![]() |
Porównując jakość, szybkości itp - nagrywarka w laptopie jest do użytku w razie awarii zwykłej nagrywarki :taktak:
Moja przez rok wypaliła może ze 3 płyty... |
Optiarc AD 7530B ATA. a co powiecie o tej?
mam ja w laptopie wypalilem z 10 DL i narazie nie narzekam. w stacjonarnym mam HP i nie pamietam czy cos wypalilem na niej a przestala dzialac po 3 miesiacach a paragon zaginal :D |
Szmelc ;P
|
Witam.
Długo miałem LG 4163B. Czas na zmiany. Priorytetem jest interfejs E-IDE / ATAPI. Chętnie widział bym możliwoś wypalania nadruków napisów, obrazków na płytce oraz żeby nagrywała b.dobrze płyty DL ( XBOX 360 ). Które z wymienionych jakoś lepiej wypalają DVD +DL i nie ma znimi problemów :) : 1.Pioneer DVD+/-RW DVR-116D 2.Sony / NEC (Optiarc) DVD+/-RW AD-7203A LabelFlash 3.Optiarc DVD+/-RW AD-7173A LabelFlash 4.A może jednak jakiś LG lub Lite-ON. pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Czy z tych pionierów brać obojętnie jaki model bo troche ich jest ? Dzięki za odpowiedź!!! |
Cytat:
Na czym nagrywasz? Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/f15/ Nie musisz pisać, że do X360 bo to bez znaczenia. Interesuje Ciebie po prostu jak najwyższa jakość zapisu. A to czy to będzie X360, PS2, GC itd. to ma niewielkie znaczenie. ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz dużo osób chwali to co kupiło. Mało osób ma kilka nagrywarek i je jeszcze ze sobą porównuje. Dla mnie te wykresy testowanych płyt nic nie mówią :( Poczytam opinie o nich thx |
Miałem Toshibe SDR5372 i był to shit. jeden wielki problem. szczęście że ją zepsułem.
Mam Pionka 112 i LG4163 i chwale je bo naprawde są świetne. Nie mam z nimi problemów, więc chwale. Kosztowały razem wzięte mniej niż ta toshiba. |
Cytat:
|
Skoro temat zszedł już na nagrywarki to chciałbym znawców zapytać tylko, żywotność zakończyła moja nagrywarka w lapie oraz w stacjonarnym, myślę teraz o zewnętrznej. Potrzebna ona mi jest do gier na Xboxa, kopii bezpieczeństwa filmów na DVD oraz czasem jakieś mp3 do samochodu. Moglibyście coś z allegro polecić w przyjaznej cenie i żeby mi długo służyło ? :)
|
Ja tam nigdy nie używałem zew. napędów, nie interesowałem się tym też, więc nie wiem jak z jakością. Może kieszeń+Pionek? ;]
|
Cytat:
|
Pionka 216D :D
Kieszeni nie używam, ale słyszałem, że dobre robi Welland. W każdym razie nie znam się. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:07. |