![]() |
@dune2
Jednak jest rzecza oczywista , ze wszystkie plyty bluray-r 25gb ulegaja degradacji i degeneracji. Krzywa starzenia sie jednych plyt jest liniowa, innych wykladnicza. Tylko czas pokaze jak dlugo przetrwaja poszczegolne plyty. Najpowolniejszy proces degradacji ma miejsce w panasonikach MEIRA1. |
Cytat:
Mam bd-re 25gb emtec Jeśli ten ihbs112 dobrze testuje to w takim razie mój pionrk bdr207 od początku słabo pali bo wyniki są złe. Jak wybieram w opti "create test disc" i daje start to pojawia się komunikat "no suitable disc inserted" Dziwne bo jest pusta ale na wszelki wypadek zrobię całkowite kasowanie. |
Mój IHBS 112 już się wysypuje na zamykaniu płyt audio cd, robi wyraźnie grubszą ścieżkę na długości 5 mm i się krzaczy kończąc komunikatem zapis X16 nie powiódł się lub lead out coś tam :(
Płytki sony , verbatimy wsio jedno :taktak: |
Cytat:
Masz jakiś BD-RE 25GB ? Możesz zrobić testowy zapis w Opti Drive Control i wstawić screen...? |
Wyniki skanow sa raczej poprawne...
Ostatni skan plyty RITEKBR2, tez jest bardzo prawdopodony k***a |
Ilość załączników: 1
Możliwe że pomyłka bo biała powierzchnia jak w panasonicu a różne testuję.
Sprawdzałem i na tych płytach nie ma żadnych oznaczeń.Czyli to chyba Fortis a nie panasonic. Maxell x1 na bdr207 Nie wiem czemu te wyniki są takie złe.Nie wiem czy ten mój pioneer bdr207 tak słabo nagrywa czy ten ihbs112 źle testuje. Jedno pewne że ten ihbs112 fatalnie nagrywa. Załącznik 79139 |
panasonic INFOMER30 ?:wow:
|
|
Ilość załączników: 3
Nagrywać nie potrafi ale testuje tylko czy te wyniki są wiarygodne.
sony x1 na bdr 207 Załącznik 79135 sony x1 na bdr 207 Załącznik 79136 panasonic x1 na bdr207 Załącznik 79137 Przy jednym panasonicu nagranym x1 na bdr207 przy próbie testu pojawiło się info Cytat:
|
Rozbiorę jak nie uda mi się zwrócić.
W tym stanie mi się chyba nie przyda nawet do testowania prawda ? Jego testowanie chyba tez nie jest wiarygodne ? Przed chwilą wypaliłem x4 verbatima - zaledwie 13 gb danych i to samo. Pliki wideo na tej płycie zajmują 13 gb a opti drive podaje 22,56 ? Załącznik 79133 |
Cytat:
|
Teraz facet twierdzi że zanim mi wysłał to "wszystko" było sprawne a "jedynie" nagrywania nie testował :)
Co tam że nagrywarka ma zajechany laser w końcu jako podstawka pod kwiaty może się nadać - to już moje wnioski :) Jak spytałem co proponuje to lekko się podpalił i zaznaczył ze dałem za nią tylko niewiele ponad 100 zł a on dużo więcej. Lubię takie argumenty więc mu napisałem ze skoro 100 to dla niego niewiele to nie będzie dla niego bolesne jak mi zrobi zwrot :) |
Cytat:
Laser drogi,......:( http://www.aliexpress.com/item/Free-...379611920.html |
Facet mi odpisał że nigdy nie wypalał płyt bdr a nawet dvd wypalił zaledwie kilka sztuk.
Podobno nagrywarka robiła u niego jako odtwarzacz płyt bdr. Czyli zajechał ją w ten sposób ? |
Coś na 100% jest nie tak \ nie może być na każdej płycie w identycznym punkcie problem ....Stawiam na problem z napędem\OPU....:(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18. |