![]() |
@ffgriever, nie jestem na bieżąco z tym emu ale czy udostępniłeś src? Jeśli nie to czy masz zamiar po porzuceniu projektu?
|
Cytat:
A odnośnie emulatora, jesteśmy Tobie wdzięczni że w ogóle coś robisz ;) Więc mamy nadzieję że wyjdzie jak najszybciej ;) |
Szczerze, to z różnych przyczyn po prostu nie chciało mi się do tego wracać. Zdarzało wam się kiedyś, że macie usiąść do czegoś i robicie wszystko, żeby tego nie robić? No to ja tak ostatnio miałem z emulatorem. Nie do przeskoczenia. Trochę przepracowany jestem od dłuższego czasu. W wolnych chwilach zajmuję się tłumaczeniem/sprawdzaniem/poprawianiem ff12. Później zwyczajnie mi się już nic nie chce. Skończyłem jednak jeden z projektów, w pracy też luźniej, biorę teraz tydzień urlopu. Wkrótce skończę ff12. Mam nadzieję, że potem w miesiąc czy dwa doprowadzę emu do stanu używalności (czyli proste gui i ostatnie zmiany). Dźwięk już jest od dłuższego czasu. Nie działa to idealnie, ale działa. Na jakiś dalszy rozwój jednak nie ma co liczyć (no chyba, że mi odbije).
|
Popieram :) Jak będziesz pisał postulat, osobiście się pod nim podpiszę! ;] Sądzę że jakby wydał wersję z GUI dużo więcej osób się by tym zainteresowało (m.in - ja, pomimo że jestem zainteresowany emulatorem, bez GUI go nie tknąłem... jeśli do wakacji, nic się nie zmieni w tej kwestii, no cóż pobawię się Radshellem... ;) )
|
Myślę, że gdyby ffg chciał to by sam napisał. ;)
|
Cieszę się : D
Trzeba też powiadomić o decyzji ffg na psx-scene o ile to jeszcze nie zostało zrobione - może jak więcej ludzi będzie prosiło o kontynuowanie projektu/wydanie wersji z GUI tym szybciej uda się go namówić ^^ |
Deklaruję się męczyć ffg o wydanie wersji takiej jaką aktualnie ma dodając GUI. :D W końcu jest sporo gier całkowicie grywalnych nawet na obecnej wersji.
|
Trochę taka lipa, bo prace są zatrzymane tylko dlatego że dużo ludzi się hucznie rzuciło na PS3... A i tak scena nie ma tam nic do zaoferowania jak dla mnie... jeszcze... FFgvr zatrzymał projekt, a za żaden inny się nie zabrał... Szkoda.
I żeby nie było, ja tutaj go nie krytykuję, doceniam go za to że, i tak mu się chciało, i posiada wiedzę aby cokolwiek napisać. Opcja aby udostępnić emulator jako Open Source, pewnie nie wchodzi w grę? Pisał właśnie że wiele osób chciało przejąć projekt, gdyby go udostępnił jako Open Source, pewnie powstałoby wiele odnóży, lepszych lub gorszych, po czym najlepsze by przetrwały... Ale zapewne nie chce, i to jego sprawa... Chociaż bardzo chciałbym zobaczyć go z GUI... |
Oby jednak ruszyły za jakiś czas, projekt ma potencjał a szkoda żeby się zmarnowała cała dotychczasowa praca wykonana przez ffgv :(
|
Smutne wieści:
Cytat:
Co prawda wstrzymane nie oznacza zawieszone, ale... No cóż. Wielka szkoda. Szczególnie mojego gui. ^^" |
Cytat:
Berion już powiedział jak wyjdzie to wyjdzie i wszyscy będą happy :spoko: |
Niecierpliwi bo ps2psxe i OPL to jedyne warte uwagi aplikacje na PS2, które wciąż są rozwijane ;)
|
Z tego co widzę (nie mam żadnej kuluarowej wiedzy :P) ffgriever poświęca najwięcej uwagi lokalizacji FFXII-ZJS.
Ależ wszyscy niecierpliwi. ;] |
Coś wiadomo więcej ? Długo nic w temacie... może coś ruszyło...
|
Nie mam kontaktu z ffg od dłuższego już czasu. Z tego co można przeczytać na psx-scene, wiadomo tylko tyle że ma bardzo mało czasu i poświęca go głównie na FF12 PL.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:08. |