Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

pirx17 03.10.2010 14:10

dziekuje za odpowiedz
wgram tam gry i sprawdze

mig25 03.10.2010 13:56

Możesz też tam ,ale to jest katalog Backup Managera i dla skomplikowania OpenBM kożysta standardowo ze swojego innego katalogu /dev_hdd0/game/OMAN46756/GAMEZ/ i tam kopiuje gry. A pomiędzy katalogami można się zmieniać naciskając w oknie głównym OpenBM L2+START.

pirx17 03.10.2010 13:31

witam
mam pytanie
zainstalowalem OBM 1.3
wsad w pic 1.5 hermes
konsola laczy sie bezproblemowo z komputerem,dzialaja gry na pendrive
w jakim katalogu na konsoli mam umiescic gry ktore chce przeniesc z komputera?
czy takim /dev_hdd0/game/LAUN12345/GAMEZ/
czy trzeba stworzyc inny?

frog 03.10.2010 12:12

Cytat:

Napisany przez mig25 (Post 1120770)
W praktyce jak gra się nie odpaliła bez płyty na BMv2 ,to trzeba poprostu wrzucić płytę i działa tak jak BMv1...

Zawsze możesz wymienić router ,ew dołożyć switch 1Gb/s

A to moze o tych problemach z grami pisali nabm2, ze jednak trzeba czasami ta plyte miec w napedzie...
Nie no router ma pol roku wrt160n takze poza tym spisuje sie GIT. No nic tam 3 gry na miesiac zrzucic przez FTP to nawet jak bym mial na noc zostawic to tragedii niebedzie ;) Bow wiecej przez miesiac i tak raczej nie opanowuje bo czasu malo ;)
ths za info mig.

mig25 03.10.2010 10:01

Cytat:

Napisany przez robotm (Post 1120755)
Witaj.
Tak przejrzałem Twoje poprzednie posty i mam pytanko:
Pomijając fakt że masz groov'jego na PIC (ja mam na at90usb162) to załadowałeś do niego hremes'a v1 ?
Tak mi wynikło z lektury :)
Bo w sumie do wyboru sa Groove v1 Groove v1.1 Hermes v1 i Hermes v2.
Drugi Hermes ma jakieś "problemy" więc odpada.
Zostaje Groove v1.1 i Hermes v1 :), na starym OM nie pójdzie ...
A że trzeba iść z duchem czasu, to pora na zmiany i stąd to pytanie.
Jak się sprawdza OM ? Porównaj do starego BM.
Dzięki.

Tak , mam na picu kompatybilny z Hermes v1 ,czyli PSGrooPIC 1.5.
A w porównaniu z BM OpenBM wygląda dużo bardziej na rozbudowany. Poza tym ma opcię ,żeby uruchamiać gry ,które wcześniej miały problem z wykryciem padów (F1 2010 , Super Street Fighter...). Nie ma także tej informacji na początku ,którą trzeba potwierdzić. Ma opcję kopiowania zbackupowanych gier na dysk zewnętrzny z obsługą dużych plików (dzieli je na mniejsze). Możliwość większej informacji na temat backupu (np wielkosc , i czy sa duze pliki).

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1120762)
Ok czylli mozna miec bez problemu oba BM zainstalowane na raz i korzystac na przemian jak ktos chce ? I nic nie slychac o jakis przypadkach gorszej kompatybilnosci OBM nad BM ? Bo BMv2 skarzylisie ludzie ze gorszy od BMv1.

No ja tez mam karte 1Gbit w PC ale wlasnie ide kablem przez router. Musialbym sie bawic w odpinanie kabli i troche przenoszenie...

Z tego co kojażę pod względem kompatybilności nie było żadnej różnicy pomiędzy BMv1 a BMv2 ,jedyną różnicą to taka ,że BMv2 ma obsługiwać backupy bez płyty w napędzie. W praktyce jak gra się nie odpaliła bez płyty na BMv2 ,to trzeba poprostu wrzucić płytę i działa tak jak BMv1... Pod tym względem OpenBM działa tak samo ( niektóre gry muszą mieć płytę w napędzie i co ważne ,muszą być odpalane z ikony płyty - obojętnie jaka płyta będzie w napędzie zmieni nazwę na tą którą odpalamy ,a nie z ukrytej ikony).

Zawsze możesz wymienić router ,ew dołożyć switch 1Gb/s

frog 03.10.2010 05:39

Cytat:

Napisany przez mig25 (Post 1120750)
Nie ,nie trzeba go odinstalowywać , po prostu stwierdziłem ,że mi już BM nie będzie potrzebny ,bo wszystko ładnie pięknie śmiga na OpenBM i wziąłem go usunąłem... ,a wraz z nim wszystkie backupy z dysku wewnętrznego.

A prędkość uzyskuję podpinając bezpośrednio do kompa kabel sieciowy. W kompie mam kartę sieciową 1000Mb/s.
Jak łącze się przez router 100Mb/s to jest właśnie to 8MB/s max.

Ok czylli mozna miec bez problemu oba BM zainstalowane na raz i korzystac na przemian jak ktos chce ? I nic nie slychac o jakis przypadkach gorszej kompatybilnosci OBM nad BM ? Bo BMv2 skarzylisie ludzie ze gorszy od BMv1.

No ja tez mam karte 1Gbit w PC ale wlasnie ide kablem przez router. Musialbym sie bawic w odpinanie kabli i troche przenoszenie...

szczuru 03.10.2010 00:54

Cytat:

2. Czy ten zbudowany na PIC 18F2550 można potem przeprogramowywać jak wyjdzie nowe oprogramowanie.
Jeśli programatorem wgrasz bootloader to bez problemu później możesz update'ować przez usb.

robotm 03.10.2010 00:06

Cytat:

Napisany przez mig25 (Post 1120750)
Nie ,nie trzeba go odinstalowywać , po prostu stwierdziłem ,że mi już BM nie będzie potrzebny ,bo wszystko ładnie pięknie śmiga na OpenBM i wziąłem go usunąłem... ,a wraz z nim wszystkie backupy z dysku wewnętrznego.

A prędkość uzyskuję podpinając bezpośrednio do kompa kabel sieciowy. W kompie mam kartę sieciową 1000Mb/s.

Osobiście tego nie potwierdzę ,ale w necie można wyczytać ,że tak.

Witaj.
Tak przejrzałem Twoje poprzednie posty i mam pytanko:
Pomijając fakt że masz groov'jego na PIC (ja mam na at90usb162) to załadowałeś do niego hremes'a v1 ?
Tak mi wynikło z lektury :)
Bo w sumie do wyboru sa Groove v1 Groove v1.1 Hermes v1 i Hermes v2.
Drugi Hermes ma jakieś "problemy" więc odpada.
Zostaje Groove v1.1 i Hermes v1 :), na starym OM nie pójdzie ...
A że trzeba iść z duchem czasu, to pora na zmiany i stąd to pytanie.
Jak się sprawdza OM ? Porównaj do starego BM.
Dzięki.

StoQ 02.10.2010 23:52

Witam. Chciałbym się ze wszystkimi przy okazji przywitać i zadać pytanko. Przeczytałem od 20 strony do końca calutki wątek. Strasznie dużo czytania i taka ilość informacji powiem że zaczęła mnie przytłaczać..

Mam takie pytanie w związku z tym.
Chciałbym sobie zbudować takiego skromnego penika :)

1. Po starych zabawach został mi w domu mikrokontroler AT89S52 i czy on się nada?
2. Czy ten zbudowany na PIC 18F2550 można potem przeprogramowywać jak wyjdzie nowe oprogramowanie.
3. Czy może macie gdzieś jakieś fajne tutoriale krok po kroku jak to zbudować? Bo ciężko jakoś mi coś konkretnego znaleźć a to co znajduje to na schemacie co innego i w wykazie też coś innego. i co lepsze to na PIC czy AT?

Proszę Was bardzo o pomoc :)

mig25 02.10.2010 22:59

Cytat:

Napisany przez armorsnake (Post 1120744)
Dzięki za przydatne info, BTW czy żeby OpenBM chodził bez problemu trzeba odinstalować BacupManagera ?
I powiedz jak uzyskujesz taka prekdość po FTP bo mi też 8mb/s i nie chce więcej, używam Total Commanedera UP 5.0 do połączenia, kabel mam dość długi ale to chyba bez różnicy.

Cytat:

Napisany przez dwozny (Post 1120748)
Można do niego wgrać hermes payload?

Osobiście tego nie potwierdzę ,ale w necie można wyczytać ,że tak.

dwozny 02.10.2010 22:51

Cytat:

Napisany przez mig25 (Post 1120652)
Tanią alternatywą jest też zakup odtwarzacza Sansa C240 i instalacja na nim rockboxa...

Można do niego wgrać hermes payload?

armorsnake 02.10.2010 22:24

Cytat:

Napisany przez mig25 (Post 1120736)
Jakby ktoś chciał usunąć Backup Managera to niech się zastanowi podwójnie , bo razem z nim usuwają się wszystkie kopie na dysku wewnętrznym ! Właśnie sam tego doświadczyłem.... Stwierdziłem ,że dużo lepszym narzędziem jest OpenBM , gdzie najnowsza wersja uruchamia F1 2010 bez problemu z kontrolerem.
Co ciekawe usunięcie OpenBM nie usuwa kopii.

Dzięki za przydatne info, BTW czy żeby OpenBM chodził bez problemu trzeba odinstalować BacupManagera ?
I powiedz jak uzyskujesz taka prekdość po FTP bo mi też 8mb/s i nie chce więcej, używam Total Commanedera UP 5.0 do połączenia, kabel mam dość długi ale to chyba bez różnicy.

grzybiarz88 02.10.2010 20:50

Czyli to wina routera że tak wolno idzie? Czy może gdzieś w windowsie coś?
www .planet.pl/laboratorium_planet/wrt_414_nowe_mozliwosci taki router.

mig25 02.10.2010 19:40

Jakby ktoś chciał usunąć Backup Managera to niech się zastanowi podwójnie , bo razem z nim usuwają się wszystkie kopie na dysku wewnętrznym ! Właśnie sam tego doświadczyłem.... Stwierdziłem ,że dużo lepszym narzędziem jest OpenBM , gdzie najnowsza wersja uruchamia F1 2010 bez problemu z kontrolerem.
Co ciekawe usunięcie OpenBM nie usuwa kopii.

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1120733)
Mi przez ftp idzie 8MB/s

Przy Lanie 100Mb/s idzie max z tą prędkością , przy połączeniu 1000Mb/s idzie na poziomie 30MB/s

grzybiarz88 02.10.2010 19:18

Mam neta 2Mb, chciałem kablem połączyć, ale coś chyba nie mam skrosowanego kabla i nie widzi. Nie wiem jak w pc skonfigurować, by połączyć kablem. Ktoś tu wyżej wspomniał o specjalnym backup managerze. Coś więcej na ten temat? To wszyscy kopiujecie gry przez FTP? A co jak jeden plik ma np 12gb?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45.