![]() |
Kabel USB OTG musi mieć dodatkowe wejście na zasilanie. Jedną końcówkę wtykamy do konsoli, drugą do zasilacza, a do trzeciej wpinamy pendrive/dysk. Podobno nie wszystkie działają (w sensie kable), ale ja kupiłem pierwszy lepszy na allegro i śmiga. Dodam jeszcze, że wgrywanie gier na PSX (zresztą w ogóle jak wszystkich gier na NES/SNES mini) jest dosyć upierdliwe i moim zdaniem trochę dziwne, że tak powiem :P. Np. jeśli wgram powiedzmy 10 gier na PSX i usunę aplikację hakchi z PC (apka do wgrywania ROMów), to już tych gier nie odzyskam/nie wyciągnę z konsoli, trzeba resetować do zera i wgrywać na nowo. Bezsens.
|
Tylko do zainstalowania innych ROMów, zrzutu pamięci flash bądź przywrócenia oryginalnego kernelu.
|
Skoro jest sposób aby uruchomić lub wgrać inne gry na SNES Classic.
To chyba jest też sposób aby to zrobić jakoś inaczej? Nie można konsolki połączyć bezpośrednio z PC? :P |
No tak, ale SNES mini ma tylko jeden port microUSB więc jak sobie wyobrażasz podłączenie tego kabla i zasilania jednocześnie? :P
|
A jak to urządzenie OTG wygląda?
Nie wystarczy np tylko przewód, który "ogarnia" OTG: https://images-na.ssl-images-amazon....RL._SY355_.jpg do którego można podłączyć normalnego pendriva? Tak przynajmniej można zrobić jak np Tablet\Telefon obsługuje OTG. |
Jak się wyłączy frameskipping i wymusi NTSC dla gier PAL to wszystkie działają przyzwoicie.
Do ps1 classic mini wystarczy coś na USB w wersji max 2.0, do SNESa mini trzeba dorwać kompatybilne urządzenie OTG. |
Wrzuciłem filmik z porównaniem jak Ridge Racer działa na
SNES Classic i PlayStation Classic. PlayStation Classic jest według specyfikacji mocniejszy, ale chyba używa innej wersji emulatora. SNES Classic uses PCSX ReARMed from RetroArch. Nie wiem jak autor tego filmiku był w stanie wrzucić, uruchomić, wiec nadal nie rozumiem o co chodzi. Poza tym: Cytat:
|
Nie o to chodzi, na alledrogo i OLX nie kupi się tego ustrojstwa w wersji kompatybilnej.
|
On tez nie klika w nieznane linki :hahaha:
|
Obejrzałeś chociaż ten filmik?
|
Noś pisał o odpalaniu PSXa na SNES mini, to może napisz jak. XD
|
O so si hozi?
|
A gdzie w polszy kupić rozdzielacz? Do konsoli microUSB a do adaptera zasilanie microUSB i port USB dla pendrajwa.
|
A jakby tak uruchomić gry z PS1 na SNES Classic zamiast PlayStation Classic:
https://www.youtube.com/watch?v=ol12g5GxI7Y. |
No na to czekamy. ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:40. |