Cytat:
Napisany przez REi
Kizio nie musisz zmyslac - Opera laduje sie szybciej i to znacznie ;) o stronkach juz nie mowie bo napewno nie sprawdzales i tylko mowisz ot tak z milosci do FF. Fajne nie fajne - okreslenie zbyt ogolne - jak dla mnei Ie jest cool bo mozna tak fajnie w nim grzebac..., Opera ma OOTB bardziej elastyczny interface.
|
Jak pisalem wczesniej - jestem calkowicie obiektywny i latwo przyzwyczajam sie do innego oprogramowania (m.in. dzieki linuksowi, gdzie wszystko wyglada inaczej.. po prostu juz nie robi mi to roznicy jak co wyglada).
Probowalem kilku roznych przegladarek, od dluzszego czasu korzystam z FF i w miedzyczasie bawilem sie Opera nie raz, jednak dluzej niz na miesiac u mnie nie zagoscila.
FAKT! Strony laduja sie szybciej.
FAKT! Moze i sama Opera uruchamia sie odrobine szybciej (na moim laptopie jest to jednak niezauwazalna roznica),
Ale - "sztucznosc" i "plastikowosc" Opery mnie odrzuca. Nie wiem jak inni - ja to widze 'na pierwszy rzut oka', kazde pole tekstowe, sposob przewijania stron, buttony sa takie.. nienaturalne ;-) (czyt. Smartkowi nie odpowiadaja ;-D).
Tyle w temacie.
Wojna nie ma sensu, bo kazdy uzywa to co lubi/do czego sie przyzwyczail/uwaza za lepsze.
Pzdr.
|