Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   ps2psxe (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2psxe-83736/)

Berion 03.05.2010 11:36

Implementacja CDX lub UMCDR dla gier to tytaniczna praca. Przyrównać mógłbym to do implementacji DVD-Video w ESR. Zresztą ten pomysł wypłynął już przy okazji tego projektu i każdy stwierdził, że nie ma to większego sensu.

Do homebrew się nadaje i nie ma problemu, do gier w obecnej postaci nie i wymagałoby to sporych nakładów pracy. Nie jestem ffg, ale śmiało można założyć, że to nieprędko zostanie dodane (żeby nie powiedzieć że w ogóle niezostanie ;]).

No właśnie, czy to ma sens? USB 1.1 w zupełności w tym przypadku wystarcza, a trzeba dodać że będzie jeszcze obsługa dysku twardego i sieci (na razie jest host, ale sądzę że będzie też SMB).

- - -

Na tym forum nie ma kretyńskiego zwyczaju kasowania linków do innych serwisów, stron itd. Oczywiście o ile nie łamią regulaminu, czyli o ile nie zawierają pirackich treści, nie są referralami, formą reklamy etc. ;)

quaczuq 03.05.2010 09:17

dziedobry wiem ze odkopuje tematale mam pomysl na oszukanie napedu zaczerpniety ze strony sms chodzi o nagranie plikow gry na cd audio prodze modow o nieusuwanie linku members.casema.nl/eugene_plotnikov/en/usage-cddafs.html ja bym prosil o mozliwosc uzycia karty psone dla wiekszej kompatybilnosci no i kiedy pierwsza beta mam nadzieje ze moj pomysl wejdzie w projekt emu ps. to moj pierwszy post

Iskander 17.04.2010 17:26

http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=62387

Tu masz temat o projekcie. Jak widzisz "tętni życiem" - ostatni post sprzed miesiąca. Także możesz sobie go dodać do ulubionych i codziennie sprawdzać. ;]

sienia4 15.04.2010 11:50

Hmmm, nie wiedziałem o tych innych projektach, jednak stwierdziłem że warto odświeżyć temat.

szczuru 15.04.2010 11:46

@sienia4, Postępy zapewne są ale bierz pod uwagę, że ffgriever zajmuje się także kilkoma innymi projektami (np Spolszczenie FFXII, Zangielszenie FFXII IZJS) i PS2PSXe nie jest jego priorytetowym projektem.

sienia4 15.04.2010 11:20

Witam
Jako że minęło już trochę czasu, chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś postępy (no i oczywiście jakie :)).

Berion 28.02.2010 12:29

Szpiedzy z krainy deszczowców donoszą, że trochę tak, ale nic więcej nie mogę napisać (np. dlaczego "trochę" ;]).

pavel54 28.02.2010 12:16

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1074954)
Nie pytam ffg codziennie kiedy wypuści emu. Jak będzie release na pewno o tym napiszę.

Co do save'ów: z poziomu emulatora raczej na pewno nie. Ale możesz skopiować save z karty dla PSX na pendrive i potem na komputerze włożyć go do obrazu karty. To żaden problem.

Witam, wiem że trzeba jak na razie cierpliwie czekać ale chciałem się zapytać czy coś się rusza w temacie tego emulatora w przeciągu 01.01.2010 do teraz :)

pozdrawiam;)

Berion 16.01.2010 11:33

Nie pytam ffg codziennie kiedy wypuści emu. Jak będzie release na pewno o tym napiszę.

Co do save'ów: z poziomu emulatora raczej na pewno nie. Ale możesz skopiować save z karty dla PSX na pendrive i potem na komputerze włożyć go do obrazu karty. To żaden problem.

ula1982r 16.01.2010 02:39

Czy od ostatniego postu coś się zmieniło ?

Nurtuje mnie pytanie: czy bedzie jakaś możliwość załadowania save'ów z fizycznej karty psx na tą wirtualną (i na odwrót)?

Berion 22.12.2009 13:50

Plany były na święta, ale i tak bez gui. ;] A kiedy wyjdzie, nie mam pojęcia *raczej* już nie w 2009. To ffgriever jest programistą, nie ja. Jak wyjdzie to wszystkie scenowe serwisy, które zajmują się jeszcze PS2 będą o tym trąbić (a lameria bez wyobraźni bumpować topiki: "po co emulator PSXa skoro PS2 odczytuje płyty z grami dla PSXa"). ;)

pietrak95 22.12.2009 13:19

Berion, kiedy to wyjdzie, w święta pogramy?

szczuru 07.12.2009 18:11

:/ U mnie nie działa FMCB ("Tajemnicza" v4 - SCPH-30003 :/) Mam modbo i jak czytałem to są przez to właśnie problemy z OPS2LD :/

Edit

Jakimś dziwnym trafem udało mi się zainstalować FMCB :D (zanim miałem chipa było to praktycznie niemożliwe, ciągłe errory przy instalacji). Odpaliłem OPS2LD, wybrałem ICO -> Zielony ekran -> czarny ekran -> DŁUGI loading i... ICO działa :D

skkn 07.12.2009 18:08

Miałem to samo z ver. 0.5:( Ale gdy zainstalowałem freemcboot-a i wyłączyłem chipa to wszystko jak ręką odjął...działa bez problemu:).

szczuru 07.12.2009 17:48

Ja przed sekundą próbowałem po raz pierwszy testować ten wynalazek i... dupa :/ Gra - ICO, PD - 2Gb Data Traveller Kingstona. Grę zrzuciłem na niego przy pomocy USBUtil v2.0. Sam OPS2LD wykrył ją ale po uruchomieniu - zwiecha. Nawet ekran nie jest czarny tylko tak jakby GUI OPS2LD zamarło...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:07.