Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

BeastUSSJ 29.09.2010 21:30

Jeśli chodzi o przyszłościowe kopiowanie gier z komputera na USB a potem na PS3,skoro odczyta 4GB to taką grę dzieli się programem a później skleja na manager'rze na PS3,czy pliki z gier są tak podzielone że nie zajmują więcej niż 4GB(chociaż w to nie wierzę)?

szczuru 29.09.2010 19:05

Na Pendrive'a wrzuć pliki *.pkg :] (Nie na iPoda tylko na jakiegoś pena, który rozpoznaje PS3).

dz1ur3x 29.09.2010 18:43

Siema wszystkim.

Na wstępie potwierdzam, że jestem noobem w temacie i dlatego proszę o pomoc.
Udało mi się na iPodzie 5g (bez wyświetlacza XD) zamontowac rockboxa i podmienić ten plik rockbox.ipod na ponoć właściwy. Podłączyłem do ps3 wedle jakiegoś filmiku na yt, który wczoraj znalazłem no i działa. Pojawiły się te dwa sprytne foldery. Tylko jest małe "ale": przy próbie wejścia do tego pierwszego folderu "app_home/ps3games" czy coś takiego wywala błąd, a w folderze "install package files" nic nie ma. Co dalej?

edit:

Myślałem, że może mam ten plik zły ściągnięty więc zassałem z ps3-hacks ten niby spachowany do ipoda 5g. Nic nie dało. wciąż pusty folder install package files. Po wciśnięciu trójkąta i wybraniu "install all packages" wyskakuje, że nie ma co instalować

edit2:
Ok. Udało mi się to rozkminić. Wrzuciłem na pendrivea manager.pkg. Podlaczylem go po zbootowaniu konsoli z JB. Zainstalowalem i dziala. Jestem w trakcie robienia backupu killzone'a 2, aczkolwiek obawiam się że na 8gb pendrivie mi braknie miejsca. I tutaj kolejna seria pytań : Czy przy tym JB z ipoda da się zgrywać pliki na dysk konsoli? (jeżeli tak, to jak?) Jeżeli już podłączę dysk zewnętrzny normalny to czy musi on być sformatowany do 0 czy mogę mieć na nim inne rzeczy czyt. wciąż używać go jako dysku zewnętrznego do peceta.

redrum1906 29.09.2010 15:19

Cytat:

Może popełniasz częsty błąd ,że przycisk EJECT trzeba przytrzymać dłużej ( przynajmniej do skończenia piszczenia).
Na 15 prób raz zaskoczyło,nie wyskoczył komunikat"nie rozpoznano urzadzenia USB" i byla gitara...Przytrzymuje przycisk dlugo,raz krotko...nie wiem co co chodzi. Za kazdym razem dochodze do etapu ladowania psfreedom linuxie jednak ten nieszczesny komunikat...:/
Używam tego tutoriala "rozruchowego":
Cytat:

Power off iPhone and launch the Android icon from the new boot menu, your iPhone will have load's of text line's appearing, wait for the "INIT" text to appear (the phone is now ready)
Connect the iPhone to you're PS3
Flick to power switch (on the back) of the PS3 to off then on. (FAT) If slim then plug the the power cable to the back of you're PS3. (Slim)
Push the power button (on front of console) and straight after push the eject button.
You will notice the text on the iPhone start's scrolling again.
Your PS3 should now be booted jailbroken (you should now have 2 folder's within the game selection screen)

mig25 29.09.2010 14:56

Cytat:

Napisany przez redrum1906 (Post 1120260)
Ja cały czas próbuję wykonać jailbreaka iPhonem 2G. Stosuje się w pełni do instrukcji,mam zainstalowane oprogramowanie 3.41 na PS3,na iPhonie robie restore do firmware 3.2.1,potem jailbreak redsnowem 9.4. Na końcu instaluje specjalnie przygotowany obraz z ps3hacks iPhoDroid_R13m_2G i nic z tego...Wszystko działa zgodnie z instrukcja jak na filmach tutorialowych.
Ja dochodze do momentu kiedy na linuxie(na iphonie) wyskakuje INIT,wlaczam konsole,laduje sie jailbrak w telefonie tak jak na filmiku linia po linii...jednak konsola sie wlacza z komunikatem "nierozpoznane urzadzenie usb" i niestety z jailbreaka nici. W zakladce "gry" nie pojawia sie to co powinno...
Kolejna sprawa.Zrobilm iboota,linux dziala a iOS juz nie. Po wybraniu opcji iOS telefon przechodzi w tryb recovery...Moze dlatego go nie znajduje konsola?

Może popełniasz częsty błąd ,że przycisk EJECT trzeba przytrzymać dłużej ( przynajmniej do skończenia piszczenia).

redrum1906 29.09.2010 14:41

Ja cały czas próbuję wykonać jailbreaka iPhonem 2G. Stosuje się w pełni do instrukcji,mam zainstalowane oprogramowanie 3.41 na PS3,na iPhonie robie restore do firmware 3.2.1,potem jailbreak redsnowem 9.4. Na końcu instaluje specjalnie przygotowany obraz z ps3hacks iPhoDroid_R13m_2G i nic z tego...Wszystko działa zgodnie z instrukcja jak na filmach tutorialowych.
Ja dochodze do momentu kiedy na linuxie(na iphonie) wyskakuje INIT,wlaczam konsole,laduje sie jailbrak w telefonie tak jak na filmiku linia po linii...jednak konsola sie wlacza z komunikatem "nierozpoznane urzadzenie usb" i niestety z jailbreaka nici. W zakladce "gry" nie pojawia sie to co powinno...
Kolejna sprawa.Zrobilm iboota,linux dziala a iOS juz nie. Po wybraniu opcji iOS telefon przechodzi w tryb recovery...Moze dlatego go nie znajduje konsola?

meritum 29.09.2010 09:31

Cytat:

Napisany przez adamek35 (Post 1120142)
Witam,
może ktoś rozumie ten bełkot allegro.pl/ps-ps3-usb-odtworz-firmware-v3-41-i1240231929.html ?

Po tytule można sądzić, że przywraca oprogramowanie 3.41, po opisie, który jest napisany po polskiemu to chyba zwykły break.

Google translator jak nic - gościowi nawet nie chciało się poprawić ze zrozumieniem :spoko: najzwyklejszy break

Berion 28.09.2010 19:23

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1120073)
Wystarczy byc wygodnym - wowczas konsola robi to za mnie. Wyhamuj troche, nie kazdemu zalezy na odpalaniu pirackich po*******ek z dysku.

Programy, które umożliwiają zarządzanie i kopiowanie swoich danych to popierdółki. Zaiste, nikomu niepotrzebne... :sciana:

@adamek35
Brzmi jak z translatora i tak pewnie jest. ;]

adamek35 28.09.2010 17:13

Witam,
może ktoś rozumie ten bełkot allegro.pl/ps-ps3-usb-odtworz-firmware-v3-41-i1240231929.html ?

Po tytule można sądzić, że przywraca oprogramowanie 3.41, po opisie, który jest napisany po polskiemu to chyba zwykły break.

Br0k3R 28.09.2010 16:55

Cytat:

Napisany przez armorsnake (Post 1120107)
Ha ha dobre :D:D
Programy Homebrew instalują się na dysk więc po instalacji możemy wyjąć pena.
Urządzenie z wsadem tj. PSJ możemy wyciągnąć od razu po zabootowaniu konsoli.

fakt. pomyliłem z mechanizmem PSP :podbite:

armorsnake 28.09.2010 14:01

Cytat:

Napisany przez Br0k3R (Post 1120102)
jeśli chodzi ci o te wszystkie ps3brejki itd. to samo urządzenie można wyjąć z portu po uruchomieniu konsoli i wszystko działa.

jeśli chodzi ci o pendrive na którym masz np. program do ftp'a czy backup managera to wydaje mi się że musi być w usb cały czas bo chyba nie wszystko załaduje się do ram'u.

Ha ha dobre :D:D
Programy Homebrew instalują się na dysk więc po instalacji możemy wyjąć pena.
Urządzenie z wsadem tj. PSJ możemy wyciągnąć od razu po zabootowaniu konsoli.

Br0k3R 28.09.2010 13:53

Cytat:

Napisany przez dwozny (Post 1120080)
Jeszcze jedno pytanko, pendrive z homebrew musi być cały czas podpięty do konsoli, czy tylko na początku przy uruchamianiu homebrewu? pytam bo chciałbym podłączyć drugiego pada, a brakuje mi portów usb.

jeśli chodzi ci o te wszystkie ps3brejki itd. to samo urządzenie można wyjąć z portu po uruchomieniu konsoli i wszystko działa.

jeśli chodzi ci o pendrive na którym masz np. program do ftp'a czy backup managera to wydaje mi się że musi być w usb cały czas bo chyba nie wszystko załaduje się do ram'u.

mig25 28.09.2010 13:49

Ja też wyjmuję zaraz po załadowaniu i nic się nie dzieje ,tylko nie wiem ,czy dobrze robię...

jarek123 28.09.2010 12:59

Cytat:

Napisany przez dwozny (Post 1120080)
Jeszcze jedno pytanko, pendrive z homebrew musi być cały czas podpięty do konsoli, czy tylko na początku przy uruchamianiu homebrewu? pytam bo chciałbym podłączyć drugiego pada, a brakuje mi portów usb.

Zmodowanego pada odłączał od usb więc raczej można ale głowy nie dam ;)

dwozny 28.09.2010 12:52

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:57.