![]() |
Lightscribe od CMC, write X16:
http://img844.imageshack.us/img844/8628/5yl4.jpg http://img43.imageshack.us/img43/8200/5cbc.jpg iHBS112 zastrzelił tym nośnikiem Pionka 208DBK. :taktak: |
Cytat:
|
Dzięki!:spoko:
Tak dla pewności : "6. Z listy..." - z jakiej, której ? Po pkt 5 pokaże się lista? |
Dziękuję czary2mary :spoko:. Jeszcze dwa zrzuty. Wczorajsze nagrania. Printable Verbatim DB50 x4, palony x4. ImgBurn, ten sam materiał. Dwie kolejne płytki z cakea 50.
Cytat:
2. STĄD pobierasz binarną wersję firmware PL01. 3. Zaznaczasz plik PL01, prawy klawisz myszy, wybierasz "kopiuj". 4. Zaznaczasz plik iHAS324_B_AL18.exe, prawy przycisk myszy i wybierasz "wklej". 5. Odpala się okienko z informacją o upgrade firmware i potwierdzeniem procesu. Wybieramy "Tak". 6. Z listy wybieramy odpowiedni napęd, czyli iHBS112 2 PL06. Wtedy poniżej okienka wyboru napędu, pojawia się komunikat: "It will be updated from PL06 to PL01". Pozostaje wciśnąć "Update", ewentualnie wycofać się klawiszem "Close". 7. Robimy restart systemu. 8. STĄD pobieramy oryginalne firmware PL05. Instalujemy. Ponowny restart. 9. Gotowe. Proszę bardziej zaawansowanych użytkowników o potwierdzenie, lub uzupełnienie mojego opisu. Osobiście dotarłem do punktu 6. Użytkownik d0p3y2k4 potwierdza skuteczność metody, ale zawsze pozostaje ryzyko niepowodznenia. No to kto pierwszy :P? Pozdrawiam. |
Dzięki!:spoko:
Robił już to ktoś? I jak? Ok? Można prosić o napisanie krok po kroku jak to zrobić? Z góry dziękuję! |
Cytat:
to tak zwana "unlocked flasher" -czyli musisz mieć -znaleźć odblokowany firmware PL01 i go wgrać a następnie już oryginalny firmware PL05. Do tego ta metoda dotyczy podobno tylko modeli wyprodukowanych do lipca 2011. Sam nie robiłem -więc opieram się na tym co słyszałem. http://club.myce.com/f44/ihbs112-pl0...0/#post2669941 |
Też wydawało mi się , że na niższym biosie paliło lepiej.
|
Ilość załączników: 5
Wszystko nagrywane w ImgBurn. Bios PL05. Wysoka jakość nagrania. Nie mam żadnych zacinek na stacjonarnym Sony. Trzeci i czwarty zrzut to Panasonic DB25 Printable x6, palony x6 i x4 i na ostatnim x12:wow: - spróbowałem tak z ciekawości :). Po zmianie firmware na PL06: Printable BD50 Verbatim x4, palony x4 - zrzut numer pięć. Widać przejście między wartwami, a stacjonarka musi pomieszać chwilę, żeby ruszyć z miejsca. Jeszcze raz proszę o pomoc w zmianie biosu na niższy. W nagrywarkach DVD nie było z tym problemu. Pozdrawiam.
|
Już sama technologia dwóch warstw naraża na wiele kłopotów-do tego strategie firm tanio zrobić drogo sprzedać :> a do tego brak korekcji błędów w stacjonarkach byle jaka optyka aby taniej ,firmware aktualizowany raz lub dwa i kiedy wychodzi nowy model to już brak zainteresowania poprawianiem błędów itd ....można wymieniać jeszcze długo -daleko do doskonałości technologi BD:>
|
W temacie Pioneera :
http://forum.cdrinfo.pl/f107/pioneer...14/index3.html Cytat:
I o tym problemie. Nim się kapnąłem że nagrywanie na płytach BD DL większych niż x2 nie daje pozytywnych rezultatów jeżeli chodzi o odtwarzanie na stacjonarnych odtwarzaczach to w plecy miałem już na kilka takich wypalarek. Z nagrywaniem na Panasach x2 też różnie bywa - nie ma ANI RAZU płynnego przejścia między warstwami jeżeli chodzi o odtwarzanie na stacjonarnych odtwarzaczach. A co 5 płyta potrafi przeskoczyć wręcz o kilka sekund przy zmianie. Pomijam fakt ,że płyt BD 50 GB x2 jest najmniej i są najdroższe. A x4 w czort i tanie. Nie wiem czy czasem producenci nie lecą w bambuko - sterta biosów i zero poprawy. Wygląda to na świadome działanie. Muszę stwierdzić ,że błędem był zakup tej nagrywarki. Negatywy moim zdaniem przeważają nad pozytywami (są wogóle jakieś?). Nagrywanie DVD wiadomo , chyba najsłabiej . BD 25 też nie wyżyny...BD 50 GB - jak inne , przy czym np LG wypali i Riteka i działa na stacjonarach a Liteon zapodawaj mu tylko najdroższe.... (wogóle co to za sztuka palić TYLKO najdroższe płyty? zresztą i to kijowo). Na marginiesie - nie mogę ustawić nagrywania x2 na płytach z x4. Nagrywa x4 i koniec. A wtedy płyta do kosza. Nie kupię BD Litka więcej. |
Zmiana firmware
Witam. Potrzebuję pomocy. Zmieniłem firmware w 112 z PL05 na PL06. Niestety spadła jakość nagrywania Verbatim DB50. Jak wrócić do poprzedniego firmware? Pozdrawiam.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
|
ładnie :-)
|
Ilość załączników: 6
Verbatim CD-R CMC China
ImgBurn x16 Załącznik 62455 Esperanza CD-R Pro-Disc Tajwan Nero 12 x16 Załącznik 62456 Załącznik 62457 Imgburn x24 Załącznik 62458 Załącznik 62459 Nero 12 x48 Załącznik 62460 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:48. |