Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie gier na Xbox 360 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-gier-xbox-360-a-75969/)

Berion 08.02.2009 23:22

Nie prawda.

SzkopiX 08.02.2009 17:56

Ok, a czy nagram obraz na płytę Verbatim DVD+R DL x8 ? bo wyczytałem na jednym forum że płyty z predkoscią x8 nie dadzą sie nagrać na x2,4 to prawda ?

Berion 07.02.2009 14:28

Nie ma "specjalnych biosów do Xbox Live". ;) Zawsze jest i będzie ryzyko bana. Podejrzewam, że masz iXtreme bo innych się dziś raczej nie używa.

Nie "ściągaj gierek z neta". A to czy będzie to "stealth kopia" nie, to już zależy od korsarza który ją skopiował i udostępnił. Pirackie kopie na tym forum są tematem tabu.

SzkopiX 07.02.2009 12:53

Witam !
Mam konsolke przerobioną(nie pamietam jaki bios, wiem ze specjalny do xbox live) grałem na niej na kopiach i nie mam bana. mianowicie mam pytanie czy jak sciagne gierke z neta i będe miał 2 pliki .iso i .dvd i jak nagram to czy dostane bana na konsolce czy trzeba jakieś patche stosować ?

Burak_PL 06.02.2009 01:40

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1001806)
Sprawdzałeś czy nowo nagrywane obrazy są poprawne?

właśnie doszedłem do wniosku, że to chyba wina nagrywarki, poprawnie nagrywa każdą płytę (Audio, mp3, etc), ale nie da się jej odtworzyć później w playerze ;) no cóż pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło, a że to nagrywarka w laptopie to chyba będę musiał do serwisu podskoczyć

Trilu 05.02.2009 21:21

Sprawdzałeś czy nowo nagrywane obrazy są poprawne?

Burak_PL 05.02.2009 16:41

Witam! Od jakiegoś czasu mam przerobionego xboxa i nie było najmniejszego problemu z wypalaniem i odczytywaniem przez niego gier. CloneCD + Verbatimy "Plusy" i wszystko ładnie śmigało. Ostatnio nie przeczytał mi świeżo wypalonej, pomyślałem - zdarza się. Dziś wypaliłem 3 nowe i dalej to samo. I nie mam pojęcia w czym jest problem. Poprzednie czyta bez problemu. Czego to może być wina ? Niestety nie mam możliwości sprawdzenia czy gry, które mi nie odczytuje, sprawdzić u kogoś innego. Z góry dzięki za pomoc ;)

marcn222 02.02.2009 15:36

Widac pierwszy plik byl uszkodzony, drugi juz byl bezproblemowy. Wszystko proste jak konstrukcja cepa :) ale sporo sie dowiedzialem dzieki temu i innym tematom

marcn222 02.02.2009 00:10

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1000346)
Możesz użyć opcji ''Autofix",potem sprawdź w "Kreon Checker'',aby to zrobić trzeba wydobyć z obrazu SS i sprawdzić ,jeśli wywali ''bad Kreon'' to ściągasz program abgx360, ustawiasz co ma naprawić ,potem sprawdzasz ponownie w XDVDMulleter'ze czy wszystkie okienka są zaznaczone.

Ps:Na przyszłość radzę robić kopie z własnej gry.

Zaczalem od abgxs60 i opisu z tego postu
http://x360iso.org/poradniki-iso/636...a-abgx360.html
wyskoczylo cos o Video partition sector 16 in blank
Stealth check failed
i przy komunikacie automatically patching stealtch filles... ze nie moze otworzyc pliku i Autofix failed i jeszcze jakis tam blad, zmeczony juz dzis jestem, jutro zaczne odpoczatku tak jak radzisz.
Ps. staram sie ale jak jest cos drogiego to wole sprawdzic czy nie wyrzucam w bloto. I temat mnie zaciekawil
Ps 2 gdzie znajde Kreon Checker z opisem? jest moze na tym forum?

Trilu 01.02.2009 14:08

Możesz użyć opcji ''Autofix",potem sprawdź w "Kreon Checker'',aby to zrobić trzeba wydobyć z obrazu SS i sprawdzić ,jeśli wywali ''bad Kreon'' to ściągasz program abgx360, ustawiasz co ma naprawić ,potem sprawdzasz ponownie w XDVDMulleter'ze czy wszystkie okienka są zaznaczone.

Ps:Na przyszłość radzę robić kopie z własnej gry.

marcn222 01.02.2009 13:04

Witam
Konsolka arcade przerobiona. naped prawdopodobnie Li-teon. cos tam sciagnalem. XDVDMulleter Beta 10 sprawdzam obraz, od razu jest pytanie o fix. jesli sie zgodze to jest komunikat "no wideo file found" i "patch cannot be null, Parametr name: patch" i Video insertion failed! Iso might be broken". potem pojawia sie ekran glowny. i z tych po prawej zaznaczone sa oprocz Video data present i IXtreme Compatibile. Czy to oznacza ze plik z obrazem jest uszkodzony czy to cos innego?
dodam ze to byl plik iso. .dvd sam zrobilem. wypalilo sie o bez problemu ale na Pc nie widac zadnego pliku a Xbox owi ze niepoprawny format czy jakos tak

Trilu 28.01.2009 00:18

W Imgburn'ie można ustawić sobie LB ręcznie,LB wynosi 1913760.
Jak zrobiłeś poprawny plik .dvd ,to klonowi wystarczy;]

mmwujek 28.01.2009 00:07

A można coś szerzej w tej materii?
Rozumuje tak:
Przy wypalaniu wybieram plik z .dvd i się pAli?! Tak? Czy muszę coś dodatkowo ustawiać w cdClonie?

Berion 27.01.2009 22:52

To zwykły plik tekstowy w ANSII.

wpisujesz tam odpowiedni LB i to wszystko. Można to też ustawić ręcznie w każdym szanującym się programie do nagrywania.

mmwujek 27.01.2009 19:47

Kkonsola przerobiona, natomiast pojawił się kolejny problem.
Mianowicie uzyskałem drogą pobrania obraz płytki ale tylko iso. Nie mam pliku .dvd
Czy ktoś wie jak nagrać kopię zapasową z tego pliku lub ewentualnie jak utworzyć plik .dvd

ok...

znalazłem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:05.