Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   ps2psxe (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2psxe-83736/)

Berion 18.09.2011 12:07

Zgłaszając "niedziałające gry" piszcie jakie opcje były ustawione, jaka wersja gry i na jakim biosie. Inaczej to nie ma kompletnie sensu i tylko dezinformuje.

@Desden
Nie to, że nie udało się tylko najwyraźniej ffgriever uznał, że póki co są ważniejsze rzeczy nad którymi warto pracować. W wersji 1.0, jeśli kiedykolwiek taka się ukaże, będzie można przełączać się pomiędzy płytami (obrazami płyt). Zauważ, że to wciąż jest alpha/beta, czyli wersja rozwojowa.

Voldo 17.09.2011 11:04

Mam takie same problemy z grami które kolega wyżej wymienił ale do tego dochodzi jeszcze Crash Bash i Crash Team Racing

Desden 17.09.2011 10:47

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1181347)
@Desden
Ta wersja nie obsługuje swapu obrazów. ;d Także w MGS grać sensu nie ma.

@Berion
Wiesz po prostu chciałem sobie pograć w Abe Exodusa no ale jak mowisz ze swapa dupa no to kicha. Wiesz grałem wiele razy na emu VGSa na PC i tam było spoko z przełączaniem obrazów np. w deamon toolsie itd. ale tutaj liczylem że się to uda, żeby wyjść z gry do EMU zmienić obraz i grać dalej...ale cóż...

Co do emulatora narazie testowałem Soul Reavera ale w Palu na PALowskim biosie scph7502 i sporo ścina, ale zobacze wersje ntsc na scph7501 i być może pojdzie lepiej.

Skrapi123 16.09.2011 21:30

odpaliłem ale niestety Crash 1 ma tylko 40 fps-ów i tnie dosyć da się coś z tym zrobić?

Edit: Crash Numer 2 też tnie aż oczy bolą... A to dziwne bo NFS Most Wandet Śmigał bardzo płynnie czyli to nie wina mojego Pendriv-a
Wiadomo ,że zapisywanie ustawień nie działa liczę,że to zostanie naprawione w następnej wersji
Ffgriever dzięki za czas włożony w projekt liczymy na to ,że go dokończysz

Zebir 16.09.2011 21:11

Wielkie dzięki autorowi, nareszcie się doczekaliśmy !

szczuru 16.09.2011 20:45

Podczas przeglądania plików w GUI wciśnijcie R1 lub R2 a WYŁĄCZY się filtrowanie plików ;)

Berion 16.09.2011 20:22

*.bin/*.cue i *.img/*.ccd/*.sub/*.cue.

GUI jest podobno z MCA, a tam jest manager plików, więc pewnie musisz doń wejść. Jeszcze nie odpalałem, więc gdybam. ;]

Berion 16.09.2011 20:21

*.bin/*.cue i *.img/*.ccd/*.sub/*.cue.

GUI jest podobno z MCA, a tam jest manager plików, więc pewnie musisz doń wejść. Jeszcze nie odpalałem, więc gdybam. ;]

Skrapi123 16.09.2011 19:45

Mi nie wyszukuje obrazu. Trzeba ten obraz jakoś spatchować ? I w jakim ma być obraz formacie ? Chciałem odpalić przez Gui

Berion 16.09.2011 12:28

@Desden
Ta wersja nie obsługuje swapu obrazów. ;d Także w MGS grać sensu nie ma.

Do np. Chrono Crossa jest patch, który wyłącza wymuszanie zmiany płyty (także można wejść do Dead Sea i zasave'ować, a potem odpalić z drugiej) - patch przygotowany z myślą o pierwszych POPSach, ale tu też się winien spisać. Nie wiem czy CC jest obsługiwany przez PS2PSXe, tak tylko zgaduję. Wcześniejsze wersje nie radziły sobie z tą grą.

szczuru 14.09.2011 12:43

Emulator daje rade :D

MGS (NTSC) jest w pełni grywalny z dźwiękiem (45-65 fps)
FF VII (PAL) także - lekkie zwolnienia ale ogólnie jest ok :D

Berion 13.09.2011 21:11

Ilość załączników: 2
Cytat:

Just in case anyone is still interested...

I was going to fix some stuff here and there before uploading the new preview, but I didn't have time to do that. Also, since I won't probably be working on the project at all in upcoming weeks, I decided to post another preview version. But this time I've included a simple GUI (based on MCA). I didn't have time to test it. I know it has some bugs. One of them is that if you launch it with uLE, the digitize pad option will not work until you'll launch the gui once again using the built in "exit to" ability (just as in MCA, press select in main menu). Some options do not work, others are not finished.

I recommend using PAL mode for PAL games and NTSC mode for NTSC games. Remember to put a proper bios in the bios directory. The bios version shouldn't matter that much. The PS2PSXe seeks for scph7502.bin by default, but it's configurable.

It is still possible to use the emu with ps2client/redshell. There are two versions: ps2psxe.elf has sound emulation compiled in; ps2psxen.elf is compiled without sound emulation (thus is faster). All switches are the same as in previous preview, but there are few more:

-limit - enables frame limiter

-nothread - disables threaded mode. In threaded mode the sound emulation is usually faster but less accurate.

-spuirq - some games require it (like valkyrie profile) - might be slower

All files included are necessary to start the emu (remember, the gui is just a launcher!).

Oh, there is a reset combo L1+L2+R1+R2+UP. It will try to relaunch the gui (it has to be in the same dir as the emu). The screenshot combo also works (AFAIR, Ls+Rs+Circle+Triangle).
Kolejna alpha, build 188:

ethar 13.09.2011 16:58

Oczywiście się okazało że jutro wyjeżdżam z samego rana :P I czytałem dziś wywiad z ffgrieverem, można powiedzieć że mnie nawet zainspirował ;) Zainteresowanych zapraszam ;) - http://grajpopolsku.pl/articles.php?article_id=77 - "Nie idźcie w moje ślady. Idąc po czyichś śladach, nigdy go nie prześcigniecie, zawsze będziecie o krok za nim." ;)

Berion 13.09.2011 11:58

Cytat:

(...) I'm occupied with something else right now... And since it will be like that for some time, I'll try to compile "general use" version (no debug stuff and profiling) and post it this evening (notice: central european time ;)). The gui was not tested at all (well, maybe not "at all" - I know it runs but has some bugs and is not finished), the emu itself has some bugs I wanted to fix before release, etc. But since I won't be working on it for some time (again :(), I might as well just let you all take a look at it.
Także możliwe, że dziś wieczór.

ethar 13.09.2011 09:54

Noooooo.... ile jeszcze, bo za 2 dni wyjeżdżam :P Znając moje szczęście pewnie wtedy kiedy mnie nie będzie to on wyjdzie. To samo, z walką Adamka z Kliczko, mogłem postawić na Kliczko to Adamek by wygrał ^^ :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:48.