Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

gallus 11.11.2004 11:41

BD, chodzi o to:
http://img119.exs.cx/img119/8094/ff3.jpg :)

Smartek 11.11.2004 17:02

nom, ja tez bym chcial to gowienko wylaczyc - a tak w ogole, ten download manager ma czesto STRASZNE opoznienie w pojawieniu sie sciaganego pliku... strasznie irytujace :)

a tak swoja droga, znalazlem ciekawego newsa na infojamie:

Cytat:

Internet Explorer 6.5?
Software: IE

Microsoft, który do niedawna nie zamierzał wzbogacać funkcjonalności Internet Explorera aż do premiery Longhorna pod naciskiem konkurencji może zmienić zdanie. Korporacja w dalszym ciągu nie planuje wydawać IE 7.0 przed premierą Longhorna twierdząc, że obecna wersja jest zbyt silnie zrośnięta z systemem, ale aby wypełnić długi czas oczekiwania na ***8222;siódemkę***8221; zastanawia się nad użyciem popularnego mechanizmu pluginów(wtyczek), który umożliwiłby poszerzanie możliwości przeglądarki o wiele popularnych funkcji bez ingerencji w jej kod do stworzenie czegoś w rodzaju wersji przejściowej pomiędzy 6.0 a 7.0 . Niestety brak jest informacji jakiego typu usprawnienia są ewentualnie planowane, można się jednak domyślać, że byłyby to między innymi automatyczne układanie stron w zakładkach, wbudowany czytnik RSS oraz wsparcie dla najnowszych standardów CSS. [źródło: Neowin]
moim zdaniem - microshitowe pomysly na ulepszenia IE nic nie dadza :P
pozdro ;)

BD 11.11.2004 17:16

Cytat:

Napisany przez gallus

Wiesz co ja tego nie mam u siebie w FF 1.0 final. Uzywam wtyczki FlashGot do sciagania.

http://software.informaction.com/cat...oduct=flashgot

andy 11.11.2004 20:31

ale ten komunikat jest jezeli sie sciagnie przez Download Managera wbudowanego w FF. A nie przez jakiegos wspomagacza sciagania.

siwy_mw 12.11.2004 18:30

Wie ktos co zrobic zeby w lisku dalo sie tlumaczyc strony w Internet Translator 3 bo program nie widzi otwartej strony ?

Zetoxa 12.11.2004 20:16

... obawiam się, że ET 3 pracuje z "jedynie słuszną" przeglądarką :smutny:

ThanatoS 12.11.2004 20:19

Tak tez przypuszczam jak Zetoxa prawi, nasze ff widac nie chca tak pieknie wspolpracowac.

BD 12.11.2004 20:23

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Tak tez przypuszczam jak Zetoxa prawi, nasze ff widac nie chca tak pieknie wspolpracowac.

ale mamy ladna wtyczke ktora tlumaczy min na polski :D

ThanatoS 12.11.2004 20:35

Cytat:

Napisany przez BD
ale mamy ladna wtyczke ktora tlumaczy min na polski :D

A to sie zgadza Bartusiu :D, dla nie wtajemniczonych moglbys podac linka do niej bo mi jakos zaginal.

BD 12.11.2004 20:46

Prosze bardzo

http://www.ctomer.com/archives/translate/

siwy_mw 12.11.2004 21:02

hmm zainstalowalem w\w wtyczke ale nie tlumaczy na polski to raz a dwa nie tlumaczy wcale tylko pokazuje sie strona astalavista ?

cyki 12.11.2004 21:21

Opera 7.60 Technical Preview 3

No i OS ASA wypuściła trzecie preview Opery 7.60. Chętnych do testowania zapraszamy: wersja dla Windowsa.

Zalecane jest instalowanie do nowego katalogu lub przynajmniej backup starej wersji przed instalacją w tym samym katalogu.

Wątek na polskim forum

smolik 13.11.2004 21:15

Przeczytajcie sobie reakcje Micro$oftu na Firefoxa i jej rosnącą popularność.
http://www.idg.pl/news/72408.html
Robią dobrą minę do złej gry.

Predi 16.11.2004 01:07

Cytat:

Napisany przez smolik
Przeczytajcie sobie reakcje Micro$oftu na Firefoxa i jej rosnącą popularność.
http://www.idg.pl/news/72408.html
Robią dobrą minę do złej gry.

tia, ja sie zarazilem do firefoxa na forum (dzieki koledzy :) ) w ciagu ostatniego miesiaca sam "nawrocilem" 3 osoby :D - na firefoxa oczywiscie :spoko:

epol 16.11.2004 16:58

Cytat:

A jeśli użytkownikom konkretnego produktu brakuje jakichkolwiek funkcji, powinni o tym informować koncern, który może na ich sygnały szybko zareagować.
Szybko??? Niech mnie lepiej nie rozsmieszaja ^_^ Nie pamietam zadnej laty M$ ktora by sie ukazal rownie szykbo jak do Firefoxa.

Cytat:

Przykładowo, według Bena Englisha, znana z Firefoxa opcja przeglądania kilku stron internetowych w jednym oknie (tabbed browsing) nie jest tak naprawdę istotna dla użytkowników IE.
Nie bo po co :\ Uzytkownicy IE posiadaja sklonnosci masochostyczne, wiec nie potrzebuja paneli.

No ja *******e (sorki za slownictwo), ale nie moge tego czytac :ysz:

BD 16.11.2004 17:27

Cytat:

Przykładowo, według Bena Englisha, znana z Firefoxa opcja przeglądania kilku stron internetowych w jednym oknie (tabbed browsing) nie jest tak naprawdę istotna dla użytkowników IE.
Ciekawe bo mi brakowalo tego bardzo w IE i to jedna z glownych przyczyn zmiany przegladarki. Nie chce miec otwarte 10 okien tego samego programu skoro moge miec jedno okno a w nim 10 zakladek - to wygodniejsze i bardziej logiczne.

Cytat:

Nie pamietam zadnej laty M$ ktora by sie ukazal rownie szykbo jak do Firefoxa.
Niestety tez sie czekalo do chwili wprowadzenie nagrod za znajdowanie bugow. Pozniej bylo lepiej.

Don Laser 16.11.2004 18:10

Przekornie tylko dodam ,że stosując Avant Browsera możemy korzystać z dobrodziejstw paneli w oknie, poza tym IE posiada naprawdę bardzo dużo ukrytych funkcji , a z ta zakładką działa i jest nader sprawną przeglądarką,
Mimo iż uzywam w tej chwili FF to daleki bym był od tego by produkt MS od czci i wiary odsądzać. Wiem, wiem kwestie bezpieczeństwa i wolna reakcja z wypuszczanie łatek.
Ale pamiętajmy że Windowsa na świecie używa 90 pare % ludzi,a IE tez prawie tyle, IMO żadna firma która ma opanowany tak rynek nie bedzie wypuszczać żadnych uaktualnień póki tego nie sprawdzi nie przetestuje, bowiem nie chodzi tu o zwykłych userów systemu, ale o firmy gdzie wypuszczenie jakieś źle działającej łatki wiecej szkody niz pożytku przynieść by mogło, choc przyznać muszę że parę razy się to MS zdażyło.
Póki co cieszmy się że powstają produktu takie jak FF czy Opera, ale nie łudźmy się że tak szybko wysiudają IE z rynku.
Weźmy przykład z Linuksa stara się idzie mu coraz lepiej i trzymam za ten system kciuki, ale wciąż jest to margines rynku systemów, jak byśmy na to nie spojrzeli, miejmy tylko nadzieje że nie na zawsze.

andy 16.11.2004 20:05

@Don Laser a pamietasz jak M$ wypuscil latke na IE sorry do IE, a za jakis czas wyszla kolejna bo tamta wcale problemu ni rozwiazywala. Ale na ta pierwsza dlugooo sie czekalo.
A teraz mnie mocno pier**li IE. M$ zacznie reagowac jak procent uzytkownikow uzywajacych alternatywnych przegladarek bedzie bliski usytkownikom IE. Wtedy przejrzy na oczy ze ta przesiadka na inne przegladarki nie jest wcale tymczasowa, tylko stala. A kazde kolejne wypowiedzi szefow koncernu z Redmond na temat wyzszosci IE nad FF, Opera sa smieszne :haha: :haha: :haha:. A uzytkownicy uzywajace IE nie maja sklonnosci masochistycznych tylko sklonnosci amobojcze. ;)

Pozdro

CIAPEK 24.11.2004 11:29

bez jaj!! Mulący Firefox i Java Sun!

Skusiłem się zainstalować Mozille Firefoxa.
Gadając z jednym z naszych kolegów z forum zapytałem naturalnie o jave bo wiem, ze przeglądarki zewnętrzne muszą korzystać z jakiejś javy.
Naturalnie dostałem link do kobyły Sun'a.

Cholera jasna jak to się dzieje, że kiedy otworze jakąś stronkę (np. wp i jakiś poddział) gdzie jest dużo animacji/skryptów java to Mozilla mi ciągnie prawie 100% użycia procesora?!
Ta sama strona przy użyciu MyIE to użycie procka wręcz znikome.
Dlatego zawsze byłem zwolennikiem tzw. "Javy Microsoftu", którą ściągnąłem kiedyś dawno temu przy okazji kiedy nie mogłem wejść na czata i onet mi zaproponował ściągnięcie tejże Javy ok. 2 MB.

Więc pytam czy nie ma innej Javy tylko ta po******ona na max :klnie: Java Suna której installka ma ponad 10 MB i nie wiem po co (jest różnica 2 MB, a 10 MB).
Pamiętam jak kiedyś miałem Jave Sun'a zmulała na max i teraz też zmula.

Na pewno problem ten nie występuje przy bardzo szybkich komputerach. Z moim komputerem mimo to, że rakietą nie jest to jest wszystko OK.

Przetestowałem pare stron przy użyciu IE, a potem Firefoxa, który korzysta z tej powalonej Javy Sun'a i wnioski są tragiczne.

Firefox fajny jest, ale jeśli ma mi tak zmulać sprzęt to nie dzięki.
Kto to wymyślił, kto utrudnia tak prace, skoro można lepiej pokazał to microsoft ze swoją Javką i IE.

Macie jakieś pomysły?

nimal 24.11.2004 11:34

tak - wywal jave od microshita :)
java suna jest bardziej kompatybilna i szybsza, wiec jesli cos Ci muli to znaczy microshitowska ci gryzie :)

CIAPEK 24.11.2004 11:45

Cytat:

Napisany przez nimal
tak - wywal jave od microshita :)
java suna jest bardziej kompatybilna i szybsza, wiec jesli cos Ci muli to znaczy microshitowska ci gryzie :)

megaszybka odpowiedź :) cenie cenie to Nimuś ;)
ale! Jak to zrobić? Tamta Java Microsoftu nie jest nawet widoczna w dodaj/usun programy.

Ja nie wiem :( Czuje, że będzie problem.
pozdro

P.S.
Czy to wogóle na pewno wina Javy? :)

nimal 24.11.2004 11:48

beda klopoty :)
http://www.windowsitpro.com/Windows/...ows_38206.html
moze sie nie uda tak do konca :) ale wtedy sie bedziemy martwic ;)

nie wieadomo, ale mocno prawdopodobne ze to wlasnie wina avy - microshitowska jest naprawde do bani i uwielbi powodowac problemy

Pierwszy 24.11.2004 12:05

Ilość załączników: 1
@CIAPEK - spróbuj tak:

Zetoxa 24.11.2004 13:33

... pod Firefoxa Ciapek zainstaluj javę 1.5.0 koniecznie, wersja finalna FF była optymalizowana z tą wersją javy, w sieci jest jeszcze dużo wersji 1.4.xx

CIAPEK 24.11.2004 13:51

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... pod Firefoxa Ciapek zainstaluj javę 1.5.0 koniecznie, wersja finalna FF była optymalizowana z tą wersją javy, w sieci jest jeszcze dużo wersji 1.4.xx

Zetoxa znasz moze linka do tej javy? z góry dzieki

@Pierwszy - win 2003 nie ma tej opcji

@Nimal - będę próbował

siwy_mw 24.11.2004 13:54

Cytat:

Napisany przez Zetoxa

a ktora zainstalowac J2SE 5.0 JDK czy J2SE 5.0 JRE :help:

oto link

nimal 24.11.2004 14:00

jdk - java developer kit
jre - java runtime enviroment

wiec oczywiscie jre :)

siwy_mw 24.11.2004 14:12

Cytat:

Napisany przez nimal
jdk - java developer kit
jre - java runtime enviroment

wiec oczywiscie jre :)

dzieki :piwo:

CIAPEK 24.11.2004 14:21

odinstalowywuje Jave... i ściągam Sun 5.0

Jeszcze jedno pytanie...
Jak zrobić aby Firefox współpracował z FlashGetem??

nimal 24.11.2004 14:23

a do tego sluzy "flashgot" - wtyczka do firefoz jest u nich na stronie ;)

siwy_mw 24.11.2004 14:51

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
odinstalowywuje Jave... i ściągam Sun 5.0

Jeszcze jedno pytanie...

dziala Ci ten programik ?

Zetoxa 24.11.2004 14:53

masz flashgota w załączniku, działa bardzo dobrze :spoko:

kraluk 24.11.2004 17:16

Mozilla wypuściła nową wersję swojej przeglądarki, tj. Mozilla 1.8 Alpha 5.

Mozilla 1.8 Alpha 5:
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.o...-installer.exe

Zmiany:
http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.8a5/

CIAPEK 24.11.2004 17:54

jestem teraz w pracy, więc pytanie z ciekawości.
Czy, a jeśli jak istnieje możliwość zmiany wyglądy/stylu Firefoxa?
Może jakieś linki gdzie można je znaleźć?
Przyznam, że standardowy wygląd jest troche smutny.
pozdro

@Siwy - napisałem Ci w mailu - nie dziala, nie chce dzialac pod win 2003

Y@nkee_PL 24.11.2004 20:37

Ciapek... mój pierwszy post rozpoczynający ten wątek, tam masz all ;)

CIAPEK 24.11.2004 23:26

gdzie jest katalog wtyczek w firefoxie?
Jak zainstalować tego FlasGota?
:)

BD 24.11.2004 23:48

Cytat:

Ja uzywam Download With - http://downloadwith.mozdev.org

A co do instalacji to ten plik XPI musisz uruchomic. Wystarczy jak w FF zrobisz Plik/Otworz plik i pozniej chyba juz wiesz :D

W przypadku instalacji ze strony czasem musisz dodac strone do zaufanych - automatycznie pojawi sie odpowiedni pasek i tam do dopiszesz. Pozniej po kliknieciu w XPI na stronie masz automatyczna instalacje - wtyczka dziala po restarcie.

Co do zmiany wygladu to sa tematy. FF ma kilka a do najlepszych nalezy chyba Charamel - http://members.shaw.ca/lucx/ - i Noia http://kasteo.deviantart.com/
Musisz pobrac plik na dysk a nastepnie z menu Narzedzia wybrac Motywy. Pozniej do nowego okna przeciagnij pobrany plik jar.

CIAPEK 25.11.2004 00:16

Cytat:

Napisany przez BD
Ja uzywam Download With - http://downloadwith.mozdev.org

A co do instalacji to ten plik XPI musisz uruchomic. Wystarczy jak w FF zrobisz Plik/Otworz plik i pozniej chyba juz wiesz :D

W przypadku instalacji ze strony czasem musisz dodac strone do zaufanych - automatycznie pojawi sie odpowiedni pasek i tam do dopiszesz. Pozniej po kliknieciu w XPI na stronie masz automatyczna instalacje - wtyczka dziala po restarcie.

Co do zmiany wygladu to sa tematy. FF ma kilka a do najlepszych nalezy chyba Charamel - http://members.shaw.ca/lucx/ - i Noia http://kasteo.deviantart.com/
Musisz pobrac plik na dysk a nastepnie z menu Narzedzia wybrac Motywy. Pozniej do nowego okna przeciagnij pobrany plik jar.

dzieki bardzo :)
wszystko jasne.

Innym też dzieki za pomoc jak narazie wszystko można powiedzieć działa. Java 5 działa, Microsoftu odinstalowana, ale mimo to często Firefox pobiera mi duuzo procesora.

Jest tylko jedno "ale" co do Mozilli Firefox - wolno się uruchamia, ale to niewielki szczegół ze względu na rzadkośc wykonywania operacji.

nimal 25.11.2004 08:12

coz, dlugo jak dlugo - wez pod uwage ze IE siedzi non stop w ramie :| i dlatego "startuje szybciej"
wtyczki najwygodniej instalowac wprost ze strony (na dialupie nie siedzisz w koncu :) ) wtedy masz opis przed nosem i wsio sie automagicznie dzieje
warto tez przetestowac moduly poczty i kalendarza (PIMa) - Thunderbird oraz Calendar - mnie akurat nie przekonaly do przejscia z TheBat'a i komorki :) ale warte uwagi
wyglad... wejdz do extensions/visual na stronie mozilli a znajdziesz sporo opcji
naprawde ladna jest np ta ala RedHat - ale o gustach sie nie dyskutuje :) ja tam nie uzywam zadnej, pewnie dlatego e nie mam ani jednego przycisku na wierzchu ^_^ oczywiscie gesty myszki musialem zainstalowac :) ale bez tego po Operze przegladarki sobie nie wyobrazam :)

Zetoxa 25.11.2004 08:16

moja ulubiona skórka to Qute, miała być oficjalną skórką FF, ale autor wycofał się w ostatniej chwili.
http://www.quadrone.org/graphics/Qute/qute.jar

BD 25.11.2004 11:47

Cytat:

Jest tylko jedno "ale" co do Mozilli Firefox - wolno się uruchamia, ale to niewielki szczegół ze względu na rzadkośc wykonywania operacji.
Sam sie z tym kiedys zwalnialem i przyczyn moze byc kilka.

1) Zainstalowales za duzo pluginow - na poczatku instalowalem co popadlo i FF wolno startowal.
2) Robiles upgrade z poprzedniej wersji FF bez uprzedniego usuniecia poprzedniego FF. Niestety to blad bo wg mnie instalator nowej wersji powinien usuwac starego FF i dopiero sie instalowac ale tak nie jest. Upgrade bo usuniecia starej wersji czesto jest przyczyna wielu problemow. Rozwiazaniem jest usuniecie calego profilu i ponowne ustawienie przegladarki i instalacja dodatkow.

andy 25.11.2004 17:15

@BD niestety jak sobie instalowale za pierwszym raze FF to tez sie wolnoooo uruchamiala. I tak mam do dzisiaj. Dodatkown mam zaledwie chyba 3 w tym 2 pluginy i jeden zastaw wygladu. Wiec od tego to raczej nie zalezy. Moze to w koncu naprawia.

Pozdro

CIAPEK 25.11.2004 17:30

Cytat:

Napisany przez @ndy
@BD niestety jak sobie instalowale za pierwszym raze FF to tez sie wolnoooo uruchamiala. I tak mam do dzisiaj. Dodatkown mam zaledwie chyba 3 w tym 2 pluginy i jeden zastaw wygladu. Wiec od tego to raczej nie zalezy. Moze to w koncu naprawia.

Pozdro

dokładnie u mnie podobnie :)
Więc BD rzeczy które opisałeś na pewno są prawdziwe, ale nie dotyczą nas.
Po prostu tak już jest, ale pisze - MI TO NIE PRZESZKADZA :)

A teraz taka opinia po trzech dniach użytkowania Mozilii.
-przeglądarka jak przeglądarka - mało doświadoczona osoba nie powie, że to coś onnego niż IE
-podoba mi się pierwszeństwo ładowania tekstu nad obrazkami co przyspiesza ładowanie strony
-mało opcji, ale może to i dobrze. MyIE2 miało ich kupe i jeszcze troche.
-zdecydowanie wolniej działa Mozilla jako program. Zalaguje się czasem, pzy ładowaniu stron praktycznie wogóle czasem nie moge otworzyć listy menu.
-powiedzcie mi gdzie Mozilla zapisuje Tempy. Cookiesy i historie już wiem, że opróżnia się w opcjach, a tempy i inne ochodne które dla IE oprożniało się w opcjach internetowych i w "oczyszczaniu dysku"??

pzdr

gallus 25.11.2004 17:35

x:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ai0jgngt.defaul t\Cache - wg mnie tutaj jest temp FF

x:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ai0jgngt.defaul t\cookies.txt - cookiesy ;)

andy 25.11.2004 17:51

A teraz tak z innej beczki. Jezeli przelacze FF w tryb full screen to nie jest pokazywany pasek postepu. Czy jest mozliwosc aby go gdzies umiescic..??

nimal 26.11.2004 08:29

@ndy - widzialem wtyczke do zarzadzanioa elementami widocznymi w trybie full screen
jest na bank na stronie ff - kuknij :)

andy 27.11.2004 09:05

@nimal a moglbys dokladnie podac nazwe dodatku. Bo przeszukalem wszystkie dodatki i nic..

A teraz z innej beczki:

Cytat:

Być może Microsoft niechcący przyczyni się do promocji konkurencyjnej przeglądarki internetowej i to w dodatku wywodzącej się ze środowiska open-source. Wszystko za sprawą rzekomo opublikowanego przez korporację w celach promocyjnych screenshot***8217;a ukazującego MSN Search w działaniu. Dror Levin czytając recenzję wyszukiwarki ze zdziwieniem odkrył, że widać na nim***8230; przeglądarkę Mozilla Firefox. Mimo podpisu ***8222;AP Photo/HO/Microsoft***8221; pod zdjęciem, który jasno wskazuje na Microsoft jako dostarczyciela tego materiału rzecznik prasowy korporacji - Brian Petersom ***8211; zdecydowanie twierdzi, że żadne z oficjalnie opublikowanych przez Microsoft zdjęć nie zostało zrobione przy wykorzystaniu Firefox***8217;a i odmówił dalszego komentowania tych rewelacji. Pikanterii całej sprawie dodaje oczywisty fakt, że to właśnie Firefox jako pierwsza przeglądarka od wielu lat zdołała zredukować popularność Internet Explorer***8217;a w okolice - według różnych szacunków - 90%. Jak było naprawdę? Zobaczymy czy ktoś w Microsofcie rychło nie straci pracy... [źródło: Bink.nu]
Wszystko jest na infojama.pl

gallus 27.11.2004 21:17

A kto wie jak w FF zwiększyć limit czasu połączenia??
tzn. jakna zywa się ta opcja w about:config??

kizio 27.11.2004 21:27

accessibility.typeaheadfind.timeout <-- bodajże to to

smolik 29.11.2004 20:30

Może ktoś wie jak importować zakładki z opery do Firefoxa???
Próbowałem juz wszelakich sposobów łącznie z eksportem zakładek z opery jako html.
niestety Firefox nie chce ich importować.
Próbowałem z Opery do IE a potem do FF ale IE też sie gryzie z zakładkami Opery.

DreamCrusher 29.11.2004 20:43

czy jest jakis plugin do opery zeby mozna bylo animacje flashowe zapisywac?

andy 29.11.2004 20:49

@zuk4u wystarczy plugin do wyswietlania. Potem otwierasz strone z animacja i klikasz zapisz strone. I szukasz pliku *.swf w miejscu gdzie zapisales stronke. O to chodzi..??

DreamCrusher 29.11.2004 20:54

niezbyt. chodzi o to zebym np po klinknieciu prawy przyciskiem na flashu mial mozliwosc zapisania go. zapisywanie strony nie sciaga flasha [przynajmniej u mnie]

andy 29.11.2004 21:07

Dziwne. Wiesz jak zapisalem stronke cdrinfo.pl to w katalogu byly tez animacje swf.

Zetoxa 30.11.2004 08:40

Cytat:

Napisany przez smolik
Może ktoś wie jak importować zakładki z opery do Firefoxa???
Próbowałem juz wszelakich sposobów łącznie z eksportem zakładek z opery jako html.
niestety Firefox nie chce ich importować.
Próbowałem z Opery do IE a potem do FF ale IE też sie gryzie z zakładkami Opery.

... przecież podczas pierwszej instalacji FF pyta o import zakładek m.in. z Opery, poza tym import pliku w formacie html też wychodzi liskowi bardzo dobrze
menedżer zakładek/plik/imporuj

smolik 30.11.2004 13:26

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... przecież podczas pierwszej instalacji FF pyta o import zakładek m.in. z Opery, poza tym import pliku w formacie html też wychodzi liskowi bardzo dobrze
menedżer zakładek/plik/imporuj

Właśnie nie moge importować z Opery do liska nie ma żadnej reakcji, tzn. żadnego komunikatu o błędzie czy czymś podobnym. Z importem z IE nie ma problemu. Przy próbie importu z opery do IE wyskakuje błąd "to nie jest prawidłowy plik zakładek'.
Zainstalowanie ponowne firefoza nic nie dało bo nie bylo mozliwości wyboru zakładek opery tylko IE oraz mozilli.

Zetoxa 30.11.2004 13:31

... coś ci się skaszaniło w czasie instalacji, w takim razie odinstaluj FF z usunięciem profilu włącznie
Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Mozilla\
wywal cały katalog Mozilla.

smolik 30.11.2004 13:47

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... coś ci się skaszaniło w czasie instalacji, w takim razie odinstaluj FF z usunięciem profilu włącznie
Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Mozilla\
wywal cały katalog Mozilla.

Już to robiłem nic nie daje niestety.

Don Laser 01.12.2004 11:10

Do uzytkowników FF.
Czy macie cos takiego w zakładkach, że jesli się kliknie na link w zakładce, nie lewym klikiem a prawym to powstaje taki mały kwadratowy punkcik i juz nie można rozwinąć po chwili tej właśnie zakładki.
Zastanawiam sie czy to jakiś błąd , czy coś innego. :>

nimal 01.12.2004 11:27

Don Laser - jak klikne prawym to wyswietla sie menu - i czy anuluje czy cos wybire to zaden kwadracik sie nie pojawia, wsio dalej dzioala poprawnie...

CIAPEK 01.12.2004 11:52

FF to straszny muł, chyba przyjdzie jego koniec na moim komputerze, powróci MyIE2.
Jak można zabierać prawie 100% zasobów procesora to ja nie rozumiem.

nimal 01.12.2004 11:53

ciapek - zobacz go jeszcze po reinstalacji sysa - stawiam ze to problem systemu a nie ff ;)

Zetoxa 01.12.2004 12:03

... Ciapek to nie FF, mam właśnie uruchomione 8 zakładek i procesor w porywach pracuje na 1-4 %

siwy_mw 01.12.2004 12:40

u mnie podobnie 10 zakladek+mulek+torrent+nero cusik wypala i to daje raptem od 5%-12% procka

Don Laser 01.12.2004 17:35

Cytat:

Napisany przez nimal
Don Laser - jak klikne prawym to wyswietla sie menu - i czy anuluje czy cos wybire to zaden kwadracik sie nie pojawia, wsio dalej dzioala poprawnie...

Musi mam jakiegoś buga - tylko kurde gdzie, wsio chodzi na medal :rozwal: - naprawdę tego nie wymyśliłem, tak mam jak napisałem i ......nic na to póki co zaradzić nie mogę
:sciana:

kizio 01.12.2004 18:23

U mnie sam FF - 1 zakładka - 4% (8 zakładek 11%) a zużycie pamięci: 34 452 K

Y@nkee_PL 02.12.2004 15:52

Cytat:

Napisany przez www.infojama.pl
Znaleziono lukę w zabezpieczeniach, która wystawia na niebezpieczeństwo użytkowników Internet Explorera, Mozilli, Firefoksa, Opery i Safari. Prowadzi ona do nieprzerwanego sortowania tablicy w JavaScripcie. Błąd nazwany Infinite Array Sort Denial Of Service Vulnerability pozwala na przeprowadzenie ataku DoS. Dotychczas nie natrafiono na przypadki skutecznego jego wykorzystania. Lukę odkrył Berend-Jan Wever, który zamieścił w sieci kod pozwalający wykorzystać znaleziony przez siebie błąd. Zamieszczenie kodu spotkało się z krytyką ze strony wielu osób zajmujących się bezpieczeństwem.
Żaden z producentów przeglądarek nie udostępnił jeszcze odpowiedniej łaty.

heh... myślał, że taki cfaniak a w ostateczności idiote z siebie zrobił

Joe_Doe 03.12.2004 00:58

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
.....Żaden z producentów przeglądarek nie udostępnił jeszcze odpowiedniej łaty.....

Pytanie za 100 punktow: Ktory z prodocentow udostepni latke jako ostatni? :) (ale jestem zlosliwy ||)

kiewas 04.12.2004 15:31

Cytat:

Napisany przez Joe_Doe
Pytanie za 100 punktow: Ktory z prodocentow udostepni latke jako ostatni? :) (ale jestem zlosliwy ||)

EE, Micro$oft?:D Dobra, gdzie moje 100 punktów :D

andy 05.12.2004 08:28

@kiewas BLAD, M$ wcale nie udostepni laty :jezyk: Oddawaj 100 punktow ;)

smolik 11.12.2004 10:12

"Ruszyła polska kampania "BrowseHappy - surfuj bez obaw" - wzorowana na prowadzonej przez WaSP (The Web Standards Project) anglojęzycznej kampanii o identycznej nazwie. Kampania ma na celu spopularyzowanie alternatywnych przeglądarek internetowych."

http://www.di.com.pl/n/?lp=8411

Zaczęło się coś dziać w tym interesie. :spoko:

http://browsehappy.pl/

d@n_007 11.12.2004 22:07

panowie poczebuje jakiegos plugina do firebrid który pozwoli mi sćiagać poprzez freshgata, z góry dziękuje za odpowiedz

siwy_mw 11.12.2004 23:27

Cytat:

Napisany przez d@n_007
panowie poczebuje jakiegos plugina do firebrid który pozwoli mi sćiagać poprzez freshgata, z góry dziękuje za odpowiedz

http://www.flashgot.net/getit

d@n_007 12.12.2004 13:53

potrzebuje jeszcze plugina do firebrid ktory pozwala zapisywac zdjecia ze strony jak w IE

Y@nkee_PL 12.12.2004 14:09

tzn. jak ? bo wiesz... niektórzy nie używają IE, więc mogą nie wiedzieć :D

d@n_007 12.12.2004 14:39

jak się najechało kursorem na zdjecie, pojawiało się ikony "zapisz, wydrukuj itp."

Y@nkee_PL 12.12.2004 14:57

proszę bardzo... Image Toolbar > https://update.mozilla.org/extension...d=243&vid=1196

d@n_007 12.12.2004 16:57

dziekuje panowie za pomoc

d@n_007 12.12.2004 21:55

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL

nie dziala mi cos ten program w moim firebird:(
wyskuje przy instalacji jakis blad, a jak najerzdzam na obrazek pokazuje mi sie tylko obramowanie i nie moge zapisac:(

Y@nkee_PL 12.12.2004 22:13

a tu chodzi o Firebirda ??? ehh.. nie zauważyłem, myślałem że o FireFoxa

niestety nie pomogę

pablocoo 12.12.2004 22:44

A czy Firebird to nie jest program pocztowy?
Mysle ze koledze jednak chodzi o Firefoxa, tak samo jak o FlashGeta a nie Freshgata ;)

Edit: Sorki, moj blad. Pomylilo mi sie z Thunderbirdem ;)

d@n_007 12.12.2004 22:48

panowie sa 2 programy firefox i firebird zrobiony przez polski zespol.

ale teraz mam takie pytanie czy lepiej miec na komputerze firefox czy firebird??
(na polskiej stronie mozzila zobaczuyelm ze fire birda podobno ju znie beda poprawiac)

Y@nkee_PL 12.12.2004 22:52

instaluj FireFoxa, on też jest po polsku

d@n_007 13.12.2004 19:33

możecie mi podać liste dobrych i przydatnych programó do firefoxza??

wolfen3 13.12.2004 19:50

FireFox dobre je

:) Wlasnie przeczytalem na prv.pl o firefox'ie znalazlem zainstalowalem zwyciezylem :) bardzo mi sie podoba :) nawet bardziej od opery, choc brakuje mi na dole tych informacji jaki jest przesył. Ale przegladarka jest super.A w zalaczniku koledzy po fachu :)

Żywiec Lover 13.12.2004 19:55

Ej, kurde!

Kurde!

Skąd masz zdjęcie z mojej imprezy sylwestrowej z zeszłego roku?

Bo bęcki będą! :bicz:

gallus 13.12.2004 19:58

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39686
Tutaj jest gdzieś link do wtyczki pokazującej przesył danych :D
FireFOX RuLeZz :P

polakT 13.12.2004 20:02

nie tylko to jest dobre to jest superrrr.... lepsze od wszystkiego czego uzywalem normalnie the best

Turboni 13.12.2004 20:04

ooo tez mam takia fotke z mojej imprezy sylwestrowej zeszlorocznej :)

wolfen3 13.12.2004 20:08

kurde tych wtyczek tam https://update.mozilla.org/extension...pg=10&pageid=3
jest fuuuul, moze ktos wie ktora to jest ta aby byl ten pasek z przesylem pokazany ?

wolfen3 13.12.2004 20:24

Cytat:

Napisany przez gallus
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39686
Tutaj jest gdzieś link do wtyczki pokazującej przesył danych :D
FireFOX RuLeZz :P

podziekowal :) to sie nazywa Extended Statusbar jakby ktos szukal :P kurrrdde ten firefox szybbbki jest :)

Predi 13.12.2004 20:44

hehe my to juz od dawna wiemy ze "FireFox dobre je" :)

wolfen3 13.12.2004 20:47

a to dlatego ze mnie nie bylo jak to sie wszystko dzialo :)

andy 13.12.2004 21:07

Flashgot, Image Toolbar, Extended Toolbar, Mouse Guest ;)

paja 13.12.2004 21:17

kURZCE ALE SIĘ TO ZDJĘCIE SŁAWNE ZROBIŁO :D

Dziś mnie kumpel na sylwestra zaprosił i powiedział że będzie super ekipa.
oczywiście dostałem to zdjęcie :D
ale si uhahahałem

ale znałem je wcześniej :D

andy 13.12.2004 21:21

niom tez dzisiaj dostalem zaproszenie. Ale chyba nie pojde :rotfl2: bpo tyle osob sie wybiera ze moze miejsca nie starczyc ;)

d@n_007 13.12.2004 22:23

Extended Toolbar - nie moge go znalesc:( przynajmniej na stronie mozzili, co on potrafi??
Mouse Guest chodzi tobie o program-> Mouse Gestures 1.0

Żywiec Lover 13.12.2004 22:51

Ale tych czterech gości to się sławnych w całym internecie zrobiło.

U mnie na ETI (Wydział Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki na Politechnice Gdańskiej) nawet takich nie ma.

Teraz mogą robić jako modele...hehe

polakT 13.12.2004 22:56

oni sa wszedzie bialystok krakow warszawa gdansk gdynia szczecin masakra kto o nich nie slyszal...

Y@nkee_PL 13.12.2004 23:20

Extended Toolbar jest na www.extensionsmirror.nl - link ten jest również w pierwszym poście tego wątku

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:03.