Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Safe Disc 3.20.0.2 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safe-disc-3-20-0-2-a-35473/)

piotrgie 12.06.2004 14:37

Witam. Niestety nie udało mi sie wykonać kopii HP. Próbowałem z korekcja EMF, jak i bez, na alcoholu 1.9. z profilem odczytu/zapisu safedisc 2/3.

Loczek 12.06.2004 15:16

No i wszystko jasne. Dzięki wielkie.

laloosh 14.06.2004 11:34

czesc wszystkim,

mam rowniez problem z sd3.20/sd3.15 (roznie rozpoznaja analizery).Chodzi mi o gre FarCry. Czy juz ktos mial podobnie? jak zrobic "kopie bezpieczenstwa"?
ClonyXXL wyczail ze to sd2, cloneCD temu nie podolal, alcohol 1.9 tez, co dalej?

dzieki za odpowiedzi!!!

Loczek 14.06.2004 11:48

Witam na forum. Poczytaj wypowiedzi w tym temacie i powinienes zrozumiec troche.

laloosh 14.06.2004 13:11

Cytat:

Napisany przez Loczek
Witam na forum. Poczytaj wypowiedzi w tym temacie i powinienes zrozumiec troche.

Przeczytalem wszystkie posty i widze ze z sd3.20 mozna sobie poradzic w niektorych przypadkach, a w przypadku farcry'a? Mam lg gce8520B, najnowszy alcohol nie poradzil sobie z tym (odczyt/zapis:8x/8x, profil sd2/3, wlaczona korekcja EMF). Nie mam wiecej pomyslow...i plytek. :'(

Loczek 14.06.2004 17:47

No jeśłi robisz tak to ja już ci nie pomoge. Jedynym wyjściem jest cukierek. Albomożesz włączyć emulację w virtualu i grać z virtuala.

wolf 14.06.2004 19:33

odp

Cytat:

Napisany przez laloosh
czesc wszystkim,

mam rowniez problem z sd3.20/sd3.15 (roznie rozpoznaja analizery).Chodzi mi o gre FarCry. Czy juz ktos mial podobnie? jak zrobic "kopie bezpieczenstwa"?
ClonyXXL wyczail ze to sd2, cloneCD temu nie podolal, alcohol 1.9 tez, co dalej?

dzieki za odpowiedzi!!!

CloneCD jest bloklistowany przez SD w tej wersji odinstaluj go

Kosteg 15.06.2004 21:43

Czy słyszeliście o takim programie jak A-ray Scanner , jest to program twórcy dawniejszego Clony XXL. przed miesiącem pojawiła sie na krótko w internecie wersja 1.0 tego programu i zawiera ona profiler do alkohola120% (co prawda jest już wersja 2.0 ale nie zawiera profilera, jakoś szybko się z niego wycofali). Mam nagrywarkę Liteon dvd-401s/811s i kożystając z profilera uzyskałem działającą kopię bez żadnej emulacji Safe Disc 3.2 .Mam jeszcze nagrywarkę Teak, lecz kopia zrobiona na niej nie działała. Program gorąco polecam , ten profiler jest naprawdę niezły.

Loczek 15.06.2004 22:09

Cytat:

Napisany przez Kosteg
Czy słyszeliście o takim programie jak A-ray Scanner , jest to program twórcy dawniejszego Clony XXL. przed miesiącem pojawiła sie na krótko w internecie wersja 1.0 tego programu i zawiera ona profiler do alkohola120% (co prawda jest już wersja 2.0 ale nie zawiera profilera, jakoś szybko się z niego wycofali). Mam nagrywarkę Liteon dvd-401s/811s i kożystając z profilera uzyskałem działającą kopię bez żadnej emulacji Safe Disc 3.2 .Mam jeszcze nagrywarkę Teak, lecz kopia zrobiona na niej nie działała. Program gorąco polecam , ten profiler jest naprawdę niezły.

Ano wiedzieli i widzieli :) program jest dobry.

Kosteg 15.06.2004 22:33

Sory za nietakt ale żadko zaglądam na to forum i wszystkiego tu nie czytałem, ot tak mi sie wyrwało , pozdrawiam

Loczek 16.06.2004 09:31

Nieszkodzi. Poprostu musisz sam spróbować, pokombinować, posprawdzać jak gra się zachowuje montowana z virtuala, jak nagrana z korekcja EMF itd. Życze powodzenia.

Ghost_mode 20.06.2004 14:43

Cytat:

Napisany przez Kosteg
...Mam nagrywarkę Liteon dvd-401s/811s i kożystając z profilera uzyskałem działającą kopię bez żadnej emulacji Safe Disc 3.2 .Mam jeszcze nagrywarkę Teak, lecz kopia zrobiona na niej nie działała. ...

Teac miał zawsze beznadziejną korekcję EFM i z zabezpieczeniami marnie sobie radził...
Co innego LG i LiteOn :cool:

Ciekawy jestem kiedy zrobią jakiś soft, który skopiuje SD 3.20 na zwykłych nagrywarach CD_RW lajt i lg...
bo jak narazie to marnie - tylko na niektórych nagrywarkach DVD się ponoć udało :ysz:

wolf 20.06.2004 14:50

odp

ja ma tylko nadzieję ze nastepna wersja programu CloneCD o ile wyjdzie bedzie umozliwiała zrobienie kopii SD3.20 i nie bedzie bloklistowana zresztą jeżeli wszystko zawiedzie to zawsze pozostanie No Cd Fix

Ghost_mode 20.06.2004 14:58

Do clone'a miałem kiedyś sentyment ale teraz nie pokładam wielkich nadziei w ten program :)
Mam nadzieję że twórcy alcohola wezmą się wreszcie do roboty a nie będą się ostatnio ciągle opier ;)

wolf 20.06.2004 15:04

odp

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
Do clone'a miałem kiedyś sentyment ale teraz nie pokładam wielkich nadziei w ten program :)
Mam nadzieję że twórcy alcohola wezmą się wreszcie do roboty a nie będą się ostatnio ciągle opier ;)

Przecież ostatnia wersja eliminuje pewne niedogodności taki jak np blaklistowanie ale masz rację nowe wersja alcohola powinny ukazywać się trochę częściej

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:59.