![]() |
To ja tylko pomarudze, ze mnie tez wyglad niczym nie imponuje - trzeba bylo juz skopiowac XMB coby bylo nowoczesnie :-)...
|
Cytat:
|
W jakim sensie "zasadę działania"? Jest to zwykły plik wykonywalny *.elf, w żaden sposób nie wykorzystujący PS1DRV. Emulator napisany zupełnie od podstaw.
|
A mógłbyś przybliżyć dokładniej zasadę działania emulatora?
|
No to jest bym powiedział oczywista oczywistość. ;) Nie wiem czy emulator będzie posiadał możliwość uruchamiania gier z napędu, ale jeśli tak (nie pytałem, domyślnie zrobiłem ikonki dla CDVD, HDD, Mass, MC i SMB, ale czy wszystkie media będą używane, nie wiem) to oczywiście dochodzi kwestia weryfikacji nośnika przez napęd - jeśli to kopia, pełni szczęścia zaznają tylko użytkownicy modchipów i to tylko tych z auto detect. ;)
|
ciekawe czy jak jest gra np na 2CD(aka 2 obrazach) i w ktorymś momencie gra poprosi o zmiane płyty(obrazu) to trzeba bedzie resetować konsole? czy jednak to bedzie cos bardziej odjazdowego i taką funkcje bedzie mieć to emu?
pytam bo mam nadzieje ze wkoncu se pogram w oddwordla exodusa kiedys :P xDDD |
Np. po to jakby ktoś miał na swojej karcie jakieś save'y, a chciałby je użyć. ;)
|
Mógłby tylko w sumie po co? W każdym razie decyzja nie jest moja, więc jeśli komuś do szczęścia potrzebna obsługa prawdziwych kart to męczyć ffg.
|
Ale było by miło jeśli obsługiwał by mc z psx'a ;]
|
Nie, save'y są/będą zapisywane na obrazach kart pamięci, które będzie można trzymać na mass, hdd, albo mc.
|
A ja mam pytanie: czy do save'ów konieczna bedzie karta z psx ?
|
Tak, uruchamianie aplikacji przez RadShella/PS2Link i wpisywanie parametrów jest ultra wygodne. :P
|
Ja bym jednak wolał CLI. ;) I nie chodzi tutaj o skina. Lubię alternatywne metody i stare dobre czasy. ;) Lecz niestety nie każdy użytkownik podzieli moją uwagę i zlinczuje mnie za ten post. :) No cóż trzeba się z tym liczyć. I tak pewnie dla zwykłego usera nie jest ważny skin, tylko prostota i odpalanie gier na PSX, "kiedy mam Swapa, a nie mam oryginałów tylko piraty". ;)
|
I tak to już postanowione. Będzie takie albo CLI. ;)
|
Trochę zbyt eee...awangardowe, cokolwiek to słowo znaczy. ;)
Ale pomysł ciekawy. ;) EDIT: Żeby nie było, że Cię krytykuję, bo sam bym lepiej nie zrobił. W GIMPie umiem tylko loga robić i to nie zawsze mi wychodzi. :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:00. |