![]() |
Lego Star Wars na cd.
Ta gra jest zabezpieczona Securom 7 działa ze zrobionego obrazu w Alcoholu(bez ACID) a nawet działa z kopii na płytce z tego względu że jest na cd - co mnie bardzo cieszy.:taktak:
http://img410.imageshack.us/img410/9...z006sg8.th.jpg |
ciekawi mnie dlaczego tak się dzieje robiłem 4 napędami obraz i nic wywala za każdym razem kopiowałem obraz do głównego folderu Aray scanera i to samo
|
Mam to samo-przed chwilą zrobiłem obraz gry Doom3(mam tylko 2 gry na cd) i też TwinCreator mi się wyłącza-zresztą nigdy wcześniej tego nie robiłem,u mnie jest jeszcze tak że nie widać pliku mds ,chodż w folderze Alcohola jest.???
|
tak CD
|
A ta gra jest na cd?
|
wczoraj próbowałem zrobić działająca kopie bezpieczeństwa płyty zabezpieczonej SecuRom 7.00.00.0013
wszystko robiłem zgodnie z instrukcjami w przewodniku i prawie wszystko sie udało do momentu w którym trzeba modyfikować obraz w TwinCreator po załadowaniu plików mdf/mds i ustawieniu Twin Sector Step na 50 daje start po czym program się najnormalniej wyłącza i koniec zabawy dodam ze po zrobieniu obrazu .iso ma rozmiar 684mb a .mdf 818mb obraz mdf robiłem na Pioneer 216 odczyt DPM z prędkością 12x jak i 1x |
Cytat:
Gra jest oryginalna tylko ma działać z wirtuala,aby ten że oryginał za wcześnie nie poległ:taktak: gdyż w tą gierkę to gra 8letnie dziecko :czytaj: czytaj pierw dokładniej,zanim kogoś o coś posądzisz. |
Co za ''zacheta'' do kupna oryginalu.
Kto ma spiracic to spiraci, a normalny user tylko sie zniecheci i nastepnym razem sie zastanowi w jakim sklepie kupic (np za rogiem u pana demonoida). |
I d...obraz nagrałem na płytkę Imgburnem , z płytki skopiowałem na drugi komp do folderu Alcohola i nie działa?! ACID też nie pomaga,a nawet odinstalowanie gry i ponowne zainstalowanie z obrazu-ki diabeł ???
|
Kung fu Panda
Jak w temacie-udało mi się dzisiaj zrobić działający obraz tej gry(SecuRom 07.37.0007) dla dzieciaka,który po obejrzeniu bajki o tym samym tytule zapałał chęcią skopania paru tyłków:haha: ostatnio grał w lego gwiezdne wojny-która chodzi bez płytki;) Postanowiłem więc coś z tym zrobić Kubuś ma 8lat i za bardzo nie szanuje swoich płyt.
Wczoraj nie udało mi się wykonać tego obrazu-dziś zmieniłem taktykę i poskutkowało:spoko: Odczyt zrobiłem na moim nowym nabytku pionku 216(wczoraj LG) i dodatkowo zaznaczyłem RMPS-profil SecuRom(Alcohol52% v.1.98) Analiza DMP standardowo na max-trwało to2,5h-chociaż gra warzy-3,57GB zainstalowałem z tego obrazu u mnie na kompie i działa z napędu wirtualnego Alcohola bez ACID :spoko: Jutro przeniosę ten obraz na jego komputer-orginał na półkę-i niech kopie tyłki do woli,bo już ''małolat'' zaczoł grać w Far Cry 1-ja w jego wieku to mogłem-w kamienie pod mostem :rotfl: |
to żle rozumiesz
|
"A gra nie jest aż tak bardzo zabezpieczona bo już widziałem ''piraty'':taktak:"
Pewnie razem z DPM :) Przez 1:1 rozumiem stworzenie działającego obrazu. |
:czytaj: widzę że mało chciało tobie poczytać tu na forum o kopiowaniu w ogóle :uczen: jak byś odrobił lekcje to dowiedział byś się ŻE żaden obecny program nie zrobi kopii 1:1 płyty DVD z tego powodu że nagrywarki nie obsługują RAW!
Możesz co najwyżej zrobić działający obraz płyty i do tego najlepszy jest Alcohol :taktak: który obsługuje securom7. Mam CloneCD starą wersję(pełną) i ona 7ki nie ''czyta'' A gra nie jest aż tak bardzo zabezpieczona bo już widziałem ''piraty'':taktak: Jeżeli to twoja gra to graj bez kopiowania,jak się postarasz to nie zniszczysz,a jak :pisze: poszukasz dobrze w necie ,to może i znajdziesz lekarstwo na swoją przypadłość.:spie: Nie śpij tylko zacznij kombinować,i zalecam czytanie na forum.:google2: |
Czyli jedynie Alcohol może zrobić dobrze 1:1 ?
|
Zapomnij o tym!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:56. |