Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Safe Disc 3.20.0.2 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safe-disc-3-20-0-2-a-35473/)

Piterniel 05.06.2004 18:57

Przecież firma produkkująca Alcohol wie lepiej co zrobić :P

klonmw 05.06.2004 17:50

safedisc2/3 nie włańczaj bo włańcza pomijanie błędnych sektorów prubuje je naprawić a zart polega zeby tego nie robił dlatego to proponuję ,przepraszam jestem nowy ze się wtrącam alcochol 120% wypróbowane na liteon 52327s

Sbsz 05.06.2004 00:45

Re

Witam ponownie !
Sorry za milczenie, ale korzystam z sieci osiedlowej i nie mam wpływu na przerwy w jej działaniu.
Przyznam szczerze, że jeszcze nie spróbowałem skopiować według podanych wskazówek, ale spróbuje w ten weekend.

Moja nagrywarka to LiteOn 811S z wersją firmware HS0Q.

wolf 02.06.2004 21:42

odp

Cytat:

Napisany przez Loczek
Witam. Gry na pewnoe nie skopiujesz 1:1. Sposób jest ale nie wiem czy pomoże. Nagraj gry z emulacją RMPS i włącz ja w alkocholu. Najlepiej sciagnij obie wersje 1.9. cos tam :) sorry nie pamietam. Mozliwe ze blacklist nie ma tych wlasnie gier. Mozesz nagrac na plytki albo uruchamiac z virtuala przetestuj i napisz czy pomoglo bo mnie tez ciekawi to. Napisz jaka masz nagrywarke. Odczyt i zapis rob z palarki i z nieduza predkoscia.

Emulacja RMPS jest potrzebna do płyt zabezpieczonych przez SecuROM jeżeli chcesz skopiować SD 3.2 to 80% zalezy od nagrywarki jaką posiadasz ( nie napiałeś tego) ustaw profil odczytu na SaveDisc 2/3 odczyt x8 zapis taki sam profil SaveDisc 2/3 z zaznaczoną korekcją EFM

Piterniel 02.06.2004 13:21

Spróbuj Alcoholem i ustaw profil Safe Disk 2/3, i jak wyżej napisał kolega ustaw emulacja. Możesz również spróbować innym np. BW :)

Loczek 02.06.2004 07:42

Witam. Gry na pewnoe nie skopiujesz 1:1. Sposób jest ale nie wiem czy pomoże. Nagraj gry z emulacją RMPS i włącz ja w alkocholu. Najlepiej sciagnij obie wersje 1.9. cos tam :) sorry nie pamietam. Mozliwe ze blacklist nie ma tych wlasnie gier. Mozesz nagrac na plytki albo uruchamiac z virtuala przetestuj i napisz czy pomoglo bo mnie tez ciekawi to. Napisz jaka masz nagrywarke. Odczyt i zapis rob z palarki i z nieduza predkoscia.

Sbsz 02.06.2004 00:28

Safe Disc 3.20.0.2

Czy już coś wiadomo na temat sposobu zrobienia kopii płyty zabezpieczonej tą wersją Safe Disca ??
Chodzi mi o bckp gry "HP i więzień Azkabanu" (kupiłem oryginał dla dzieciaka w Media Markcie za 111 zeta - zawsze to taniej, niż 139 zł - i szkoda by było, żeby oryginał się zniszczył, a widząc w jakim poszanowaniu są płyty mojej latorosli jest to wielce prawdopodobne).
Próbowałem Alkoholem 120% (Clone CD musiałem zdeinstalować...), ale nic to nie dało :sciana: .
Przeglądałem Wasze forum w zakresie SafeDisca, ale nie udało mi się zrobić działającej kopii zapasowej - czyżby koniec z taką możliwością ?! :( :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:49.