu gry na plyte przez cloneCd czy nagrywa sie ****.iso czy ****.dvd czy oba jezeli tak to w jakiej kolejności ?

wichru88 22.05.2009 13:29

Problem z tworzeniem obrazu oraz nagrywaniem go na plyte

Mam problem z tworzeniem obrazu oraz nagrywaniem go na playte. a jezeli mam byc konkretny to nie mam o tym zielonego pojecia.:P Prosze o dokladny opis lub scriny jak stworzyc obraz gry na xboxa 360 (z orginalnej plytki oraz pirata). Prosze tazkze o nazwy programow ktorymi mozna to robic. Jesli mozna to prosze o odpowiedz fachowca ktory to juz robil i taka kopia dziala w konsoli:).Aczkolwiek wolalbym scriny z dokladnym opisem wtedy wiem ze nie popelnie bledu. Mysle ze taki post przyda sie wielu ludzia a szczegolnie mnie i rozwiaze nasze wszystkie problemy;)

jonnybravo 22.05.2009 13:01

pomocy

Koledzy przeczytałem już wiele tematów i ten też moim problemem jest to o czym się mówi ale co z tym zrobić już nikt nie pisze. problem jest z informacją że należy wyjąć płytę i przetrzeć ściereczką... dla przybliżeniu tematu mam ixtreme najnowszy. prób dokonywałem na różnych sprzętach ostatnio testuje na nagrywarce pioneer drv-216DBK i oczywiście na wersji notebookowej DVRK08E. testy wykonywałem na standardowej nagrywarce lg w moim asusie na zewnętrznej nagrywarce liteon (nówce) oraz na lapku toshiby (też nówce) i stacjonarku kumpla. nagrywałem na płytkach emtec, esperanza i oczywiście VERBATIM i wszystkie + urzyłem już 3 programów (cloncd, imgburn i xbox backup creator) pliki otrzymalem od kolesia który zajmuje się xboxami więc są ok testy w xdvdmulleterze przechodzą plik dvd jest poprawny. i już mnie cholera bierze bo plytek poszło multum i każdy już rozkłada ręce.

proszę o pomoc

ustawienia imgburn? ustawienia systemu? nadmieniam że pożyczone gry od znajomych działają bez problemu. ręce opadają :(
http://forum.cdrinfo.pl/C:%5CDocumen...ktop%5Cbbb.jpg

Berion 13.04.2009 10:19

Oj wyboru to Ty nie masz. Są tylko cztery modele Szajsunga dla który ten fw napisano. Zajrzyj do tematu: "magiczne napędy". Kreon fw jest na XBINS, a tutorial w jego readme.

Taki napęd to koszt rzędu 50-60zł (jak jeszcze w ogóle gdzieś je kupisz... :().

makaron 12.04.2009 23:53

.....masz racje Berion:). Ja myslalem ze kreon sluzy do modyfikowwania obrazow (he) a nie flash napedu.
Mozesz dac jakis link z wiecej info jak i co gdyz niewiem jak zaczac to robic - wszedzie sa opisy jak sie nagrywa a jak juz klikne na link o keronie to linki niezyja lub tutek nie dokladny ( 3-4 zdania).....da rade?:) hegh?
(sorki za naki ale pisze z troche padajacego Aspire one)

Update.
Znalazlem cos tutaj http://xboxonline.valhalla.pl/index....8&st=0&start=0
Mozesz dac jakas liste lub link do czegos podobnego lub moze jaki naped proponujesz (jezeli jest mozliwosc to aby byl to naped zewnetrzny - mam tylko laptopy).

Berion 12.04.2009 16:09

A tego Bioshocka to na pewno wkładasz do napędu z kreonem? ;)

makaron 12.04.2009 15:57

Witam,
Co to znaczy że nie mogę skopiować mojego Bioshocka (orginał który się ładnie tnie) i Xobx Backup Creator 2.8 widzi go jako 5.32MB i przycisk START jest nieaktywny, ale gdy włożę Backup Army of Two to już jest normalnie. Army of Two pobrałem z sieci (tez orginał mi się ciał - od momentu kupna mam problem z Samsungiem) i jest ok Poprawne wypalanie i obraz na dysk. Moja nagrywarka to GMA-40802N. Za bardzo nie mogę rzucać na HDD Xboxa gdyż ściągam dużo demek i brak miejsca.
Czy kupić jakaś inną, czy może mam coś doinstalować (wg tutków po włożeniu płyty powinno już wszystko działać.

DejaVu 30.03.2009 20:00

ok' tak zrobię jak podłącze kiedyś xboxa.

Trilu 30.03.2009 19:58

Rozpakuj ,skopiuj na pena i zresetuj xboxa,lub wypal na płycie CD-R/RW ,DVD i ta sama procedura ,xbox sam się zaktualizuje .

DejaVu 30.03.2009 05:11

Ten pliczek już mam,tylko co ja mam z nim zrobić , to nadal nie wiem,raczej nic nie będę z nim robił.Co do sensownych gier Berion to co masz na myśli-ja lubię fpsy w które na konsoli gra się tragicznie:haha: Na razie mam :P Perfect Dark Zero-przeszedłem,Lost Planek-gdzieś tak połowę gry,Call Off Duty3-6misji(kupiłem tylko dlatego że mam wszystkie części na PC, Burnout Paradise-była razem z konsolą-nie gram bo nie wiem o co chodzi??? moim zdaniem badziewie , już wolę NFSMW które przechodzę już któryś tam raz z rzędu.Może żeby nie ta cena gier , to bym miał ich więcej, a być może to i starość-na PC też już rzadko coś kupuję,ostatnio Conflict Denied Ops(nawet mi się podobał) i Half-Life2(nie podoba mi się,dobrze że nie kupiłem orange box):haha: Xboxsa kupiłem z czystej ciekawości i z zamiarem kupowania gier których nie ma na PC , zastanawiam się nad Ps3-ale czy warto dla dwóch gier??? Kilzone i Metal Gear Solid4??? mam wszystkie części na ps2 i ps1.Szkoda że nie wychodzi to wszystko na wszystkie platformy:'( Co z tego że kupił bym ps3 jak by pewnie leżała w szafce jak xbox.;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:04.