![]() |
Błędy grubo ponad normę....
Najlepiej Panasonic, Verbatim, Sony i TDK. Reszta do testów. |
Ilość załączników: 1
Sławek,
Na Nero 10 wszystko poszło gładko. Oto wyniki Esperanza BD-R 4x palony 4x Ta Esperanza jest chyba made in LGE a nie PHILIPS jak w pierwszym poście ... stąd różnice. |
Cytat:
Testujemy stałą prędkością 2x na 1.50 ( pokazuje nazwę nośnika). |
Rozumiem. Martwi mnie tylko iż Nero 8 wykryło tego Maxella jak możliwego do wypalenia tylko 1x. Tak to wygląda.
No nic jutro dokupie płyt i sprawdzę nowszą wersję Nero. Sprawdziłem jeszcze na szybko Nero 10 i pokazuje już na tej płycie prędkości 4x-10x. Chyba będzie dobrze. |
Maxell BD-R 4x można wypalać max 12x. Nie polecam.... testy na pierwszej stronie tematu.
Załącznik 57541 Ja wypalam Nero 10. :spoko: |
Jakimi programami palicie (lub można wypalić) płytki BD?
Pytam bo jestem po zakupie IHBS112. Wrzuciłem pierwszą płytkę Maxell BD-R 1-4x. Nero 8 wykryło ją jako możliwą do wypalenia 1x. Przy wypalaniu 1x przy 60% zaczął skakuć bufor a przy 75% wyskoczył błąd zapisu. FW CL0K. Ciekawe czy to program, płytka czy nagrywarka? |
Ilość załączników: 2
Verbatim DVD +R x16 palony 6x CL0K i dla porównania z tego samego cak'a palony 16x CL0G
Załącznik 57485 Załącznik 57486 Śr. błędy PIE i PIF porównywalne jednak Jitter przy prędkości 6x niższy. :) |
|
Cytat:
Załącznik 57309 Załącznik 57310 :) |
|
|
Ilość załączników: 6
Philips BD-R 4x palony 4x CL0K
cake 10szt. 45,- Załącznik 57289 Załącznik 57290 Załącznik 57291 palony 6x Załącznik 57292 palony 8x Załącznik 57295 Załącznik 57294 :) |
|
LiteOn dziala poprawnie w trybie IDE i AHCI.
Mam płytę Asus P7P55D-E Pro. Przy AHCI Opti Drive Control nie testuje błędów Jitter dla płytek DVD. Wszystkie pozostałe funkcje programu działają poprawnie. |
slawekj pisał coś że źle działa na Windows 7 x64 w trybie AHCI ?
Co konkretnie się dzieje, czy wystarczy wyłączyć AHCI w biosie. Mam własnie taki system i włączone AHCI a chcę własnie zakupic tę nagrywarkę. Co radzicie ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18. |