![]() |
witam!
To mój pierwszy post wiec jak coś nie tak to przepraszam. dołączam sie dp pytania o safedisc 4.00.002 Posiadam kopię gry football manager 2005.Kopia zrobiona na litku 52327s i najnowszym alc 120 195 2722. Pierwonte zabezpieczenie tej gry to safedisc 3.2.Jednak po zainstalowaniu łatki eliminującej błędy z gry zabezpieczenie zmienia sie z safedisca 3.2 na 4.00.002 i gra kompletnie nie odpala sie ani z wcześciej nagranej płyty ani nawet z virtuala:( (łatka prawdopodobnie podmienia głównego exe chyba?) Nie wiem czemu tak sie dzieje moze mi ktoś wyjaśni,gdyz myślałem że jak chodziło z safediscem 3.2 to i z 4.00.002 pójdzie gra a tu lipa. |
Cytat:
==>wolf Mnie sie kiedys nagrało sheep3 (test EFM) i działało do pierwszego restartu (chociaż to chyba była kwestia zawieszonego A 120 w tle) Jeżeli masz inny czytnik/nagrywarke to sprawdź w niej- często to co nagra potem nie czyta a jakis mniej wybredny napęd nie ma problemu. |
ok już skończyłem wniosek LG 8526B nie potrafi wykonać kopii w/w zabezpieczenia zawsze gra wykrzacza się z komunkatem ze program wykonał nieprawidłową operację jedynie co udało mnie się uzyskać to na A120% z zaznaczoną opcją odczyt danych subkanałowych i przy zapisie korekta danych subkanałowych gra się uruchamiała dowolną ilość razy ale po restrarcie kompa już nie jedyne co pozostał to mini - image do gry oraz odczyt robiony CloneCD i zapis A120% ale to działa do pierwszego restartu kompa
|
Ok udało się wykonać kopię gry zabezpieczonej SD3.20 tylko jest trochę kombinowania odczyt i zapis w programie A120% 1.9.5 kopia gry niedziała tzn wywala komunikat że program wykonał .... ale ci ciekawe odczyt był przeprowadzany profil SD2/3 ale na max prędkości nie wiem dlaczego ale ustawiałem odczyt x8 ale A120% zawsze odczytwał przy max prędkości , ale co ciekawe odczyt i zapis zrobiłem programem CloneCD 5.1 profil ProtectedCD i dupa bład ten sam , prędkości x8 odczyt, dorwałem CD RW odczyt zrobiłem programem CloneCD profil protectedCD a zapis programem A120% z profilem
SD 2/3 i kopia działa !!! zapis jako że CD-RW x4 w A120% odczyt w CloneCD x8 trochę dla mnie jest to dziwne ale grunt ze jest kopia edit Pospieszyłem się gra uruchomiła się tylko 2 razy i teraz niedziała niestety |
A co powiecie na zabezpieczenie gothic 2 : noc kruka ( safe disc 4.00 )
czy da sie zrobić chociaż dokładny obraz. Bo ja byłem zmuszony pomóc sobie rodzynkiem. Mój sprzęt: Lite-on SOHW 1653s Alcohol 120 % wersja 195 Build 2722 |
to by się zgadzało ponieważ płyta zrobiona przy pomocy CloneCD jest weryfikowana tak jak oryginał ( w takim samym czasie) zresztą będę miał dzisiaj CD-RW to na niej jeszcze zobaczę
|
Witam.
Jeżeli obraz działa w wirtualu to juz wiesz, że jest dobrze zrobiony. Co do zabezpieczenia to SD 3.2 jest dużym skokiem w stosunku do SD 3.15 (mniej wiecej takim jak kiedyś SD 2.51-taki kamien milowy dla wielu nagrywarek). W nagraniu nic dodatkowo nie zrobisz ale możesz przy odczycie- w profilu SD 2/3 dodaj odczyt danych subkanałowych. Nie mam pojecia dlaczego ale wiele "autorytetów" to poleca i to dla zabezpieczeń od SD 3.2 (nie wiem czemu bo subkanały to w SecuROMie są :blee: ) Możesz tez zrobić obraz CloneCD ze wzmacnianiem błędnych sektorów i nagrac Alcoholem z korekcją EFM- takie podwójne uderzenie- często pomaga. Powodzenia. |
Trochę odgrzeję temat mam od kumpla grę zabezpieczoną SD3.2 Call of Duty United Offensive i próbuję ją przegrać włąsnie nagrywarka to LG 8526B programy to CloneCD 5.1 i A120% 1.9.5 do tej pory myślałem że na LG da się skopiować ale.. ( właśnie do SD3.15 palił bezproblemowo) odczyt i kopia wybrana z profilu SD2/3 podczas uruchamiania napęd mieli płytą około 1 min po czym komunkat że program wykonał .... kopia wykonana
Clone CD weryfikacja płyty przebiega sprawnie tak jak oryginału i .. dupa program wykonał ( i 2 płyty poszły do kosza) troszkę mnie to zdziwiło, jak wyczytałem jednej osobie ukało sie to na w/w modelu czy moze podać jak to zrobiła ? A i jeszcze jeden problem nie mogę ustawić w A120% predkości odczytu jak ustawię np. x8 to program to pomija i odczytuje x30 może tu jest problem ? |
Cytat:
-- Pozdrawiam, xOne |
Cytat:
Powodzenia |
Witam..
Temat juz troche stary, ale dla mnie aktualny... Chciałem zrobic mojej dziewczynie backupa orginału The Sims 2.. Czytajac posty doszedlem do tego jak zgrac na dysk (dziala z virtuala). Po nagraniu na plyte (Alcohol 1.9.2.1705 z profilem A-Ray 1.0.0.0) dlawi sie, gra uruchamia sie strasznie dlugo. Jak odinstaluje Alcohola to w ogole sie nie uruchamia. Nagrywalem na nagrywarce Teac CD-W552E z predkoscia x4 (program i profil jak napisalem wczesniej), na plycie RW Dysana. Czy na tej nagrywarce mozna w ogole zrobic kopie 1:1? Czy to jest zalezne od nosnika? -- Pozdrawiam, xOne |
Też bym poczytał
Cytat:
|
ups - sorki -juz wszystko w porzadku. image dal sie spokojnie zrobic - hm. a myslalem ze caly dzien to zajmie...:P
|
Jedno pytanko drobne
Czesc! Chce sobie zrobic virtuala oryginalnego CD z tej racji, ze moj cedek slabiutko juz dziala i ciagle sie krztusi, dusi a program sporo z niego doczytuje. Poczytalem dyskusje na forum, bo okazalo sie ze plytka zabezpieczona jest safedisc'iem 3.20.22 .Sciagnalem alcohola 1.9.2.1705 i wlasnie tworze image.
Pytanie jest dosc naiwne, ale szczerze mowiac z alkoholem stykam sie po raz pierwszy, bo nawet nie mam przegrywarki: Wlasnie tworzy mi sie obraz plytki. Zaznaczylem 8x predkosc, safedisc 2/3 i w opcjach przy nagrywaniu bind EMS costam costam (chyba to mialem zanzaczyc,nieprawdaz?). Problem jest taki, ze podczas tego procesu robienia image pokazuja sie ciagle w okienku informacyjnym komunikaty w rodzaju: "disc read error at: 3367" etc - rozne numerki. Co to znaczy? To tak ma byc (w zwiazku z zabezpieczeniem), czy to komunikat o tym ze, ze cos nie tak i image'u nie da sie zrobic? Prosilbym o rychla odpowiedz, bo jak widze to robienie image'a moze potrwac caly dzien - szkoda cedeka i procka jakby cos nie tak mialo pojsc |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:41. |