Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie gier na Xbox 360 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-gier-xbox-360-a-75969/)

Berion 13.04.2009 10:19

Oj wyboru to Ty nie masz. Są tylko cztery modele Szajsunga dla który ten fw napisano. Zajrzyj do tematu: "magiczne napędy". Kreon fw jest na XBINS, a tutorial w jego readme.

Taki napęd to koszt rzędu 50-60zł (jak jeszcze w ogóle gdzieś je kupisz... :().

jonnybravo 22.05.2009 13:01

pomocy

Koledzy przeczytałem już wiele tematów i ten też moim problemem jest to o czym się mówi ale co z tym zrobić już nikt nie pisze. problem jest z informacją że należy wyjąć płytę i przetrzeć ściereczką... dla przybliżeniu tematu mam ixtreme najnowszy. prób dokonywałem na różnych sprzętach ostatnio testuje na nagrywarce pioneer drv-216DBK i oczywiście na wersji notebookowej DVRK08E. testy wykonywałem na standardowej nagrywarce lg w moim asusie na zewnętrznej nagrywarce liteon (nówce) oraz na lapku toshiby (też nówce) i stacjonarku kumpla. nagrywałem na płytkach emtec, esperanza i oczywiście VERBATIM i wszystkie + urzyłem już 3 programów (cloncd, imgburn i xbox backup creator) pliki otrzymalem od kolesia który zajmuje się xboxami więc są ok testy w xdvdmulleterze przechodzą plik dvd jest poprawny. i już mnie cholera bierze bo plytek poszło multum i każdy już rozkłada ręce.

proszę o pomoc

ustawienia imgburn? ustawienia systemu? nadmieniam że pożyczone gry od znajomych działają bez problemu. ręce opadają :(
http://forum.cdrinfo.pl/C:%5CDocumen...ktop%5Cbbb.jpg

wichru88 22.05.2009 13:29

Problem z tworzeniem obrazu oraz nagrywaniem go na plyte

Mam problem z tworzeniem obrazu oraz nagrywaniem go na playte. a jezeli mam byc konkretny to nie mam o tym zielonego pojecia.:P Prosze o dokladny opis lub scriny jak stworzyc obraz gry na xboxa 360 (z orginalnej plytki oraz pirata). Prosze tazkze o nazwy programow ktorymi mozna to robic. Jesli mozna to prosze o odpowiedz fachowca ktory to juz robil i taka kopia dziala w konsoli:).Aczkolwiek wolalbym scriny z dokladnym opisem wtedy wiem ze nie popelnie bledu. Mysle ze taki post przyda sie wielu ludzia a szczegolnie mnie i rozwiaze nasze wszystkie problemy;)

Dino952 25.05.2009 10:10

Mam pytanie czy przy nagraniu gry na plyte przez cloneCd czy nagrywa sie ****.iso czy ****.dvd czy oba jezeli tak to w jakiej kolejności ?

jonnybravo 27.05.2009 17:12

wiecie co udało się po wielu mękach. problemem jest prędkość zapisu płyty i mówienie że 2,4x jest najlepszą prędkością to ma prawdopodobnie stary sprzęt i farta. inspiracje dał mi kolega mówiąc że audio nie nagrywa x1, x2 czy x4 tylko x10 i działa mu lepiej niż nagrywane wolniej wiec co mi zależy i tak już spaliłem ze 25 płytek więc co za różnica... ustawiłem x6 prędkość oczywiście płytka verbatim i pyli nagrałem już z 8 tytułów i wszystkie bez problemu. a więc powodzenia.

jeśli chodzi o nagrywanie clonem cd otwierasz *.dvd ze względu na to że w nim jest ustawienie label brike i nazwa pliku iso przypominam że jest możliwe tylko w płytach z +

pozdrawiam

Berion 27.05.2009 19:36

A kto Ci powiedział, żeby wypalać x1? ;)

Cytat:

Napisany przez jonnybravo (Post 1025865)
label brike i nazwa pliku iso przypominam że jest możliwe tylko w płytach z +

Aghem, Layer Break, a nie "upadek etykiety". :P

Możliwe na każdym DVD9 i DVD18. :taktak:

jonnybravo 28.05.2009 14:18

mówiłem o nagrywaniu audio...a tu na DL specyfikacja jest od 2,4x wiec czytamy i rozumiemy co czytamy :) ale nie będziemy się licytować ważne że działa. a Anglista ze mnie nie najlepszy okazuje się :)

pozdrawiam

adrians96 15.06.2009 20:12

Witam!!
Czy mógłby ktoś napisać (lub podać na której stronie to jest) krok po kroku jak nagrać grę włącznie z patchowaniem i innymi rzeczami. Z góry dziękuję

CRABKONG 08.07.2009 16:24

Witam ja także bym bardzo prosił o to samo bo ostatnio po wypalaniu jedne gry mi działaja a inne nie .
Po włorzeniu płytki pisze otwórz DVD zamiast zagraj w grę . Kiedyś nie miałem takiego problemu . ;/

Berion 09.07.2009 10:45

No fajnie... a jaki masz fw w konsoli i jak wykonane kopie? Przecież my nie wróżki.

Temat jest dość złożony - minęły te czasy kiedy "po prostu kopiowało się płytę".

CRABKONG 09.07.2009 16:40

firmware mam 1.6 , no a nagrywanie to przez clone cd , plik dvd , i 2,4x prendkość ;p

Berion 09.07.2009 19:54

Prendkość? :hahaha:

No jak 1.6 to kopie muszą mieć dodatkowy wave czy co oni tam teraz dodają. Kopii dla <1.5 jak innych fw i chipów nie uruchomisz.

wilos 29.07.2009 09:23

XBOX 1.6

Witam

Jestem od wczoraj posiadaczem X -płyta JASPER - z xtreme 1.6 - nagrywałem kopie zapasowe - i problem pojawił się z grą FIGHT NIGHT ROUND 4 - po włożeniu pojawia sie komunikat - ,,żeby zagrać trzeba zaktualizować grę" - na ,,dashu" gra jest widoczna wyświetla sie okładka itd. Tylko ta gra nie działa. Inne chodzą bez problemu. Wszystkie sprawdzam tym programikiem XMULLER czy cos tam i tylko na tej odznaczony jest CZEKBOX - ixtreme, Inne są zaznaczone w słupku XRTREME COMPATABILE, oprócz właśnie tego czekboxa. Da sie coś zrobić koledzy szanowni.

Dziękuję z góry

Kerims 29.07.2009 13:31

Witam wszystkich serdecznie!
W tym roku na I Komunie podarowałem swojemu chrześniakowi konsole XBOX360 + przeróbka. Super radocha! A teraz dostałem zadanie od ojca mojego chrześniaka - zrobienie kopii oryginalnej gry na xbox-a 360. Poczytałem tu i ówdzie jak do tego się zabrać i niby wszystko jasne ale... Mam problem na samym początku - jak skopiować obraz gry na komputerze PC? Próbowałem włożyć grę (Kung Fu Panda) do napędu PC i nagrać obraz płyty za pomocą ImgBurn ale on tylko widzi pliki wideo dvd mające w sumie raptem 5 MB...? A gdzie gra? Mój napęd w komputerze to Matshita DVD-RAM UJ870BJ (panasonic). ImgBurn wyrzuca taki błąd: This disc is copy protected! Copyright Protection System Type: XBOX 360. Sorry, ImgBurn connot read copy protected discs. Potem ignorując ten komunukat tworzy obraz płyty xxx.iso o malutkim rozmiarze paru MB... Teraz pytania: Co robie źle? Czy może do odczytu - zrobienia obrazu płyty z grą potrzeba szczególnego napędu z odpowiednim firmware?? Jeśli tak to czy istnieje jakaś inna metoda zrobienia kopii zapasowej gry, np. poprzez podłączenie konsoli do komputera poprzez LAN i wykorzystanie odpowiedniego programu ?? Zdaję sobie sprawę, że zadaje proste pytania ale nie znam na nie odpowiedzi. Proszę o wyrozumiałość i pomoc...

Berion 30.07.2009 17:13

>> http://forum.cdrinfo.pl/f104/magiczne-napedy-78347/

Kopię najlepiej robić programem Xbox Backup Creator z opcjami adekwatnie do posiadanego fw w napędzie konsoli.

Cytat:

np. poprzez podłączenie konsoli do komputera poprzez LAN i wykorzystanie odpowiedniego programu ??
Nie, ponieważ ta konsola nie została jeszcze złamana, za co uważa się uruchamianie homebrew. Można jeszcze podłączyć napęd X360 jeśli nie masz któregoś z powyższych, ale sporo z tym roboty; można też odczytać płytę w taki sam sposób jak kiedyś GD-ROMy Dreamcasta, ale nie będą się nadawały do iXtreme i fw nowszych od Xtreme bodajże 1.0. Też jest z tym sporo roboty.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:33.