![]() |
Nie wiem czy będzie działać na PS3, teoretycznie powinien.
uLE jako "mass:/SWAPMAGIC/SWAPMAGIC.ELF" i sam się uruchomi, a dalej to już chyba wiesz. ;] Podobno z VMC ("dev_hdd0/cośtam/cośtam/*.VM2", czyli "mc0:/" dla emulatora) SM niczego nie uruchamia. |
Jest jakiś sposób żeby to odpalić na ps3 mając swap magic? Bo mam dostęp do tego czego nie użyłbym na ps2 (Swap Magic 3.8 bodajże) i jeśli tak to jak bo mam kilka tytułów a nie chce męczyć napędu :)
|
Nad emulatorem pracuje tylko i wyłącznie ffgriever. Ja zaprojektowałem docelowe gui, które pewnie jeszcze troszkę się zmieni i które zostanie zaimplementowane "kiedyś tam". ;)
http://btep.deviantart.com/gallery/#/d2crqdu Obecne GUI jest tymczasowe i zostało przeszczepione "na szybko" z MCA (Memory Card Annihilator), aby nie trzeba było mordować się z wpisywaniem litanii w RadShellu/ps2link. http://btep.deviantart.com/gallery/#/d1mevpd - - - Z tego co pamiętam, wyłącznie w aspekcie obsługi dźwięku. Nie wiem do czego, na pewno jest potrzebny. Sądząc po nazwie, coś związane z hardware i SPU. :czar: |
Mam jeszcze pytanie czy w najbliższym czasie zostanie wydany nowy build emulatora ? i co ewentualnie nowego było by w nim zawarte ? nad czym aktualnie pracujecie ?
i do tego interesują mnie różnice między buildem r188 a r202 ? co sie zmieniło? co daje plugin "spuhw" ? |
FF7 pyta o save na końcu płyty, który można załadować z kolejnej płyty. Tak samo FF8 i FF9. Póki co opcji zmiany płyty nie ma.
PS2PSXe używa obrazów kart pamięci 1:1, jak większość emulatorów (równie dobrze możesz ten obraz wgrać na prawdziwą kartę pamięci ;]). Karty mają takie same nazwy jak np. których szuka ePSXe. |
Witam mam kilka pytań dotyczących emulatora.
jestem w trakcie przechodzenia FFVII właśnie na Ps2psxe i powiem że gra sie bardzo dobrze jednak obawiam sie że gdy nadejdzie moment zmiany płyty będe w kropce. i tutaj nasuwają sie 2 pytania: czy w najbliższym czasie planowane jest dodanie do emulatora opcji zmiany obrazu płyty ? czy savy zapisane w emulatorze moge przenieść do innego emulatora na Komputerze ? jeśli tak to w jaki sposób ? Pozdrawiam |
Zgadza się jest to niemożliwe.
Pewnie by się dało tylko jaki to ma sens? Trzeba by zrobić nakładkę na ROMy konsoli ze zmodyfikowanym fw jak również zhackować fw napędu. |
A ja odbije nieco od tematu. Mam niemodyfikowaną ps2 w wersji pal i oryginalną kopię gry psx w ntsc. Chciałbym uruchomić tę kopię bez żadnych swap-ów/zabawy w przekładanie płyt. Na ile możliwe jest to możliwe? (mam na myśli tryb ps1drv).
Właściwie domyślam się, że nie jest to możliwe przy niemodyfikowanej ps2, ale tu pytanie: czy można (choćby teoretycznie) blokadę regionalną obejść programowo? czy to było by trudne wyzwanie? |
nazwij plik lang.lng :P
|
no i o to mi chodziło sprawdzę zaraz polską wersje.
Wcześniej sobie skołowałem już emulator z neta.Moje spostrzeżenia Crash Bandicoot 2 stał się grywalny są tam lekkie ścinki ale lajt. Zapisywanie ustawień działa nie trzeba za każdym razem od nowa konfigurować:) edit: U mnie jest dalej po angielsku może coś źle robię |
Ilość załączników: 2
Wrzuciłem też tłumaczenie na język polski. NIE testowane, napisałem o tak na szybko, więc byłoby fajnie jakby ktoś je sprawdził i napisał czy np. nic nie wyłazi poza ramki.
|
Berion będziesz wrzucał nowe wersje emulatora? Wrzuć R202 jak możesz
|
Obecny build to R202.
|
Raczej tak, ale jeśli chodzi o termin "when it's done" jak to mawiali twórcy DNF ;)
Czyt. może kilka miesięcy, może za pięć lat XD |
Jest planowana kolejna wersja emulatora?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:37. |