![]() |
POMOCY
Moze mi ktos pomóc.nie zbyt znam sie na nagrywaniu plyt.jak probuje zrobic obraz alcocholem 120% to ciagle pokazuje mi ze blad odczytu sektora 826 i nastepnych. moze ktos powiedziec jak dokladnie ustawic alcochola zeby dalo sie przegrac.
Z gory THX |
profil (alcohol) safedisc2 (2.90.040) predkosc odczytu 4x, pierwsze 3% trwa ok 6m 45s (bad sectors)
pozniej juz leci ladnie, uruchamia sie bez problemu (z napedu wirtualnego)... (spawara lite-on 40125s) btw... gra niezle sie sypie... gralem jakies 4-5h... wysypala sie juz 4 razy... za kazdym raziem inaczej :) tak na marginesie to w mediamarkt do gothica2 dorzucaja za free gotica1... w sumie 89zl... |
Z tego Iso co zrobione było w CloneCD (CD3) wypaliłem płytkę z profilem Safedisk v2 , potem zgrałem ISO zpowrotem do Clona, z jakimiś ustawieniami Safedisk v2 , potem wypaliłem CCD Alcoholem 120% z profilem safedisk i wyłączyłem jakąś korekcję EFP (czy jakoś tak :) ) i włączyłem jakąś emulację , wypaliłem i działa. :jupi:
Ale namieszałem :D , ale najwarzniejszy jest efekt, i dziwne jest to że muałem tylko ten obraz plyty z CloneCD , który za 1-szym przegrywaniem nie poradził sobie z zabezpieczeniami :blee: |
ellou !
Nie wiem , czy CloneCD dobrze i bez problemu radzi sobie z SecuROM new , natomiast napewno nei radzi sobie ze złamaniem trzeciego CD ( właśnie tego , który niezbędny jest do uruchomienia gry )... Przeczytaj sobie dokładniej wcześniejsze posty a także poradnik o kopiowaniu gier , którego autorem jest VLuka ( big thanx & big respect :piwo: ). Pozdrowionka ! P.S. Podaj także jaka masz spawarke , bo może się okazać , że wogóle nei przepalisz tej płytki... |
Przegrałem Gothica II w Clonie z profilem SecuRom 2 i jak teraz chce włączyć tą gry to po tym jak sprawdzał Płytkę wyskakuje błąd. Nie chodzi ty o ten że nieprawidłowa płyta itp. tylko program wykonał niedowzwoloną operacje...skonsultuj się ze sprzedawcą itd. Co robić , czy to wina źle wykonanej kopii?
UPDATE: Wypaliłem jeszcze raz , z tego samego ISO z profilem Safedisk 2 i teraz przy ładowaniu gry, CDROM chilke pochodzi i się wogóle Gothic wyłącza ??? |
Re: SafeDisc ??
Cytat:
|
ave !
Masz rację !! Sorki za niezbyt dokładne dane ale ja od samego początku mówiłem o zrobieniu kopii trzeciego CD ( niezbędnego do uruchomienia gry)... Ale masz całkowitą rację - pierwsze dwie płytki to SecuROM new 4.8x !! Jeśli mam być szczery - to dopiero po przeczytaniu Twojego posta sprawdziłem i jestem w lekkim szoku !! Jedna gra - dwa zabezpieczenia !! Jeszcze raz sorka za niepełne dane - moje niedopatrzenie :zawstydz: Więc może jeszcze raz : CD 1 & 2 - SecuROM new 4.8x natomiast CD 3 - SafeDisc 2 !! Serdecznie pozdrawiam ! |
SafeDisc ??
Napewno wszystkie CD są zabezpieczone safedisc 2 ??
Colny XXl pokazuje że CD1 i CD2 SecuRom !!! a CD3 safedisc |
ellou !
Ja zrobiłem zamieszanie , więc należy się małe wyjaśnienie :) Problem ze zrobieniem kopii Gothic`a II PL wynikł z mojego błędu , a nie z powodu złego oprogramowania lub nowego zabezpieczenia. W wersji PL zabezpieczenie to SafeDisc 2 , a nie SecuROM 4.xx jak w wersji GER. Alcohol 120 % + odpowiednia spawarka ( wiadoma sprawa w przypadku SafeDisc`a ) + odpowiedni profil - radzi sobie z tym bez najmniejszego problemu ... P.S. Mieliscie rację - zainstalowanie nowego alcohola likwiduje problem z uruchamianiem gry przy istniejących wirtualach - thanx :piwo: Pozdrowionka ! |
Re: Czy to normalne ?
Cytat:
|
Re: Czy to normalne ?
Cytat:
|
Czy to normalne ?
Witam
Robię image tej gry alcoholem z ustawieniami Securom 4.8x(chce ją odpalić z dysku), problem w tym że już czyta ponad godzine i dopiero 200mb cały czas jest litania 'Błąd odczytu sektora' na 3 napędach taka sama sytuacja.(( czy to normalne ??? |
kopia
Witam
Jak skopiowałeś tego gothica, tzn. jaki program? jakie ustawienia? jaka nagr?? Z góry dzięki za odpowiedź lysy2004@wp.pl |
Hej Dzikusek może bys tak zrzucił ten obraz płyty na kaze :))).
Też mam Gothica 2 ale moja nagrywarka jest za stara aby zrobić kopie zapasową :((. |
Hehe , problem w tym ze na rynku nie ma wersji angielskiej. Jest tylko niemiecka i polska:P
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:10. |