Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Gothic 2 PL - need help (https://forum.cdrinfo.pl/f11/gothic-2-pl-need-help-19997/)

Nikita_Bennet 08.05.2003 19:18

dzieki

znaczy sie ze moge juz oddac oryginal

pzdrwm Nikita_Bennet

Black Ajgor 20.05.2003 08:17

Re: Re: SafeDisc ??

Cytat:

VLuka napisa***322;(a)
Clony wariuje.
A zanosiło się na sensację, oczywiście cd1 i cd2 nie posiadają żadnego zabezpieczenia.(przynajmniej moje ha ha)8)

misz_masz 22.05.2003 21:22

No jasne, że nie mają zabezpieczenia.
Ale ja tu o czym innym. Mianowicie zassałem z eMule tę grę i mam duży problem. Wypałiłem wszystkie płytki, instaluję, instalka idzie gładko a potem za nic nie mogę odpalić tej gry. Myślę sobie pewno źle nagrałem 3cd i dawaj na nowo ją wypalić. I znów zawód - nie działa! Wtedy dopiero poszedłem po rozum do głowy i podinstalowałem ów obraz ( to obraz z CloneCD) to virtuala z Clona zainstalowałem i....znów nie działa!!!!!
Czyli wniosek jest jeden: ten obraz jest uszkodzony. I tu moja prośba do ludzi dobrej woli, którym czasem pomogłem - pomóżcie teraz mnie !!!!!

misz_masz 22.05.2003 22:04

Cytat:

misz_masz napisa***322;(a)
No jasne, że nie mają zabezpieczenia.
Ale ja tu o czym innym. Mianowicie zassałem z eMule tę grę i mam duży problem. Wypałiłem wszystkie płytki, instaluję, instalka idzie gładko a potem za nic nie mogę odpalić tej gry. Myślę sobie pewno źle nagrałem 3cd i dawaj na nowo ją wypalić. I znów zawód - nie działa! Wtedy dopiero poszedłem po rozum do głowy i podinstalowałem ów obraz ( to obraz z CloneCD) to virtuala z Clona zainstalowałem i....znów nie działa!!!!!
Czyli wniosek jest jeden: ten obraz jest uszkodzony. I tu moja prośba do ludzi dobrej woli, którym czasem pomogłem - pomóżcie teraz mnie !!!!!

Aha i jeszcze jedno. Nawet rodzynek nie pomaga!!!!

-=Shade=- 22.05.2003 22:48

To dziwna sprawa jest stary. Bo jakby obraz byl uszkodzony to napewno bys tego nie zainstalowal. Dobrze by bylo jakbys napisal cos wiecej o tym "niedzialaniu" bo tak nie bardzo wiadomo co jest grane. Czy po instalacji wola o plyte , a moze w ogle sie nie wlacza czy wreszcie wywala jakies fikusne informacje o bledach. Napisz , cos sie wymysli.

misz_masz 22.05.2003 23:05

Tak więc jak nie podmieniam *.exe to zaczyna się uruchamiać ( ekran ładowana gry)i po jakimś czasie wyskakuje okienko od mojego firewalla ( NIS 2003 Prof)że chce się gdzieś tam łączyć. Jak go przepuszczę czy też nie (to bez różnicy) to po chwili zaczyna mielić płytą w napędach (nieważne do którego włożę płytę) i tak mieli i mieli i tak bez końca a gra nie startuje. Zaś jak podmienię rodzynka to po ukazaniu tego skrina, że się tam ładuje następuje zwiecha i koniec zabawy. Pomaga jedynie reset. Sprawdzałem to na dwóch kompach i wciąż jest tak samo. :buu:

-=Shade=- 23.05.2003 13:00

Moze blacklisty ?
W sumie ja u siebie nie mialem czegos takiego ale moze akurat to ten problem. Co prawda gra uruchamia sie dlugo ale sie uruchamia. Jak to nie pomoze to daj znac.

Blady 24.05.2003 16:17

Re: Re: Re: SafeDisc ??

Cytat:

Black Ajgor napisa***322;(a)
A zanosiło się na sensację, oczywiście cd1 i cd2 nie posiadają żadnego zabezpieczenia.(przynajmniej moje ha ha)8)
Jak nie maja, jak maja. U mnie XXL pokazuje ze jest securom i nie nagra tej plyty, alcohol przegrywa ale z bledem CRC podczas instalacji. To znaczy ze jesli sprobuje przegrac normalnie gothic2 jako plik z danymi bedzie OK? juz 3 cd poszly do niszczarki...

B.

Dzikusek 24.05.2003 19:08

ave !

CD 1 & 2 nei mają zabezpieczeń ...
VLuka miał rację twierdząc , że clony wariuje - akurat w tym przypadku błędnie podaje info o zabezpieczeniu. Zabezpieczona jest tylko płytka nr 3.

Pozdro !

Black Ajgor 24.05.2003 19:38

Re: Re: Re: Re: SafeDisc ??

Cytat:

Blady napisa***322;(a)
Jak nie maja, jak maja. U mnie XXL pokazuje ze jest securom i nie nagra tej plyty, alcohol przegrywa ale z bledem CRC podczas instalacji. To znaczy ze jesli sprobuje przegrac normalnie gothic2 jako plik z danymi bedzie OK? juz 3 cd poszly do niszczarki...

B.

Panowie - zanim coś napiszecie to pomyślcie logicznie albo użyjcie innego softu! Zabezpieczona jest tylko płyta 3!

TheVastaThor 02.06.2003 20:36

ludzie ja zrobilem tak:
winISO obraz płyty. a potem wypalam Nero ale z ustawieniami DAO/96
i wsio buja :D

powodzewnia

Dzikusek 02.06.2003 21:06

ave !

I w ten sposob przegryzles SafeDisc`a 2 tak ??
A swistak siedzi i zawija w sreberka ... bez urazy !

Black Ajgor 02.06.2003 21:59

A ja to kopiuje żywcem na HDD a potem razem ze świstakiem wypalamy to na płycie winylowej i działa w starym adapterze! Coś się koledze pomieszało!

Nikita_Bennet 02.06.2003 23:28

Re: Re: Re: Re: Re: SafeDisc ??

Cytat:

Black Ajgor napisa***322;(a)
Panowie - zanim coś napiszecie to pomyślcie logicznie albo użyjcie innego softu! Zabezpieczona jest tylko płyta 3!

dokladnie.
dwie perwsze zrobilem sobie clonecd bo robie nim wszelkie kopie cd np z filmami, grami (nie sa zabezpieczone i clonyxxl tez wywall mi jaja) to i te zrobilem tak, a trzecia zgralem na hdd i dogralem crkacka, wypalilem w nero i dziala.

swistak u mnie poszedl zawijac .... jak siadlem przed kompa - chyba sie obrazil ;)

tak wogle to dziekuje za slodzik znaczy sie.....

pzdrwm Nikita_Bennet

Dzikusek 03.06.2003 13:50

ellou !

No tak...
Jednak porady na tym 4um dotycza zazwyczaj robienia kopii 1:1...
Dlatego moja reakcja byla "opowiesc o swistaku". Myslalem , iz w ten sposob ktos zlamal SafeDisca...
Zrobic kopie Nero z crackiem to chyba najwiekszy n00b potrafi... ( no off)

Pozdrowionka !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:12.