![]() |
Ilość załączników: 2
Verbatim DVD +R x16 palony 6x CL0K i dla porównania z tego samego cak'a palony 16x CL0G
Załącznik 57485 Załącznik 57486 Śr. błędy PIE i PIF porównywalne jednak Jitter przy prędkości 6x niższy. :) |
Jakimi programami palicie (lub można wypalić) płytki BD?
Pytam bo jestem po zakupie IHBS112. Wrzuciłem pierwszą płytkę Maxell BD-R 1-4x. Nero 8 wykryło ją jako możliwą do wypalenia 1x. Przy wypalaniu 1x przy 60% zaczął skakuć bufor a przy 75% wyskoczył błąd zapisu. FW CL0K. Ciekawe czy to program, płytka czy nagrywarka? |
Ilość załączników: 1
Maxell BD-R 4x można wypalać max 12x. Nie polecam.... testy na pierwszej stronie tematu.
Załącznik 57541 Ja wypalam Nero 10. :spoko: |
Rozumiem. Martwi mnie tylko iż Nero 8 wykryło tego Maxella jak możliwego do wypalenia tylko 1x. Tak to wygląda.
No nic jutro dokupie płyt i sprawdzę nowszą wersję Nero. Sprawdziłem jeszcze na szybko Nero 10 i pokazuje już na tej płycie prędkości 4x-10x. Chyba będzie dobrze. |
Cytat:
Testujemy stałą prędkością 2x na 1.50 ( pokazuje nazwę nośnika). |
Sławek,
Na Nero 10 wszystko poszło gładko. Oto wyniki Esperanza BD-R 4x palony 4x Ta Esperanza jest chyba made in LGE a nie PHILIPS jak w pierwszym poście ... stąd różnice. |
Błędy grubo ponad normę....
Najlepiej Panasonic, Verbatim, Sony i TDK. Reszta do testów. |
No właśnie czeka egzotyczny zestaw do testów :-)
|
Prośba... jeżeli możesz wypalaj jak najwięcej... na końcówkach często duże błędy.
|
Verbatim DVD+R DL Printable palony 4x
|
|
Pomoc
Podepnę się pod temat .
Do końca tygodnia chcę kupić nagrywarkę BR (od lat używam napędów Liteona) . Czy warto dokładać do wersji BOX - owej - http://allegro.onet.pl/cenowy-szok-l...701198394.html - 424 zł. czy pozostać przy zakupie - http://allegro.onet.pl/promocja-14-d...682796904.html - 394 zł. ? Oczywiście nie zależy mi na Boxowym pudełku czy załączonym opakowaniu ale zaciekawiły mnie całkiem inne biosy dla obydwu modeli (podane na CDRinfo.pl) |
Właśnie zamówiłem w redcoonie iHBS112. :D
Nie mogę się doczekać i niedługo dołączę do testujących. :spoko: |
Kris ile płaciłeś z przesyłką - 397 zł. ??
|
402 zł, wziąłem za pobraniem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:34. |