Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   ps2psxe (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2psxe-83736/)

Desden 30.08.2011 17:34

Widać ludzie w gorącej wodzie byli kąpani XD :DDD Ja się cieszyć, jak wyjdzie mi zależy tylko na Abe exodusie i finalach no moze mgsie :DD w każdym razie licze na odpalanie wielopłytowe(obrazowe) jakoś... ^^ :))

Berion 29.08.2011 18:40

To nawet nie jest pseudo gui, a loader na bazie uLE. Tak czy siak to za to co zrobił należy mu się uznanie.

ethar 29.08.2011 17:18

To pseudo Gui całkiem ładne (pseudo bo widzę że dany klawisz jest przypisany ustawieniom danej gry jak sądzę ;) ) Ale Gui Beriona wydaje mi się i tak lepsze ;) Chociaż "conieco" bym pozmieniał :)

Berion 28.08.2011 12:57

Zgadzam się, koniec mordowania z RadShellem/PS2Link. Po za tym doznania płynące z gry z dźwiękiem są jakby lepsze. ;d

Do starego PS2PSXe Hiszpanie zrobili taki o to wynalazek: (nie używałem, ciekawostka)
>> http://www.scenespain.net/foro/ps2/e...-muy-sencilla/

SMBA 27.08.2011 19:05

Nie ważne czy graficzne czy tekstowe, ważne że GUI! :D
W końcu pogram sobie wygodnie w gry na PS1 :D

Berion 27.08.2011 18:55

Cytat:

I've finally fixed the freaking sound issues. Now, as long as the framerate is quite decent, the sound is almost perfect (though it's still too much CPU consuming yet - I'll work on it later, as for now I'm glad it finally works fine). I've got some issues to be fixed in this week's schedule. If I'll manage to do that, I'll post a new version. Framerate limiter, working sound (which also fixes some games, like Valkyrie Profile), a lot of gfx fixes, some cpu fixes. Plus one more, quite important. Now NTSC games that use a lot of 2D graphics, will look fine (if launched in NTSC mode, earlier only PAL games launched in PAL mode were looking fine). So no more black borders and stuff, as long as I'm launching NTSC games in NTSC mode and PAL games in PAL mode. I'll fix crossmodes later (now they're trying to maintain original aspect ratio, which screws the gfx a little bit, so I'll add the option to ignore original aspect ratio yet make the games look a little bit better... A real fix may come later).
Także wkrótce beta z tekstowym gui (na graficzne coś mi się widzi, że się nie doczekamy :P), więcej obsługiwanych gier, mniej glitchy, z dźwiękiem.

:)

ethar 27.06.2011 17:38

Dobre i to, jednak i tak szkoda. Może jednak się ktoś znajdzie do przejęcia kodu, kto będzie miał odpowiednią wiedzę i pchnie dalej...

Berion 27.06.2011 15:46

>> http://psx-scene.com/forums/f164/ps2...tml#post844381

Cytat:

(...) I'm still working on it from time to time... For fun. I'm not sure I'll find it in myself to finish it... The PS2 is quite dead, most users switched or are about to switch to new generation consoles... Kind of pointless. I wrote it already on some Polish forums, that I'll probably just make it a little bit more stable, do some basic gui and release it as is... And that would be it. Unfortunately, recently everything seems to take muuuuch longer (due to many circumstances).

It could have been a really nice piece of homebrew. Only if it was started a year or two earlier and in cooperation with some other coders. Time restrictions, lost enthusiasm... and it ended up where it is now.

SMBA 27.06.2011 14:18

Dokładnie, szczególnie że moim zdaniem - sądząc po screenach program wcale nie był w początkowym stadium rozwoju a GUI spokojnie mogłoby nadać temu projektowi status "bety".
@FFGV*: Czekamy! I mamy nadzieję że jednak będzie GIU :D
*o ile to jakimś cudem czyta ;)

ethar 27.06.2011 13:52

Coś sucho w tym temacie... może coś ruszyło ffgriever, zmienił zdanie czy coś ? To gui dużo by zmieniło...

Berion 11.05.2011 18:42

Na jednej z ostatnich stron tego tematu opisaliśmy. Nie ma potrzeby powielać tych samych informacji.

W skrócie: PS2PSXe pracuje jedynie w CLI (czyli nie ma interface'u graficznego, pracuje tylko w linii komend, a jako że nie komunikuje się z użytkownikiem to wszystkie parametry trzeba mu podać na starcie). Uruchamiać pliki wykonywalne na PS2 przekazując im parametry można tylko na dwa sposoby: albo łącząc konsolę z komputerem i używając PS2Link albo z poziomu samej PS2 za pomocą programu RadShell.

Jakie parametry przyjmuje masz w readme PS2PSXe.

Przykładowy "skrypt" jest w jednym z naszych postów w tym temacie.

udko 11.05.2011 17:47

Witam wszystkich jestem nowy na tym forum zainteresował mnie ten program jak i was czy mógłby mi ktos wytłumaczyć jak wgrac i jakie pliki na pendrive tak aby owy program uruchamiał gre poniewaz jestem zielony w tych tematach z góry wielkie dzięki

Zebir 24.03.2011 10:39

Nie mogę się już doczekać tej poprawionej wersji :]

sonic01 21.03.2011 15:12

Cytat:

Napisany przez ethar (Post 1151662)
....on nie ma zamiaru porzucać projektu, a tylko go wstrzymać

oby tak było jak piszesz

ethar 19.03.2011 12:23

ffgriever nie udostępnił sourcecode'a... gdzieś na poprzednich kartach tłumaczył czemu ;) Poza tym on nie ma zamiaru porzucać projektu, a tylko go wstrzymać ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:26.