![]() |
Na telewizorach Panasonic'a na 99,9% tryb AV nie zadziała, sprawdzałem na 2 różnych modelach. Jeśli tryb AV działa poprawnie to napęd jest widoczny jak dysk twardy, czyli nie ma możliwości odtworzenia filmów ze strukturą DVD czy Blu-Ray.
Na stronie producenta jest to zresztą napisane: Cytat:
Cytat:
|
Dzięki za odpowiedzi, czy co, podłączam do USB telewizora ten napęd, wrzucam tam płytę Blu-Ray i nic? kompletnie nie zaskakuje? Przecież w specyfikacji stoi, że odtwarza wszelkie formaty Bku-rayowe.
Jeśli to ma w czymś pomóc i ułatwić ewentualne sprawdzenie to mam TV Panasonic 42 " LED Viera TX-42V20E, napiszę też i to, że nie chciałbym kupować tej nagrywarki (bo ma ona służyć głownie jako zewnętrzny napęd do ultrabooka) w ciemno i testować na tym TV a po tym rozczarować się czytając to co sugerujecie w swoich postach. Więc jeśli można prośba o sprawdzenie kompatybilności z tym TV bo czas mnie nagli aby podjąć decyzję o kupnie bądź nie. Dzięki z góry. |
Cytat:
|
W większości przypadków SE-506 w trybie AV odtworzy tyle na ile player\oprogramowanie\hardware telewizora pozwoli..\ również zazwyczaj działa bezproblemowo w większości przypadków tylko z TV Samsung
|
nagrywarka Samsunga
Mam do Was jedno zasadnicze i proste pytanie. Czy tę nagrywarkę mogę użyć także jako odtwarzacz płyt Blu ray w swoim TV. Różnie ludzie o tym piszą a ja boję się zakupić w ciemno żeby się po prostu nie rozczarować. Z góry dzięki za odp.
W sprawie uszczegółowienia pytania proszę nagabywać. |
Ilość załączników: 1
|
Nawiązując do posta powyżej. Mogłoby się wydawać, że początek płyty nagrał się dobrze, jednak jest ona nieczytelna na żadnym napędzie dvd, który posiadam. Nawet nie wyświetla się jej zawartość. Oznacza to, że problem leży w nagraniu na Samsungu. Kiepsko.
|
Ilość załączników: 3
Verbatim DVD R M-DISC - Nagrywana 4x, TS02
Niestety napęd nie dotarł do końca nagrywania i rozkraczył się nieco powyżej 4GB. Załącznik 77884 Załącznik 77885 Załącznik 77886 Trudno wyczuć czy wina leży po stronie nagrywarki czy płyty. Na stronie kompatybilności z M-DISC niby jest zgodność. Biorąc pod uwagę cenę powyższych płyt, nie polecam zabawy w tym kierunku ;) |
To świetny nośnik, wart tej 1,5 h :)
|
Cytat:
Gratulacje. |
Cytat:
|
Panasonic BD-R DL 50GB [MEI-T01-001] - z asortymentu czary2mary
Zapis: x2 (więcej nie dało rady), na zapis czekałem 1,5 h :sciana: Odczyt: x4 https://forum.cdrinfo.pl/attachment....1&d=1459098888 Wg mnie wynik wręcz za***isty, nawet lepszy od egzemplarzy Panów powyżej. A Wy jak sądzicie? :-) |
Panasonic BD-R 25GB (MEI-T02-001) - z asortymentu czary2mary ;)
Kod:
BD Disc Information:Mieliście rację - żaden Verbatim, TDK ani Maxell nie może się równać z Panasonic :) |
Jak na ten napęd trzeba wynik uznać za bardzo dobry :spoko:
|
Zachęcony bardzo dobrym wynikiem płytki BD-R DL kolegi z posta powyżej, postanowiłem zaryzykować i sprawdzić jedną płytkę 50GB Panasonic***8217;a.
Załącznik 75332 Niestety u mnie tak dobrego wyniku już nie ma, choć płyta działa prawidłowo i jak na DL wyszło zupełnie OK. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05. |