![]() |
Ffgrevier jeśli jeszcze dalej to ciągniesz to dodał byś może emulacje psx mouse na prawy analog.
|
Tu jest porządny kawalek otwartego kodu (emulatora psx) dla pewnego handhelda z chin o procesorze MIPS (takim samym jak ps2) który może mógłby wesprzeć projekt ps2psxe :)
Link: dl.openhandhelds.org/cgi-bin/dingoo.cgi?0,0,0,0,71,562 |
Cytat:
co do ps2psxe...nie da sie ukryc, kazdy ma czasu tyle ile ma, chyle czoła kazdemu kto życie wirtualne stawia ponad realnym...:spoko: |
Berionu ma racje - z tego co wiem to nawet sam Microsoft sprzedaje te pady od XBOXa jako pecetowe i w 100% kompatybilne z "Games for Windows", co wynika podejrzewam ze swietnej kompatybilnosci z systemem operacyjnym. Wszak jedno i drugie to produkt MS ;-)!
|
A propos emu PSX na PC:
Jeśli posiada się Windowsa Vistę lub 7 to znacznie lepszym rozwiązaniem jest kupno pada do X360 (przewodowego, z tego co wiem bezprzewodowe nie są wspierane...), który - cytując M@X'a - po prostu działa. Do tego jest bardzo wygodny i nie rozpadnie się po kilku miesiącach. Ja np. czuję się już za stary na mordęgę z przelotkami i sterownikami. - - - Natomiast co do projektu PS2PSXe. Nie oczekujcie zbyt wiele. Z ostatniej kilkuletniej (choć okresowej) absencji ffg na scenie PS2 można wyciągnąć kilka wniosków i jednym z nich jest taki, że nie tylko ma bardzo mało czasu dla siebie, ale też że traci powoli zainteresowanie tą konsolą. Musimy się liczyć z tym, że emulator ten nigdy nie zostanie ukończony i należy to uszanować. Tyle ode mnie. ;] |
Cytat:
wtf. jestem konserwatorem zabytków, może dla tego.... :))) @angeal ja uruchamiam te gry z DVD czyli mam obraz .img i jest ich troche...byc moze kiedys tworca napisze odczyt z płyty, ale czy warto katowac konsole w ten sposob? Ja nawet mając obraz na dvd po prostu je zrzuciłem na dysk w ulefie,bo tak bylo mi wygodniej ;]]] |
Panowie mam takie pytanie. Była by opcja aby ffgriever dodał opcję odtwarzania gier również z nośnika cd? Bo mam sporo gierek z psxa nagranych na płyty a pendriva używam tylko do muzyki. Jest jakaś szansa na to?
|
Desden, jesteś wybitnym człowiekiem :D Przeczytałem twoje 2 ostanie posty od początku do końca potem pomyślałem że w sumie jak bym to zrobił w 2 stronę to raczej nie będzie różnicy :D Powiem ci stary że to prawdziwy wyczyn kiedy treść nie straci swojego sensu niezależnie jak się go czyta :rotfl: Tak serio serio rozszyfrowanie języka majów bez znajomości języka było by chyba łatwiejsze :D
Co do PSX i emu na PC vs PS2 to hmm, jak mam grać na PC to granie traci troche sens, powszechnie wiadomo że można sobie nawet pada od konsoli wpiąć na przejściówce w port usb nie trzeba wtedy jakiegoś syfu za 20zł, kto co lubi dla mnie to nie to samo co granie na tv :) JA JESTEM ZA PROJEKTEM i jego dodatkowymi opcjami :) Równie dobrze po co kupować ngc czy ps2 skoro są emu które uruchamiają gry z tych systemów :) Granie na TV ma swój urok i niestety jak dla mnie nic tego nie zmieni :) |
Mamy 2012 rok, a ja nadal nie rozumiem 70% Twoich postów. ;P
|
Cytat:
Teraz Ja się wręcz ciesze gdy mam pampersa w rękach i musze komuś pomagać...tu już przenośnia do życia XDD Wniosek? Co byś nie zrobił wracasz do początku i co ty na to? :PPPP:rotfl::spoko: Cytat:
Każdy tylko czeka,kiedy bedzie emulator psxa na ps2, no kiedy....aż brechtam ze śmiechu bo raz PSX jest wspierany przez ps2...to jeszcze nie jeden ma kompa pewnie 4 rdzeniowego stać go nawet na najtańszego pada z Carefura za 20zl i spokojnie raz ze ma wibracje+ma wiecej przycisków co daje mozliwosc grania na Pececie w emulator...ale nie....musi byc na Ps2....ja jakoś nie narzekam, a i tak nie mam kiedy grać :P XDD ps. sorka ze rzadko bywam, ale życie nieestety moze kiedys wpadne na dłuzej.... jeszcze :)) |
Pewnie nie umiesz się nim posługiwać. :P
Obecna wersja jest dostępna w dwóch wersjach: z obsługa dźwięku i bez. ;) |
Cytat:
A jesli chodzi o program to niby jest GS Mode Selector ale dla mnie on nic nie daje...bawilem sie nim i nic fajnego wnim nie widze. Konsola lepiej działa na komponencie i ustawieniach w biosie na componenta niż w GS selectorze...ja tych roznic nie widze, nie wiem czym się ludzie podniecają? Fakt gdy są ładniejsze niż na rgb, ale robią z tego reklame jakby to było coś jeszcze wiecej...a tam nic takiego nie ma. Ale za to jest dobre dla wszystkich tych ktorzy chcąc kombinować z obrazem jak nie mają normalnie tego zrobić, wtedy ten program im pomaga.... A temat jest o ps2psxe... Mam pytanko, i tak wszyscy się pytają kiedy kolejna wersja bedzie itd...tego nikt nie wie, ale jest szansa ze kolejna wersja cos ulepszy niz zkaszani? Z tego co sie orientuje te nowsze mialy miec Fixa na dźwięk? no i w takim Abes exodusie przez to filmikow nie odpala, ale w starszym bez fixa juz tak ....byc moze jest to zaleznosc...ale mniejsza o to, fajnie by bylo gdyby w gry się dalo normalnie grac i jesli mogl byc taki filtr aby imitował PSXa cos al'a VGS na PC a nie zeby gdy z psxa wygladaly jak w epsxe czyli komputerowe, dla mnie to zbyt sztuczne, moze innych to kręci, ale ja wole jak pamietam klimaty plejki i tamten obraz....ohh te czasy mniam. :)) |
Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę. Jak innym podoba się cheatowanie i tak lubią przechodzić gry to w czym problem? Może są leniwi, może nie potrafią grać, a może stracili save'a i nie chcą wszystkiego robić od nowa. ;]
Są różni ludzie na świecie o różnych potrzebach. |
Nie czaję, po co ściemniać w grze :P nie dość się ludzie naściemniacie w życiu :P Czy poziom gracza tak niski że trzeba sobie god mode włączyć haha, albo założyć najlepszą broń w rpg już na początku gry (bo pająki są straszne), czy też inne takie smaczki.Na moje to Tylko! dlatego że jesteście zbyt leniwi żeby sami je zdobyć i ba jeszcze z faq w łapie i serią wydrukowanych mapek bo się samemu szukać nie chce, jaki sens ma wtedy gra... Gry polecam przechodzić bez GS/AR i innych tego typu rzeczy... I niech mi nikt nie gada o jakichś innych powodach :P Bo tak czy siak śmierdzi to z kilometra brakiem umiejętności gry lub lenistwem :P Nie ma też problemu z PAL-NTSC w grach więc uważam taki cheat engine za bezsensowne powiększanie emu o bzdury i niepotrzebny kod...;)
|
No właśnie chodziło mi o cheat engine (coś jak PEC do ePSXe)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06. |