![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#91 |
![]() |
witajcie
a jednak wróciłem z problemem, który nazywa się Samsung, tak tak, ten właśnie. Niebawem napiszę o co chodzi tylko muszę pozbierać "do kupy" wszelkie komunikaty jakie występują podczas użytkowania tej nagrywarki. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#92 |
![]() |
Jest tak, nie ma co za dużo się rozpisywać dlaczego jest tak czyli beznadziejnie. Po prostu dramat. Do rzeczy. Zainstalowałem program do odtwarzania m.in. płyt BD czyli WinDVD Pro wersja 11. Podłączyłem nagrywarkę Samsung do portu USB. Umieściłem płytę Bluray w napędzie no i ...właśnie. Powoli z mozołem, nagrywarka zaczęła "mielić" blaszkę wewnątrz no ale z tego "mielenia" guzik wyszło. Po prostu klapa, nic. Po zadaniu komendy odtwarzaj z dysku i tu literka napędu, którą przypisał komputer do napędu, słychać jak płyta pracuje na pełnych obrotach w nagrywarce, myślę sobie, to już, zaraz, obraz ściemniał, pojawił się pasek czasu, kilkanaście sekund no i komunikat, jedyny jaki się pojawiał za każdym razem TO ŚRODOWISKO NIE OBSŁUGUJE ODTWARZANIA ZAWARTOŚCI CHRONIONEJ. Zdębiałem. Upewniłem się czy aby na pewno kupiłem napęd Bluray i czy aby na pewno włożyłem do niego płytę Bluray. Tak, pomyłki nie ma. Jest tak jak powinno być. Więc co jest ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
AnyDVD HD \ DVDFab PassKey do deszyfracji zabezpieczonych nośników BluRay
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
![]() |
czyli zmiana odtwarzacza ?? dodam tylko że nawet PowerDVD w wersji 16 nie może sobie poradzić z tą i jeszcze jedną płytą BD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
![]() |
niestety, męczę się z programem AnyDVD w wersji 7.6.9.1. Wyskakuje mi taki oto status:
Summary for drive H: (AnyDVD HD 7.6.9.1, BDPHash.bin 15-08-10) TSSTCORP BDDVDW SE-506CB TS02 0107 Drive (Hardware) Region: 2 Current profile: BD-ROM Media is a Blu-ray disc. Total size: 20032928 sectors (39126 MBytes) Video Blu-ray label: RADICAL_ACTION Media is AACS protected! Drive supports bus encryption! AACS MKB version 61 Warning, OPD error: HTTP error 12007! Wystąpił problem podczas łączenia się z serwerem Aktualizacji AnyDVD! BŁĄD przetwarzania dysku Blu-Ray! druga płyta przyniosła taki oto komunikat: Summary for drive H: (AnyDVD HD 7.6.9.1, BDPHash.bin 15-08-10) TSSTCORP BDDVDW SE-506CB TS02 0107 Drive (Hardware) Region: 2 Current profile: BD-ROM Media is a Blu-ray disc. Total size: 23515200 sectors (45928 MBytes) Video Blu-ray label: RUSH SNAKES AND ARROWS LIVE Media is AACS protected! Drive supports bus encryption! AACS MKB version 9 Warning, OPD error: HTTP error 12007! Removed AACS copy protection! Added speedmenu! Removed UOPs! po tym co doświadczam, śmieszą mnie takie oto opisy programu AnyDVD & AnyDVD HD to użyteczne narzędzie, które działając w czasie rzeczywistym usuwa wszelakiego rodzaju zabezpieczenia stosowane na płytach DVD, HD-DVD, Blu-Ray oraz Audio-CD. Program potrafi ominąć niemalże wszystkie najpopularniejsze rodzaje zabezpieczeń oraz kodów regionu, jakie spotykać można na płytach z filmami. Takie rozwiązanie poza możliwością swobodnego kopiowania zawartości nośnika i tworzenia z niej kopii zapasowych (np. obrazów ISO) z poziomu dowolnego narzędzia do tego przeznaczonego, umożliwia także odtwarzanie multimediów na urządzeniach, które nie spełniają wymagań narzucanych w specyfikacji wspomnianych zabezpieczeń. Mowa tutaj m.in. o zabezpieczeniu HDCP, które uniemożliwia oglądanie filmów w jakości FullHD na starszych modelach monitorów i kart graficznych. Narzędzie umożliwi użytkownikowi również odtworzenie materiału wideo w 3D na standardowym monitorze 2D. AnyDVD & AnyDVD HD doskonale radzi sobie z omijaniem kodów regionu RPC oraz systemów szyfrowania CSS, BD+ i AACS. Co więcej, narzędzie pozwala użytkownikowi pomijać niechciane elementy nośnika z filmem, tj. napisy, reklamy i trailery, informacje o prawach autorskich itp. Kolejne funkcje programu to m.in. redukcja hałasu generowanego przez napęd zamontowany w komputerze (poprzez obniżenie prędkości odczytu) oraz zmiany częstotliwości wyświetlania dla wideo w systemach PAL i NTSC. Wraz z oprogramowaniem AnyDVD & AnyDVD HD na komputerze instalowane są dwa małe narzędzia - AnyDVD Ripper i AnyDVD Image Ripper, które pozwalają odpowiednio zapisać zawartość płyty z filmem w postaci struktury plików i folderów lub obrazu ISO. Ostatnio zmieniany przez chriss1967 : 08.10.2016 o godz. 00:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oglądałem kilka filmów Blu-Ray na załączonym do nagrywarki programie PowerDVD 10 i wszystko działało jak należy. Nie trzeba było instalować żadnych dodatkowych programów. Filmy na 100% miały zabezpieczenie AACS. Nie wiem co może być źródłem Twojego problem, ale poczytam w sieci, jak coś znajdę dam znać.
edit: jeśli masz możliwość to sprawdź czy tak samo dzieje się na innym komputerze
Ostatnio zmieniany przez Arepo : 08.10.2016 o godz. 00:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
![]() |
słuchaj Arepo, stała się rzecz przedziwna. ściągnąłem wersję programu AnyDVD najnowszą czyli 8.0.4.0 (niestety trial) niż tą co podałem wyżej. Chciałem się po prostu przekonać, czy nie jest to wina wersji. Jakież było moje zdziwienie, gdy ruszyła płyta i złamał zabezpieczenia. Włączyłem co prawda na windowsowskim odtwarzaczu ale odtwarzał, niestety bez dźwięku czego z kolei nie rozumiem. Tak wyglądał status tej płyty w najnowszej wersji Any...
Summary for drive H: (AnyDVD HD 8.0.4.0, BDPHash.bin 16-05-19) TSSTCORP BDDVDW SE-506CB TS02 0107 Drive (Hardware) Region: 2 Current profile: BD-ROM Media is a Blu-ray disc. Total size: 20032928 sectors (39126 MBytes) Video Blu-ray label: RADICAL_ACTION Media is AACS protected! Drive supports bus encryption! AACS MKB version 61 Removed AACS copy protection! Tak, faktycznie do nagrywarki Samsung załączono płytę Blu-Ray Writer Instalation Disc, jest tam faktycznie PowerDVD ale w wersji 12 nawet no ale nie bardzo wiem jak się zabrać do instalacji tej płyty na kompie, jeśli możesz podpowiedz. Może rzeczywiście będzie na tym śmigać. Jutro czyli dziś sprawdzę czy dzieje się tak na innym kompie. Ostatnio zmieniany przez chriss1967 : 08.10.2016 o godz. 01:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cinavia copy protection ![]() Cytat:
Wersja specjalna PowerDVD 12 dołączona do napędu może posiadać funkcje pobierania kluczy AACS i nie potrzebne mogą być inne programy deszyfrujące.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Guru
Cytat:
![]() ![]() Niestety nie ma możliwości wyboru poszczególnych programów i trzeba zainstalować cały zestaw Media Suite.
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Guru
Zbadałem nieco temat i tak jak napisał kolega czary2mary problem wynika z najnowszego zabezpieczenia AACS, do ominięcia którego będą potrzebne odpowiednio świeże wersje programów odtwarzających lub usuwających zabezpieczenia.
Sam sprawdziłem dzisiaj 3 filmy: Cytat:
![]() Także nie stresuj się, to nie wina napędu tylko zabezpieczeń stosowanych przez wydawców i radzących sobie (bądź nie) z nimi programów ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |||
![]() |
Cytat:
Wlaśnie, bo do programu PowerDVD 12 i doświadczeniami z jego użyciem miałem dojść później o czym pisałem w pierwszym poście. Tam wyskakiwały błędy do których muszę ponownie wrócić instalując ponownie 12-tkę. Tak tak, testowałem i 10-tke i 12-tke. Cytat:
Cytat:
co oczywiście pozbawia mnie czerpania takich przyjemności z oglądania i słuchania o czym tak sobie marzyłem kupując sprzęt.. ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 09.10.2016 o godz. 04:08 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Guru
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
![]() |
Witam.
Proszę o opinię dotyczącą wypalonych nośników na samsung se506cb. Nośnik pierwszy verbatim - wypalone z prędkością 4x a testowane z 6x: Nośnik ten sam co powyżej tylko testowany z prędkością 2x: Poniżej inny nośnik verbatim nagrany z prędkością 6x: ![]() Na powyższych zrzutach widzę że początki płyty wyglądają OK (moim zdaniem) natomiast sama końcówka drastycznie wzrasta i to mnie martwi. Dodam że inne płytki Verbatim i TDK) mają podobne wykresy - nagrywam w CDBurnerXP i Power2Go8. Czy końcówki płyty mogą świadczyć o tym że to proces zamykania płyty czy nie? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Guru
@MrDragus
Zamieszczę jeszcze raz Twoje obrazki bo się nie dodały: Nośnik pierwszy verbatim - wypalone z prędkością 4x a testowane z 6x: ![]() Nośnik ten sam co powyżej tylko testowany z prędkością 2x: ![]() Poniżej inny nośnik verbatim nagrany z prędkością 6x: ![]() Końcówki nie mają nic wspólnego z procesem zamykania płyty. Jest to kwestia napędu, który radzi sobie słabo z płytami innymi niż Panasonic i jakością nośników pozostałych firm, które wyraźnie odstają od wyżej wspomnianych. Po teście 2x widać, że nagrana płyta powinna mimo wszystko działać bez problemu. Zresztą napędy z lepszą korekcją błędów (praktycznie wszystkie nie slim), będą dawać o wiele lepsze wyniki. U mnie test zrobiony na Samsungu i Lite-On'ie iHBS112 to jak dzień do nocy na korzyść tego drugiego. Przy nagrywaniu w Power2Go koniecznie zaznaczać "Enable Defect Management" czyli w polskiej wersji "Włącz obsługę błędów" dla poprawy jakości nagrywania: ![]() Proszę zainwestować w Panasonic'ki, wiem że są drogie ale lepiej mieć jedną płytę nagraną dobrze niż kilka źle.
Ostatnio zmieniany przez Arepo : 30.10.2016 o godz. 14:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
![]() |
Dziękuję za informację, niestety ta funkcja jest u mnie włączona i mimo to wszystkie płytki na sam koniec mają wysokie LDC i BIS. Do 21GB wartości LDC nie przekraczają 10. Proces ten niestety się powtarza. W tygodniu kupię Panasonic dla testu i sprawdzę czy całość będzie OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Dziwny problemem z HUBem USB, Vistą i urządzeniami po odłączeniu HUBa | Smartek | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 10.08.2009 17:22 |
Mobo Intel -szybkość transferu USB do różnych urządzeń zewnętrznych - dobra, czy nie? | joujoujou | Off topic | 2 | 18.05.2007 15:35 |
Windows na dysku USB | mikas | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 3 | 24.01.2007 23:16 |
USB 1.1 (komp) vs 2.0 (nagrywarka) | assim | Napędy optyczne CD | 2 | 21.08.2004 11:17 |
USB 2.0 pod Win 98SE | Verdorn | Off topic | 2 | 27.11.2003 17:13 |