Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Gothic 2 PL - need help (https://forum.cdrinfo.pl/f11/gothic-2-pl-need-help-19997/)

Kulfon 24.04.2003 18:24

No to czym mam to nagrać - Clone CD nie obsługuje Safedisca 2.9, BlindWrite nie widzi takich obrazów (Clone CD) - innych programów nie używam - mógłbym ewentualnie z daemona zrobić obraz Blindwritem i wtedy nagrać - a tak wogóle po to jest forum żeby sobie pomagać a nie ... powiedziałbyś jak wiesz ...

Maciej 24.04.2003 18:21

Cytat:

The_GOMEZ napisa***322;(a)
A pisałem ......:buu:
Nie kopiuj Alkocholem ..... ((
Widze że pisanie czegokolwiek nie ma sensu !!!:fiu:
Nie twierdze ze Alkochol jest zły, jest jednak zawodny - coś tam o tym wiem ... chyba wiem :D

:o Ooooo jakiś Pan Mądraliński ...który tylko potrafi dużo krytykować a mało doradzać...8)
Jak tyle wiesz ,bo coś tam wiesz, ale chyba wiesz ...jak twierdzisz.:) ...ludzie tutaj oczekują pomocy a ,nie krytyki i wyśmiewania ...;)

.......Pozdrawiam :fiu:

The_GOMEZ 24.04.2003 17:51

A pisałem ......:buu:
Nie kopiuj Alkocholem ..... ((
Widze że pisanie czegokolwiek nie ma sensu !!!:fiu:
Nie twierdze ze Alkochol jest zły, jest jednak zawodny - coś tam o tym wiem ... chyba wiem :D

Kulfon 24.04.2003 16:54

Niemam pojęcia czy robię cos źle czy to zabezpieczenie jest az takie wredne.
mam spawarke Liteon LTR-24102B (ostatni bios), Alcohola 1.4.0 b 103 retail no i obrazy gothica. Gra po zainstalowaniu z obrazów śmiga (Daemon Tools 3.32) a po wypaleniu - kupa. Stosowałem się już do wszystkich zaleceń - wypalałem bez korekcji EFM i z korekcją, montowałem obraz w wirtualnym napędzie w Alcoholu i przegrywałem z niego "w locie", odinstalowałem wszystko - Daemon Tools, Clone CD, Alcohol, Zainstalowałem Windowsa 98 i na czysty system gre i nic ... za hiny nie ruszy ... podobnie mam z Icewind Dale 2 PL i Plutonem PL. A myślałem że moja nagrywarka to przetnie bez pierdnięcia bo przedtem nagrywała zabezpieczone płyty - już nie wiem co robić. Pomóżcie prosze.

A jednak - nagrałem to u kumpla na LG 48x (Alcohol te same ustawienia co u mnie)i gra działa ... można się załamać

Dzikusek 24.04.2003 13:42

ehh..

Weż sobie chłopcze dokładnie , od początku przeczytaj cały topic i nei rysuj tu komiksów. A ten świstak to bardziej pasuje do odkryć w stylu - " wyłączanie antywira podczas kopiowania gier ".

Pozdro !

The_GOMEZ 24.04.2003 12:10

Hahahaaa ... ^_^ ^_^ ^_^
A borsuk siedzi i zawija ....^_^ ^_^ ^_^
Kurna nagle wszyscy wszystko wiedzą !!! :cisza:
.... aha
:D

misz_masz 24.04.2003 07:40

Jeśli komus nie chce sie robic kopii 1:1 albo jego nagrywrka nie radzi sobie z Safediskiem v2 to ja mam to coś . Piszcie na priv.

Dzikusek 24.04.2003 07:33

cze !

No bez jaj...
Zrobienie działajacej kopii tej gry to niewielki problem i nei wymaga żadnych czarodziejskich sztuczek... Alcohol z odpowiednim profilem i tyle. Nei bardzo wiem , co ma wspólnego wyłączenie antywira z kopiowaniem Gothica. Od kilku dni gram na kopii 1 : 1 , a zrobienie takowej zajmuje ok. 3 minuty .

Pozdrowionka !

The_GOMEZ 24.04.2003 06:39

EUREKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jest godzina 6:33:idea: ....
Po 11 godzinach walki z GOTHIC-iem 2 wreszcie upragnione zwycięstwo !!!
Opanowałem w pełni tą paskude !!!
Powiem wam tylko tyle ....
1. Nie kopiujcie Akocholem
2. Gra po odpowiednim spreparowaniu odpala normalnie z płytki bez żadnych Cracków czy Virtuali .
3. Nie sugerujcie się tym co pokazuje XXL !!!

No cóż życzę wszystkim powodzenia.
Gdybym teraz napisał jak to zrobić to nie dałbym wam szansy wykazania się ... ^_^
Aha to jeszcze jedna podpowiedź - musicie wyłączyć antywiry w systemie, ja mam Nortona i miałem problem - to tyle.
See You !!!

mailto:pirat997@wp.pl

Dzikusek 24.04.2003 01:49

ave !

No racja...
Po " reinstalu " Clonnego okazało się , że wcześniej błędnie pokazywał zabezpieczenia na CD 1 & 2 ( kilka osób miało taki błąd ).
Zabezpieczony jest tylko CD 3 - SafeDisc 2 ( bez większego problemu zrobiłem kopię :) ).

Pozdrowionka !

RoX97 22.04.2003 07:01

Cytat:

goliat napisa***322;(a)
:o Sprawdzalem Gothic 2 i wyszlo mi ze zabezpieczona jest tylko 3cd SafeDisciem 2
(ale nie wiem ktora wersja),co do cd1 i 2 brak zabezpieczenia!
A sprawdzalem ClonyXXl v.2014c i SafeDisc-SecuRom Detector oraz Protection_ID !!!
W koncu czym to jest zabezpieczone bo jeszcze nie wysmazylem tego? ((

jesli niemasz pewnosci do tego czy np. gra jest zabespieczona sefediscem to otworz plik exe
z danej gry jakims hexedytorem... w sumie to moze byc tez zwykly podglad z total commandera...
troche nizej (zanim zacznie sie pierwsza sekcje w pliku) powinienes znalesc podobny ciag znakow
BoG_ *90.0&!! - to jest wlasnie oznaczenie safedisca... dokladniej mowiac wersji safedisca...
w tym wypadku jest to wersja 2.90
co do 2 pierwszych plyt to niemam pojecia czym sa zabespieczone bo nie sprawdzalem...

goliat 21.04.2003 23:41

Cytat:

RoX97 napisa***322;(a)
profil (alcohol) safedisc2 (2.90.040) predkosc odczytu 4x, pierwsze 3% trwa ok 6m 45s (bad sectors)
pozniej juz leci ladnie, uruchamia sie bez problemu (z napedu wirtualnego)... (spawara lite-on 40125s)
btw... gra niezle sie sypie... gralem jakies 4-5h... wysypala sie juz 4 razy...
za kazdym raziem inaczej :)
tak na marginesie to w mediamarkt do gothica2 dorzucaja za free gotica1... w sumie 89zl...

:o Sprawdzalem Gothic 2 i wyszlo mi ze zabezpieczona jest tylko 3cd SafeDisciem 2
(ale nie wiem ktora wersja),co do cd1 i 2 brak zabezpieczenia!
A sprawdzalem ClonyXXl v.2014c i SafeDisc-SecuRom Detector oraz Protection_ID !!!
W koncu czym to jest zabezpieczone bo jeszcze nie wysmazylem tego? ((

VLuka 19.04.2003 21:40

Cytat:

Dzikusek napisa***322;(a)
Te błędne sektory ( początkowe 3-5 % tej płytki) to część zabezpieczenia... Jeśli ustawisz dobry profil - czekaj cierpliwie.

Raczej przeczytaj co to fastdump i nie czekaj ;)

szkari 19.04.2003 18:51

No CloneCD (nawet z odpowiednim profilem) nieudało się nagrać gry tak żeby się uruchomiła. Dopiero Alcohol rozwiązał sprawe

Dzikusek 19.04.2003 15:27

ave !

Nic nei rób !! :)
Te błędne sektory ( początkowe 3-5 % tej płytki) to część zabezpieczenia... Jeśli ustawisz dobry profil - czekaj cierpliwie.
RoX97 dokładnie opisał przebieg kopiowania - trochę cierpliwości i tyle !

Pozdrowionka !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:10.