Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   ps2psxe (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2psxe-83736/)

Iskander 07.12.2009 17:08

Wiem, że dużo osób ma problemy z netem w wersji 0.5. No ale nie gadajmy tu o OPS2LD, bo przyjdzie Berion i będzie rzucał .... ;)

skkn 07.12.2009 17:01

Poza napisem Modbo 760 niczym więcej soft się nie różni od matrixa.:taktak: Jeśli dobrze pamiętam:)

Ps: Wersja 0.41 działała bez zarzutu.

Iskander 07.12.2009 16:46

No w końcu Modbo to podróbki Matrixa. Chociaż przecież w sumie soft ten sam prawda?

skkn 07.12.2009 16:13

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1064306)
Może uporządkujmy parę spraw:

PS2PSXe pisany jest przez jedną osobę - ffgrievera. Ostatnio przygotowałem projekt GUI do tego emulatora, ale kiedy i w jakiej ostatecznej formie będzie zaimplementowany to nie wiem. Co prawda prace nad nim ffgriever zaczął już dwa lata temu, to jak sam wielokrotnie pisał, nie pracował nad nim regularnie (m.in przez loakizację Okami, którą robiliśmy). Nawet jeśli emu wyjdzie w tym roku, nawet jeśli już z gui to nie można od tego projektu oczekiwać 100% kompatybilności, idealnej prędkości i braku glitchy i innych błędów.

Co do Open PS2 Loadera to nie trzeba wyłączać modchipa. Ten problem mają posiadacze podróbek i podróbek podróbek ( niektórych można wyłączyć macrovision, który tutaj w jakiś sposób koliduje), niektóre chipy 3 generacji mają też problem z modułami usb - kolidują z większością aplikacji scenowych (np. Crystal Chip). Także nie jest to wina programistów OPS2LD tylko projektantów fw do chipów.

Dzięki za wyczerpującą wypowiedz:).

Ps: Mam modbo 760 i niestety wyłączenie macrovision nic nie daje:(, chociaż z usbadvance zadziałało.

Berion 07.12.2009 15:56

Może uporządkujmy parę spraw:

PS2PSXe pisany jest przez jedną osobę - ffgrievera. Ostatnio przygotowałem projekt GUI do tego emulatora, ale kiedy i w jakiej ostatecznej formie będzie zaimplementowany to nie wiem. Co prawda prace nad nim ffgriever zaczął już dwa lata temu, to jak sam wielokrotnie pisał, nie pracował nad nim regularnie (m.in przez loakizację Okami, którą robiliśmy). Nawet jeśli emu wyjdzie w tym roku, nawet jeśli już z gui to nie można od tego projektu oczekiwać 100% kompatybilności, idealnej prędkości i braku glitchy i innych błędów.

Co do Open PS2 Loadera to nie trzeba wyłączać modchipa. Ten problem mają posiadacze podróbek i podróbek podróbek ( niektórych można wyłączyć macrovision, który tutaj w jakiś sposób koliduje), niektóre chipy 3 generacji mają też problem z modułami usb - kolidują z większością aplikacji scenowych (np. Crystal Chip). Także nie jest to wina programistów OPS2LD tylko projektantów fw do chipów.

Iskander 07.12.2009 15:30

OPS2LD to dopiero jest początek tego programu. Nie porównuj tego do PS2PSXe nad którym pracują 2 lata już.

skkn 07.12.2009 15:12

Mam nadzieję ,że wyjdzie jeszcze w tym miesiącu i nie będzie takiego problemu jak z openps2loader-em w którym posiadacze modchip-ów muszą zainstalować freemcboot-a żeby z niego korzystać. Nie wspominając o wyłączeniu modchip-a.:)

szczuru 07.12.2009 13:46

Nie bój się :) Wszystko zmierza ku lepszemu :)

pavel54 07.12.2009 13:46

Ale z tym ps2psxe to już wiadomo że coś z tego będzie:D??

biorą sie poważnie za robienie tego??

Berion 06.12.2009 23:06

Wiem, ale nie powiem. :D

;]

skkn 06.12.2009 22:41

ps2psxe

Berion może wiesz kiedy mniej więcej wyjdzie beta ps2psxe?:D

Berion 25.11.2009 20:35

Moim zdaniem to w zasadzie nie byłoby wcale takim złym pomysłem odczytywanie stamtąd fw PSXa. Nie potrzeba by wtedy zewnętrznego (np. w postaci opcji: internal czy external z np. mass). Ale cóż, nie ja jestem programistą i wszelkie decyzje w tej sprawie należą wiadomo do kogo. ;)

Iskander 25.11.2009 15:08

Cytat:

Napisany przez Berion
w żaden sposób nie wykorzystujący PS1DRV.

O to mi chodziło. :D

szczuru 23.11.2009 01:55

Ja się nauczyłem, żeby za bardzo nie marudzić bo zawsze może być tak, że GUI nie będzie i trzeba będzie korzystać z CLI :P Mi się gui podoba (ciut bardziej czytelniejsza czcionka/obsługa PSX MC i tylko tyle mi do szczęścia potrzeba).

Berion 23.11.2009 01:26

(...) ...i nielegalne. Po za tym rzygam już XMB - mam je w PS3, w PSP, są w telewizorach, w chińskich podróbkach (bo to takie modne...), w innych homebrew itd. Poza tym porównaj sobie gui Reality Media Player i to proponowane do PS2PSXe. Uważam że jest niezłe, ale czytałem już wiele skrajnych opinii, więc i drugie dobrze bo wywołuje kontrowersje - a więc jakoś to zainteresowani zapamiętają.

Pokazałem projekt po to aby przybliżyć userom (wielu czeka na ten emulator, głównie użytkownicy FMCB), a nie po to aby komuś tym imponować...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:07.