![]() |
Do gier zabezpieczonych SD 3.20 należy ustawić w Alcohol 120% profil 2/3. Prędkość nagrywania i odczytu x8. Nagrywanie z korekcją EFM !!! Nie każdą nagrywarką można nagrać kopię 1:1.
|
1.Splinter Cell Pandora Tomorrow
2.Prince of Persia The Sands Of Time BUŁKA Z MASŁEM I MAŁE PIWKO !!!! RZECZYWIŚCIE MACROVISION TO BLONDYNKI !!!! SAFEDISC 3.2.022 KOPIE CHODZĄ U MNIE NA CDROMIE AOPEN 56. |
Ten sam problem
Posiadam nagrywarke SAMSUNG SW252B. Pewna gierka na płytce posiada zabezpieczenie Safe Disc 3.20.022. Probowalem Clone CD i Alcoholem najpierw robilem obraz i potem wypalalem na RW (oczywiście :) ). Moze winna temu jest nagrywarka? Prosze o podpowiedz. Z gory dzieki
|
A dziś biorę sie za oryginaly
1.Splinter Cell Pandora Tomorrow 2.Prince of Persia The Sands Of Time Ciekawe czy znów Macrovision udowodni,że pracują tam same blondynki? |
Witam ponownie.
Jeżeli kogoś uraziłem moją wypowiedzią to sorry,nie taki miałem zamiar. Nie napisałem głupot,gdyż mam kopie z oryginałów zrobione 1:1 i uważam,że zrobienie kopi sd3.2 jest dość łatwe.Zgadzam sie w pełni z Tobą LOCZEK,że kopiowanie zależy od wielu czynników.Po pierwsze trzeba mieć oryginał,po drugie nagrywarkę,a po trzecie to chyba każdy wie co?. Ja uzywam gamejack 4.00.572 i litka 52327s,właśnie tym zrobiłem sobie(raczej dzieciakowi) kopię SIMS 2. Harrego Azkabana zrobiłem tą nagrywarą i alc 1.9.2.1705. Aha nie uważam sie za specjalistę ani za kogoś lepszego ,a moja wypowiedż służyła raczej do stwierdzenia stanu rzeczywistego niz przechwalania się. Prędzej komus pomogę,niz bym miał sie z niego śmiac. pozdrawiam giena |
Cytat:
|
Witam wszystkich.Ja nie mam żadnego problemu ze zrobieniem kopii 1:1 Harrego Azkabana oraz SIMS 2 (Mam oryginały).Płyty normalnie odpalaja u mojego synka na cdromie aopen 56 lub asus dvd16.
Na moich napedach spoko (litek 52327s,msi 52,samsung dvd 16). Ludzie nie jest żadnym problemem zrobienie kopi sd 3,2 (100 %). Więc zanim coś napiszecie,że się nie da to spytajcie sie kogoś kto sie zna. Pozdrawiam Giena. |
odp
Cytat:
|
Do clone'a miałem kiedyś sentyment ale teraz nie pokładam wielkich nadziei w ten program :)
Mam nadzieję że twórcy alcohola wezmą się wreszcie do roboty a nie będą się ostatnio ciągle opier ;) |
odp
ja ma tylko nadzieję ze nastepna wersja programu CloneCD o ile wyjdzie bedzie umozliwiała zrobienie kopii SD3.20 i nie bedzie bloklistowana zresztą jeżeli wszystko zawiedzie to zawsze pozostanie No Cd Fix
|
Cytat:
Co innego LG i LiteOn :cool: Ciekawy jestem kiedy zrobią jakiś soft, który skopiuje SD 3.20 na zwykłych nagrywarach CD_RW lajt i lg... bo jak narazie to marnie - tylko na niektórych nagrywarkach DVD się ponoć udało :ysz: |
Nieszkodzi. Poprostu musisz sam spróbować, pokombinować, posprawdzać jak gra się zachowuje montowana z virtuala, jak nagrana z korekcja EMF itd. Życze powodzenia.
|
Sory za nietakt ale żadko zaglądam na to forum i wszystkiego tu nie czytałem, ot tak mi sie wyrwało , pozdrawiam
|
Cytat:
Ano wiedzieli i widzieli :) program jest dobry. |
Czy słyszeliście o takim programie jak A-ray Scanner , jest to program twórcy dawniejszego Clony XXL. przed miesiącem pojawiła sie na krótko w internecie wersja 1.0 tego programu i zawiera ona profiler do alkohola120% (co prawda jest już wersja 2.0 ale nie zawiera profilera, jakoś szybko się z niego wycofali). Mam nagrywarkę Liteon dvd-401s/811s i kożystając z profilera uzyskałem działającą kopię bez żadnej emulacji Safe Disc 3.2 .Mam jeszcze nagrywarkę Teak, lecz kopia zrobiona na niej nie działała. Program gorąco polecam , ten profiler jest naprawdę niezły.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:11. |