![]() |
WIWa HD128 a DVD-R
Zdecydowalem się na zakup przez internet 07.06.2006.Przyszła po 2 dniach.Wsadzałem do niej wszystkie stare divixy jakie znalazłem i bylo super , soft 206 obsluguje bez problemu divix dzwięk 5.1 na kablu optycznym podłaczonym do wzmacniacza , szlo superek , zdziwiłem się dopiero po wsadzeniu plyty DVD-R , pikseloza plyta zacinała sie , kwadraty i paski co chwila kolejna tak samo , przetestowalem w sumie 30 i podobnie , poprawnie odtworzylo VERBATIMA I TDK reszta szatkowała.pózniej zobaczyłem jeszcze że przy probie uruchomienia wyjścia RGB z ekranu robi się jakas dziwna rozdzielczośc.Nie bylo na co czekać zlapałem rano w poniedziałek za sluchawkę i dawaj do serwisu i o dziwo co w wielu miejscach piszą niepochlebnie udalo mi się dodzwonić po 20 min.Powiedziałem miłej pani że chcialbym na swom sprzęcie oprocz divixów oglądac tez dvd-r.Bezproblemowo kazala mi zadzwonic do firmy kurierskiej Opek i wysłać do nich paczkę na koszt Proabitu z napisem pilne.Gość był u mnie po 20 minutach a po 3 dnich dostalem nówke odtwarzacz i okazalo się że WSZYSTKIE DVD-R IDĄ JAK BURZA i chodzi RGB.Więc nie ma się co patrzeć że płyta jaest badziewnej marki ma działać i już , tymbardziej jezeli działała wcześniej.Co prawda widze że w tym egzemplarzu nie dziala progresiv scan przy 576 ale mam to gdzies bo i tak nie widzialem zadnej roznicy natomiasy wszystkie płyty łącznie z DVD-R śmigaja jak dzike więc jak wam coś nie działa to reklamujcie ile wlezie bo ma chodzić i już niezaleznie od płyt.
|
Cytat:
Czyli tradycyjnie.. żadnych okazji.. |
Cytat:
Zobacz |
Cytat:
Ja natomiast mam pytanie, bo przed chwilą dostałem nową ofertę Selgrosa i zobaczyłem, że 30 czerwca - i tylko tego dnia - będzie model Wiwy 138 za.. 130 złotych. Cena świetna, ale pytanie, jak ten model. Niby numer większy, więc powinien (?) być lepszy, ale czy rzeczywiście tak jest? |
heh zadzwoniłem i babka po konsultacji z kims tam :) powiedizała żeby przyjechać ,tak jak mówisz pewnie wyciągną z innego pudła:D
|
Cytat:
|
hmm dziwne faktycznie , może poprostu tak jak w wielu marketach instrukcje (gwarancje)odbiera sie w innym punkcie niż wydają sprzęt , ale oytałem babki czy to już wszystko i powiedziała że tak , ciekawie też wygląda gwarancja bo gdy zapytałem ile jest gwarancji hehe to gość mówi że dwa lata tylko ze do roku to sprzęt w razie awari do nich a po roku to door to door do producenta , coś mi tu chyba sciemniali tak na moją głowe:D
Ps. zaraz dzwonie o ta instrukcję...:haha: |
Cytat:
Co prawda nie za wiele tam jest, ale powinna być Zwłaszcza, że instrukcja ta jest też swego rodzaju kartą gwarancyjną :czytaj: :D |
Cytat:
|
No cóż, będąc pod wrażeniem tego tematu postanowiłem zakupić córce odtwarzacz Wiwa 128 :) Znalazłem go w Carefor po 169zł i jak narazie wrażenie dosyć pozytywne przynajmniej z wyglądu :) ,jak chodzi to przekonam się dopiero jak wróce do domu , mam pytanko czy jest dołączona do niego instrukcja obsługi ? bo ja takiej niestety nie otrzymałem :nie:
|
Cytat:
:D |
dzieexxx
i tak wiwka ma chyba wiecej funkcji i Qpel:d |
Cytat:
w kazdym odtwarzaczu mozna zmieniac soft nagrywajac go na plytke.. zadna rewelacja |
To znaczy ze nic nie wiesz czy ze jast gorszy od hd 128?
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:14. |