Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Przewodnik: Kopiowanie SecuROM 7 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/przewodnik-kopiowanie-securom-7-a-60562/)

DejaVu 16.12.2009 19:43

To znaczy że ten program daje radę kopiować zabezpieczone gry ??? To dlaczego spotkałem się z mini image z tego programu? czemu nie są jak zwykle w mdf?
Wszystkie wirtuale wyrzucone i programy też,mam teraz tylko mój stary sprawdzony alkohol 120%, robię znowu obraz tej gry-w końcu trzeba w to zagrać jak się kupiło :D

czary2mary 16.12.2009 19:37

Virtual Cd nie był kiedyś blistrowany przez zabezpieczenia ale to już przeszłość -nie wielki pożytek z niego teraz.

DejaVu 16.12.2009 18:40

Ok :D szkoda mi DTpro-ale co mi tam zainstaluję jak będzie mi potrzebny :taktak: zaraz pobawię się w wyrzucanie śmieci ,może już czas na format ??? Powiedz mi jeśli wiesz-co ma w sobie Virtual Cd że robią na niego mini image?
ps.nicka sam zmieniłem bo na pewnym forum powiedzieli że jak ktoś ma 666 w nazwie ten jest....:taktak: Ale na razie zmieniłem go tylko tu :D

czary2mary 16.12.2009 14:35

Dopóki nie zrobisz porządków na komp. to nie zagrasz bez płyty -Yasu wywala błąd -nie można zapisać danych wymaganych do rejestru a niestety bez Jaśka nie da rady jak nie ma na IDE.
Na początek wyczyść komp.wywal śmieci, rejestr jak nie pomoże wywal wszystkie wynalazki,wszystkie wirtuale z programami,wyczyść komp.itd.i od nowa zainstaluj z umiarem.

@onimusza kto cię tak i za co przechrzcił-pewnie jakiś nowy model-ator;)

DejaVu 15.12.2009 22:20

Wolfestein

Gra jest zabezpieczona Securom7 i że nie lubię grać z płytką w napędzie postanowiłem zrobić obraz gry Alcoholem 52% :taktak: lecz po godzinie miałem tylko 7% analizy DMP więc postanowiłem to zrobić w DTpro trial z kanałem SCSI bo IDE już mi się skończył :'( Tu tworzenie obrazu poszło trochę szybciej ,grę zainstalowałem ,zamontowałem w DT i Alcoholu i d...wykrywa oprogramowanie emulacji ??? ACID ani YASU nie działa -mam jakieś błędy ??? Pobrałem więc mini image które też oczywiście nie działa-na pewno z powodu tych błędów w ACID i YASU , i co ciekawe to mini image jest w formacje mdf jak zwykle a drugie(w tej samej paczce) jest do programu Virtual Cd9 :wow: Już drugi raz spotkałem się z takim mini image (mini ninja) i ciekawi mnie czemu zrobione jest tym programem?-a czy działa to nie wiem bo nie mam tego programu.Nie działa w wirtualu Power Iso.

DejaVu 02.12.2009 18:44

Far Cry2

No i sprawa się wyjaśniła :taktak: ta gra nie działa nawet z oryginalnej płyty :nie: dokładnie takie samo :klnie: jak w Gears of War gdzie trzeba było przestawiać datę systemową,zanim wydali patcha :haha: Tu :klnie: chcą abym ja ściągnął patcha 40MB :wow: Normalnie pogięło ich żeby zagrać w tą :klnie: grę ściągać patcha jak ***** waży 25KB i jak tu być legalnym graczem :sciana:Zawsze byłem przeciwny :pirat:ale teraz mówię mu :tak!:

DejaVu 15.11.2009 10:52

Far Cry2

SecuRom 7 SecuromPA Dvd Check :taktak: no i próbuje zrobić obraz i mi nie działa-robiłem to w Alcoholu 120-52% jak i w DTpro, nie pomaga ACID YASU TETRIS itd. ciągle wykrywa op.emulacji ??? Usunąłem Clona CD, Power ISO,Virtual CD9,Nero nie mam:nie: A wiem że działa z obrazu :taktak:

Diabolique 14.11.2009 19:48

heh zapomnialem. to nie armed assault :) wiec z obrazu nici :/

DejaVu 14.11.2009 19:17

Jak masz możliwość to sprawdź na innym napędzie-ale jeżeli nadal będą błędy DPM to nie będzie działać.:nie: Nie mam gry ale podobno gra ma jeszcze FADE takie zabezpieczenie przeciw piratom że dzieją się tam jakieś '' cyrki'' widziałem filmik na youtube jak gościu z bliska nie mógł trafić w dom :haha:

Diabolique 14.11.2009 19:01

nie zrobilem obrazu wlasnie z tego powodu. bledu analizy. teraz pytanie czy w ogole ta rade to zrobic na tym napedzie?

DejaVu 14.11.2009 15:39

Nie :nie: jeżeli analiza DPM się nie powiodła-to nie ma sensu , gra nie będzie działać z obrazu :nie:

Diabolique 14.11.2009 13:02

ARMA II

chcialem zrobic obraz plytki, zebym nie musial ciagle trzymać oryginalu w napedzie.
niestety poleglem na samym poczatku, tzn w alcoholu 120% trial 1.9.8 dostaje komunikat
Analiza DPM z płyty w bieżącym napędzie jest niemożliwa! naped to BENQ 1640
to samo jest na daemonie pro. zmiana nagrywarki nie wchodzi w gre :P mam probowac innym softem?

DejaVu 18.10.2009 18:18

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 1038886)
I właśnie w/w oryginał zakończył swój żywot :zly: tak to właśnie jest jak dzieciak chcąc pograć w grę wie jak wyjąć ją z pudełka-a już ją włożyć tam z powrotem jest mu już ciężko :taktak: dobrze że jest zrobiona kopia Alcoholem-tylko trzeba będzie pokombinować aby działało to z obrazu-lub poczekać na słodycze do wersji pl.:buu:

Gdzie ja miałem oczy ??? na GCW nie ma działającego cukierka(brak głosu) ale jest miniimage od POSEDEN-wszystko działa :spoko: tylko szkoda że nie sprawdziłem tego wcześniej-tak by oryginał nie zakończył żywota :taktak::glupek:

DejaVu 29.07.2009 17:42

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 994147)
A któż że zachęca Ciebie do kupna czy też pobrania z sieci pirata???
Gra jest oryginalna tylko ma działać z wirtuala,aby ten że oryginał za wcześnie nie poległ:taktak: gdyż w tą gierkę to gra 8letnie dziecko :czytaj: czytaj pierw dokładniej,zanim kogoś o coś posądzisz.

I właśnie w/w oryginał zakończył swój żywot :zly: tak to właśnie jest jak dzieciak chcąc pograć w grę wie jak wyjąć ją z pudełka-a już ją włożyć tam z powrotem jest mu już ciężko :taktak: dobrze że jest zrobiona kopia Alcoholem-tylko trzeba będzie pokombinować aby działało to z obrazu-lub poczekać na słodycze do wersji pl.:buu:

DejaVu 18.03.2009 06:47

Conflict Denied Ops

zabezpieczona jest SecuRom7.38 działa z obrazu płyty zrobionego przez DTpro.:taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34.