![]() |
:ysz: Kolego Vizzard.... mam jeszcze parę pytań... :fiu:
(1) W jakiej miejscowości znajduje się (jak dobrze rozumiem) jedyny autoryzowany punkt serwisowy w przypadku zakupu wadliwej Wiwy 128 (lub gdy się posypie w krótkim czasie normalnej eksploatacji :-)... mieszkam na Śląsku... :D (2) Czy wiesz coś czego ja nie wiem o dużej, jakiejś statystycznej może częstości awarii w przypadku Wiwy 128..?? ...tzn. jakieś konkretne dane od sprzedawców tych odtwarzaczy... że...np. połowę sprzedanego tego typu sprzętu z powodu wad produkcyjnych czy innych technicznych uległo zwrotowi.... ...(do sklepu, bądź na allegro, itd..) :O (3) Sprawa zainstalowanego chipseta (procesora)...który ma większe możliwości, ktory jest przyszłościowy pod względem coraz lepszego softu..itd., itp... Cytuję: :czytaj: "...Ponieważ w tym modelu [WIWA 128 HD] zastosowano procesor marki ESS, odtwarzacz bezbłędnie obsługuje pliki DivX i radzi sobie z wyświetlaniem filmów nawet zakodowanych przy użyciu funkcji QPEL i GMC...." ...... a dla porównania zacytuję jaki to procesor zamontowano w Traku 711 VM.....:czytaj: "...Układem odpowiedzialnym za odtwarzanie plików wideo jest Zoran ZR3688ELCG - obecnie jeden z najlepszych tego typu chipsetach instalowanych w stacjonarnych odtwarzaczach DVD/DivX..." (4) Proszę (jeśli to możliwe) pokazać (podobnie jak w przypadku Traka 711 VM w Makro) jakiś aktualny wycinek aktualnej oferty Carrefour z ceną 149 zł w przypadku Wiwy 128 HD :blee: (5) Wyczytałem też że Wiwa 128 ma kłopot z odczytem niektórych płytek typu DVD-RW (może też DVD+RW). Czy w związku z tym zastrzeżeniem, czy ktoś korzystający z tego odtwarzacza może konkretnie wskazać (z własnego doświadczenia) płytki DVD-RW (DVD+RW) której firmy Wiwa 128 odtwarza bez problemu, a z którymi ma kłopoty?? :spoko: P.S.: a to zdjęcie którego miniaturkę udostępnił kolega mensir67pl z wielkością czcionki w Traku 711 VM to to samo zdjęcie które opublikowałem na forum Divx w topiku o właśnie tym odtwarzaczu... ale tam do dalszej dyskusji nikt się nie kwapi za bardzo a tu widzę, że otrzymałem szereg przydatnych wskazówek co do zakupu jednego lub drugiego odtwarzacza... no i ponawiam prośbę o przedstawienie zdjęć czcionki z Wiwy 128 HD.... :help: Pozdrawiam, To na razie tyle... :D |
hmm tez chyba kupie ta wiwe....
|
no ja też po przyjeździe z wakacyjnego wyjazdu chyba kupię tę wiwę, oczywiście polegając na koledze VIZZARD :> a jak coś padnie to wyjazd do Szczecina celem reklamacji :boks: jest droższy od sprzętu, więc polecający może czuć się bezpieczny :taktak: :mruga:
|
Mam tak prosbe
wrzucil by ktos screena (zdjecie z TV ) jak wyglada czcinka ? w napisach DVIX mysle ze to nie problem :) tak wygladaj np.na VXP-711VM http://img105.imagevenue.com/loc249/...rak71128nn.jpg |
Cytat:
Ja nie :nieee: :> Xvidy? Właśnie oglądam :czytaj: Radzi sobie spokojnie :taktak: :mruga: |
Kolego Vizzard, przekonałeś mnie do kupna odtwarzacza Wiwa 128 HD, odrzucam tym samym zakup Traka 711 VM. Dziękuję... Zresztą będe ten temat dalej śledził, napewno nie zaszkodzi.. Pozdrawiam :-)
...aha.. i jeszcze jedno czy Wiwa 128 Hd dobrze radzi sobie z filmami w formacie XviD ?? Bo jakoś nie potrafię się doczytać czy ten typek to potrafi?? |
sorry za ma***322;y OT ale...
dla mnie najlepszym odtwarzaczem DivX/XviD jest Playstation 2:) oczywiscie z odpowiednim programem. Odwarza wszystkie divix i xvid niezaleznie od tego czy maja qpel czy nie, ma mozliwosc regulacji polozenia i wielkosci napisow (oprocz tego kolor obw***243;dka itp.) W wresji PSTwo (ma***322;a konsolka) ma wbudowany network adapter (du***380;e PS2 te***380; to potrafi, po zakupie network adaptera, wtedy mo***380;na wrzucic wlasny dysk do ps2,dp pstwo przez usb) i mo***380;liwo***347;***263; odtwarzania (streaming) film***243;w z kompa (w sumie to nie tylko bo jpg i mp3, z p***322;yty oczywi***347;cie te***380;) Je***380;eli kto***347; w lanie ma neta to pos***322;ucha radia internetowego. Do tego dochodzi wyjscie optyczne, czyli mamy dzwiek 5.1 w najwyzszej jakosci. Tak wi***281;c je***380;eli kto***347; ma PS 2, to w mojej opinii moze sobie odpuscic kupywanie odtwarzaczy divx/xvid chyba ze koniecznie je potrzebuje jako ozdoba w domu:) Pozdrawiam |
Cytat:
Gdyby za ten sprzęt dać z 500zł - to może i szajs Ale przy kosztach ~ 150zł przecież trawy kosił nie będzie :nie: A i Blu-Raya też raczej nie nagra :nieee: No! Chyba, że z modyfikowanym biosem... :> || |
A ja dzi***347; widzia***322;em jak go***347;***263; w sklepie naje***380;d***380;a***322; na t***261; Wiw***281;, ***380;e szajs :szczerb:
|
I tak jeszcze przy okazji
Wiwa 128 w Carrefour stoi teraz za 149zł :czytaj: :> |
Screenów póki co nie będzie :nieee:
Powiem jednak, że napisy są duże i wyraźne :taktak: Ponadto jest jeszcze funkcja z której korzystam - automatyczne dostosowanie liter do długości napisu Jeżeli tekst jest krótszy - to mieści się pod filmem i jest duży Jeżeli zaś napis jest dłuższy - wielkość liter zmniejsza się automatycznie tak, by cały tekst się zmieścił :czytaj: |
|
. i prosz***281; o jaki***347; (albo jakie***347; :-) koronny, powalaj***261;cy "rzutem na ta***347;m***281;" argument przemawiaj***261;cy za kupnem Wiwy 128...
|
Vizzard... kiedy zapodasz te zdj***261;tka tych napis***243;w z Wiwy 128, bardzo mi na tym zale***380;y, bo tu***380; tu***380; kupno jednego albo drugiego odtwarzacza: Wiwy 128 b***261;d***378; te***380; Traka 711...
|
Cytat:
Ale pewnie tak jak piszesz: wypada... :> :mruga: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:02. |