Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   Podłączenie odtwarzacza blu ray z komputerem (https://forum.cdrinfo.pl/f108/podlaczenie-odtwarzacza-blu-ray-komputerem-93811/)

KC42 23.10.2014 18:16

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1297292)
Oj ile można tłumaczyć to samo....

To całkiem inna konfiguracja niż wczoraj, dzięki i przepraszam za kłopot i że się nie znam

mgit 23.10.2014 18:19

Myślałem że to testowałeś... Jak rozmawialiśmy to o tym pisałem

KC42 25.10.2014 10:37

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1297300)
Myślałem że to testowałeś... Jak rozmawialiśmy to o tym pisałem

jak to usunąć zaznaczone strzałką, jak utworze sieć pisze sprzeżona tylko z czym jak mam odłączony odtwarzacz, albo wogóle całą sieć, zresetować do ustawień domyślnych, z paska zadań z ikonki sieci miałem wyżej opcjie rozłącz lub włącz internet znikła mi ta opcja,

mgit 25.10.2014 16:03

No chyba logiczne, że nie masz przycisku rozłącz, bo tym zajmuje się już router.

Jak nie chcesz grupy domowej (HomeGroup) -> czyli udostępniania to odznacz to co na screenie.

W tedy zniknie ta opcja, internet będzie, a sieć lokalna zniknie :taktak:

W tedy udostępnianie nie będzie działać -> czyli SMB

KC42 25.10.2014 21:07

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1297616)
No chyba logiczne, że nie masz przycisku rozłącz, bo tym zajmuje się już router.

Jak nie chcesz grupy domowej (HomeGroup) -> czyli udostępniania to odznacz to co na screenie.

W tedy zniknie ta opcja, internet będzie, a sieć lokalna zniknie :taktak:

W tedy udostępnianie nie będzie działać -> czyli SMB

A jak udostępnić dysk, czy to trzeba jakieś specjalne triki po udostępnieniu jest widoczny w otoczeniu sieciowym a odtwarzacz nie widzi, czy po prostu nie obsługuje całych dysków. Mam ich 14 i to by było najwygodniej udostępnić całe.

mgit 25.10.2014 21:23

Oj, google i miałbyś odpowiedź w 1 minute :taktak:

KC42 25.10.2014 21:26

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1297636)
Oj, google i miałbyś odpowiedź w 1 minute :taktak:

to ja robiłem wszystko co na google znalałem czyli poprostu to nie komputer, tylko odtwarzacz pewno nie da się w tym modelu. może ja źle myślę to jak są google to po co są fora wogóle, na każdym forum każą szukać czasami odpowiedź trwa szybciej i kazanie szukać po google.

georg 25.10.2014 21:47

Cytat:

Napisany przez KC42 (Post 1297632)
A jak udostępnić dysk, czy to trzeba jakieś specjalne triki po udostępnieniu jest widoczny w otoczeniu sieciowym a odtwarzacz nie widzi, czy po prostu nie obsługuje całych dysków. Mam ich 14 i to by było najwygodniej udostępnić całe.

Niestety, aby Pioneer zobaczył całe dyski po smb trzeba włączyć grupę "wszyscy", nadać pełne uprawnienia i udostępniać bez hasła,
a na to nie pozwala system (niebieska ramka, nieaktywne pole, tam się to włącza).
Lepiej postawić serwer nfs bo tam działa pełne udostępnianie dysków i wtedy odtwarzacz je widzi.
Czy postawienie serwera smb pomoże? Nie wiem, bo nigdy nie sprawdzałem. :)

darekit 15.12.2014 08:30

Możecie mi polecić jakąś nagrywarkę blu rey w miarę tanią ? Dzięki z góry

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:37.