![]() |
Zgłaszając "niedziałające gry" piszcie jakie opcje były ustawione, jaka wersja gry i na jakim biosie. Inaczej to nie ma kompletnie sensu i tylko dezinformuje.
@Desden Nie to, że nie udało się tylko najwyraźniej ffgriever uznał, że póki co są ważniejsze rzeczy nad którymi warto pracować. W wersji 1.0, jeśli kiedykolwiek taka się ukaże, będzie można przełączać się pomiędzy płytami (obrazami płyt). Zauważ, że to wciąż jest alpha/beta, czyli wersja rozwojowa. |
Mam takie same problemy z grami które kolega wyżej wymienił ale do tego dochodzi jeszcze Crash Bash i Crash Team Racing
|
Cytat:
Wiesz po prostu chciałem sobie pograć w Abe Exodusa no ale jak mowisz ze swapa dupa no to kicha. Wiesz grałem wiele razy na emu VGSa na PC i tam było spoko z przełączaniem obrazów np. w deamon toolsie itd. ale tutaj liczylem że się to uda, żeby wyjść z gry do EMU zmienić obraz i grać dalej...ale cóż... Co do emulatora narazie testowałem Soul Reavera ale w Palu na PALowskim biosie scph7502 i sporo ścina, ale zobacze wersje ntsc na scph7501 i być może pojdzie lepiej. |
odpaliłem ale niestety Crash 1 ma tylko 40 fps-ów i tnie dosyć da się coś z tym zrobić?
Edit: Crash Numer 2 też tnie aż oczy bolą... A to dziwne bo NFS Most Wandet Śmigał bardzo płynnie czyli to nie wina mojego Pendriv-a Wiadomo ,że zapisywanie ustawień nie działa liczę,że to zostanie naprawione w następnej wersji Ffgriever dzięki za czas włożony w projekt liczymy na to ,że go dokończysz |
Wielkie dzięki autorowi, nareszcie się doczekaliśmy !
|
Podczas przeglądania plików w GUI wciśnijcie R1 lub R2 a WYŁĄCZY się filtrowanie plików ;)
|
*.bin/*.cue i *.img/*.ccd/*.sub/*.cue.
GUI jest podobno z MCA, a tam jest manager plików, więc pewnie musisz doń wejść. Jeszcze nie odpalałem, więc gdybam. ;] |
*.bin/*.cue i *.img/*.ccd/*.sub/*.cue.
GUI jest podobno z MCA, a tam jest manager plików, więc pewnie musisz doń wejść. Jeszcze nie odpalałem, więc gdybam. ;] |
Mi nie wyszukuje obrazu. Trzeba ten obraz jakoś spatchować ? I w jakim ma być obraz formacie ? Chciałem odpalić przez Gui
|
@Desden
Ta wersja nie obsługuje swapu obrazów. ;d Także w MGS grać sensu nie ma. Do np. Chrono Crossa jest patch, który wyłącza wymuszanie zmiany płyty (także można wejść do Dead Sea i zasave'ować, a potem odpalić z drugiej) - patch przygotowany z myślą o pierwszych POPSach, ale tu też się winien spisać. Nie wiem czy CC jest obsługiwany przez PS2PSXe, tak tylko zgaduję. Wcześniejsze wersje nie radziły sobie z tą grą. |
Emulator daje rade :D
MGS (NTSC) jest w pełni grywalny z dźwiękiem (45-65 fps) FF VII (PAL) także - lekkie zwolnienia ale ogólnie jest ok :D |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
Oczywiście się okazało że jutro wyjeżdżam z samego rana :P I czytałem dziś wywiad z ffgrieverem, można powiedzieć że mnie nawet zainspirował ;) Zainteresowanych zapraszam ;) - http://grajpopolsku.pl/articles.php?article_id=77 - "Nie idźcie w moje ślady. Idąc po czyichś śladach, nigdy go nie prześcigniecie, zawsze będziecie o krok za nim." ;)
|
Cytat:
|
Noooooo.... ile jeszcze, bo za 2 dni wyjeżdżam :P Znając moje szczęście pewnie wtedy kiedy mnie nie będzie to on wyjdzie. To samo, z walką Adamka z Kliczko, mogłem postawić na Kliczko to Adamek by wygrał ^^ :P
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:48. |