![]() |
Aha. Wszystko wykonałem na LiteOn 52327s
|
Zainstalowałem daemon v3.46, alcohol v1.4.8 i odinstalowłem CloneCd. Wykonałem obraz Harrego 3 z opcją safedisk 2/3 i wmontowałem do daemona. W wyniku czego mogłem włączać grę, bez oryginalnej płyty, bo obraz ją zastępował. Jednak gdy nagrałem obraz na płytę, także z opcją SD2/3, to gra nie chciała się uruchomić (płyta próbowałe się odczytać x minut i ale bez rezultatu). Nie wiem, w jaki sposób ją poprawnie nagrać. Dotychczas byłem użytkownikiem CloneCd i z alcoholem to był mój pierwszy raz. Może ktoś wie, jak ustawić alcohola, by kopia była poprawna? I czy wogóle to możliwe?
PS. Gra nie wykrywała virtualnego cd. PS2. Sciagnąłem najnowszą wersję alcohola ze strony cdrinfo, z oznaczeniem v1.4.8 Czy wersja 1.9 to inaczej np.1.4.9? |
Piotrgie zainstaluj nowego alkohola moze to pomoze i odinstaluj clona i virtuala. Jesli mozesz to sprawdz to bedzie wiadomo czy backlist obejmuje alkohola.
|
Dzięks
|
można - odinstaluj Clone CD jeżeli masz zainstalowane, powyłączaj wirtualne napędy z Alcohola, uaktualnij wersje Alcohola do najnowszej 1.9, uaktualnij DaemonTools do najnowszej wersji 3.46 jeśli masz starszą. Po tych zabiegach powinno wszystko działać.
|
Ja próbowałem zrobić kopię Harego 3 cloncd na ngarywarce LiteOn 52327s ale nie wyszło. Po przeczytaniu tego postu troche mi sie rozjaśniło i spóbuje ponownie na podst. powyższych wskazówek. Ale jedno mnie zastanawia: Zanim nagrałem kopię obrazu Harrego na płytę, umieściłem ten obraz w Daemon Tools, i przy próbie uruchomienia gry, wyskakiwał komunikat, że wykryto program emulujący CD i gra nie zostanie uruchomiona. Czy można jakoś to ominąć?
|
dziwne braciak ma tez liteon jak moja po aktuakizowani biosów tez ładnie mu chodzi przynajmniej nie nazeka na nią moja druga nagrywara 32x12 sprawuje się dobrze zeby nie nowe zabezpieczenia
|
Dziwne rzeczy sieporobiły :) klonmw oddaj mi swoja nagrywarke:)
|
powiem na swojm przykładzie wszendzie podają zeby montować nagrywarkę na drugim kanale na master ale wtedy nieraz wyskakują błedy, mam ustawione na slawe pod dysk pozatym drugą tez musiałem gdzieś wepchnąć,wten sposub spowalnia dysk ale mi to nie przeskadza
|
nie!!!!
|
Cytat:
|
to ciekawe bo zaczołem od safedisc 3.10.20 według programu A-RAY SCANNER tak pokazał nagrałem płytę przy prędkości x52 i dziwne działa potem nagrałem jeszcze z wyszym safediscem przy tej prędkości i tez chodzi niewiem piszecie państwa ze ustawiacie odczyt i zapis x8 to obłęd poco kupujecie x52 te nagrywarki bardzo pięknie działają z kazdą prędkością to jest moja opinia każdy kopiuje po swojemu,a pozatym to jest tylko program ktury tez ma swoje wady jak wszystki programy zyczę powodzenia przy wypalaniu
|
Cytat:
szybkie omijanie błędnych sektorów nie naprawia ich tylko przyspiesza odczyt i tak zrobiony obraz działa potem zamontowany np. w daemon tools. Czy zrobisz obraz z włączonym czy wyłączonym omijaniem to będzie on taki sam. Problemem jest nagranie później tego na płyte - nie każdy napęd to robi dobrze a co do 52327S to ona raczej tego nie nagra poprawnie i kopia nie będzie działać. |
na 52327s nagrywam wszystkie płyty na maksymum to samo robiłem na wczesniejszym liteonie i na jednej i na drugiej niemam problemu z nagrywaniem tą kupiłem bo stara niedaje rady z najnowszym zabezpieczeniom i niema sprzętowego wspomagania safedisc 3.2
|
Re
Witam!
Zrobiłem obraz przy pomocy programu Alcohol120% wybierając prędkość odczytu 8x i emulacja SafeDisc2/3. Po zczytaniu zmontowałem obraz w wirtualnym napędzie z opcją ukryj ATIP nośnika i gra się odpaliła - chodzi bez oryginalnej płyty. Wkrótce spróbuję wypalić obraz na płycie CD i dam znać jak poszło. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:35. |