![]() |
|
Na nowym profilu wszystko ok. Już 'zmigrowałem' ustawienia i folder schudł o jakieś 20MB (nie, nigdy nie przechowuję historii, ciastek itp. szpiegów ;]).
A co do FXChrome to cofnąłem się do wersji, która jest niekompatybilna z Fx 13.0, czyli do FXChrome 11.7. Po wgraniu FXChrome Mods problem z niewidzialnymi kartami zniknął i można dalej używać, a przy okazji zrobiłem sobie bardziej OS X'owego. :P |
No mój profil pamięta jeszcze starsze czasy. :]
Musisz mieć rzeczywiście coś ostro namieszane. :kreci_gl: |
Jest na False, w tym rzecz. Spróbuje na czystym profilu, ten pamięta jeszcze czasy FF3.x.x. ;)
W tym tempie to sobie zmień lepiej na 99. :P |
Specjalnie dla Beriona:
Cytat:
Dajesz: utwórz nową wartość (czy jakoś podobnie) typu Boolean Wpisujesz extensions.checkCompatibility.13.0 OK Ustawiasz na "false" I cieszysz się dodatkami. UWAGA NA PRZYSZŁOŚĆ ! Przy upgradzie do ff14 trzeba będzie uczynić dokładnie to samo, tylko zmienić 13 na 14. Ja już sobie dopisałem do 20, będzie jak znalazł. :haha: |
Ciekawe, czy będziesz się tak samo cieszył, jak Facebook Operę wykupi. ||
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
======================================= Dżizas, nawet ściągnąć się nie da, co oni tam wyprawiają? :hmm: Załącznik 59633 |
Fakt, działa, ale na tym FF nie mogę z powrotem włączyć dodatków oznaczonych jako niekompatybilne. Pomimo właśnie ACR.
Znalazłem FXChrome w /versions/ ale to jakaś beta i FXChrome Mods nie zapisuje mi zmian... A mogło być tak pięknie... :haha: @andrzejj9 Nie wiem na ile jest szybszy od Opery, nie porównywałem. Zostałem na Fx ponieważ Opera nie oferuje mi takiego wyglądu, wtyczek których używam i takiej customizacji jak Lis. Także porównuję względem starszych wersji Fx. Od wersji 4.x Lis ma problemy z WebGL - nie każdemu to dobrze działa i jak masz pecha to będzie Ci się przycinać i przymulać. |
Cytat:
płynne przewijanie mnie vqrwia i od razu wyłączyłem k***a. ogólnie przyspieszył, to fakt :spoko: |
Czyżby w końcu jakaś sensowna alternatywa dla Opery? Aż wypróbuję :)
|
No i wylazł z nory nowy Lis. :) Szybki jak diabli (w porównaniu nawet z 12.0). Goły zabiera ~90MB, ale jak jest z wyciekami i zasobożernością przy kilkudziesięciu zakładkach to nie wiem - podobno też mocna poprawa.
Nareszcie wprowadzili porządne, płynne przewijanie stron. Nie działa Addon Compatibility Reporter, a już naprawdę nie działają (zmiana wersji nic nie daje, glitche/bugi) niektóre dodatki, chyba pierwszy raz w historii. Między innymi FXChrome, którego tak lubię. :| |
Pomijając już moją osobistą niechęć do fejsa, to tez nie widze sensu robienia nowej platformy. I tak jest ciasno, a fajsbuk popóki co ma pieniądze ale nie ma całej reszty.
No ale ich wybór niech robią co chcą :) |
"Przewagą" Facebooka na Ixxx jest to, że ludzie go używają do kontaktu i rozrywki, bo lubią, natomiast wszystko inne, co z nim związane (np. ostatnio giełda) mają gdzieś. Tak więc i telefonowi nie wróżyłbym specjalnego powodzenia, bo musiałby zaproponować coś, czego nie ma gdzie indziej. Apple to co innego.
|
Nie wiem czy wiecie ale w planach jest fejfon :taktak:
|
Mam nadzieję, że od tego nie dojdzie. Szkoda, żeby FF został na rynku jedyną porządną przeglądarką. ;)
|
OperaBook? :D
http://thenextweb.com/insider/2012/0...-what-we-know/ |
Maxthon to znana przeglądarka, która od lat zbiera nagrody.
Kiedyś był to bardzo popularny zamiennik IE. Teraz oprócz silnika IE (zachowanego dla kompatybilności) używa też WebKit |
a jakiś adblock do niej istnieje :spoko:
|
cosik do Opery jednak podobny..
|
Tak, Pingwin, tak...
|
Bez przesady. Ja juz mam HaoZip'a i z miala checia wezme cos chinskiego po raz drugi:)
|
Chińskich ? I zainstalowałeś tego keyloggero-backdora z własnej woli ? :szczerb:
|
Bawię się Maxthon'em, który pokonał ostatnio wszystkie przeglądarki w testach HTML5, dzieło chińskich programistów. I wiecie co? Jestem pod wrażeniem: łazi szybciej od Chrome'a, gesty myszą w standardzie, wszystko co potrzeba jest i dodatkowo ma jedną, prostą funkcję pod klawiszem F10, a jakże przydatną... Nie mówię, że przesiądę się od razu z Operki, ale z czasem, kto wie? Popróbujcie w wolnej chwili.
Załącznik 59519 |
Google też potrafi żartować ;)
Mam nadzieje, że to żart... |
|
Cytat:
|
A wyjątkowo wypróbuję :>
Bo coś niestety Opera coraz bardziej mnie ostatnio rozczarowuje.. |
FF 11.0 już jest... :)
|
|
I co mi da Opera? Opera nie ma takiej opcji, aby przypinać karty na stałe to okna, na dodatek zminimalizowany wyłącznie do favikony. :P
|
Wystarczy przejść na operę i nawet ta przypięta-oskryptowana nie będzie potrzebna ||
|
Wymyśliłem sobie tak, żeby wywalić przycisk ze stroną domową z menu, wywalić pasek z zakładkami, wyłączyć superstart i w to miejsce, na tej przypiętej karcie wstawić własną oskryptowaną i ubranego w CSS ładnego htmla.
Także po to mi to. ;] |
A to nie wiem - z tego wcale nie korzystam, bo nie wiem po co by mi to było. :szczerb:
|
Nie o to, chodzi o to aby to co widać na drugim obrazku, nie znikało po restarcie przeglądarki. ;)
http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...x_kartyapp.png |
|
Wie ktoś czy da się w Firefox tak zrobić, aby przypięte karty aplikacji nie znikały po restarcie przeglądarki? Strasznie mnie to irytuje, w którejś z wersji z tego co kojarzę właśnie nie znikały...
|
Też nie aktualizuję. Nie działa moja ulubiona Noia 4. :kreci_gl:
|
Jak dla mnie Firefox nadal jest niezastąpiony, ale tą aktualizację sobie daruję, nic dla mnie użytecznego nie wnosi.
|
Ja pozegnalem liska miesiac temu. Przez pol roku sluzyl mi jeszcze do paru rzeczy nim nie staly sie one albo zbedne albo nie znalazlem dla nich zamiennikow...
|
juz tak
|
ale samoaktualizacji jeszcze nie wykonuje :ysz:
|
|
Przy 9.0 spotkała mnie niemiła niespodzianka. Bezczelne włączenie sprawdzania kompatybilności dodatków, a jako że zapomniałem który to parametr za to odpowiadał to musiałem się posłużyć Compatibility Reporterem.
Druga przykra niespodzianka to aktualizacja Adblock Plusa po której zniknęła mi ikonka z pasku dodatków, a po przesunięciu nowej nie mam już opcji do blokowania elementów z Element Hiding Helper (a też go aktualizowałem). Kolejna nieciekawa rzecz to przemodelowanie interface'u tego dodatku przez co stracił na wygodzie, szybkości obsługi. Musiałem wgrać starego z kopii... |
Cytat:
|
tnx, wreszcie jakaś sensowna zmiana w ty lisie, obsługa flasha i java to jak dla mnie pieta Achillesa tej przeglądarki
|
Wylazł zza węgła FF9...
http://www.dobreprogramy.pl/ |
sprawdzilem bo nie dawalo mi spokoju. faktycznie wtyczka do ogladania video ale o nic sie nie pytalo, zmienia i ch..uj :P
|
Nie ma sprawy.
Przerabiałem już to kiedyś (też nie na swoim kompie) - tak to jest jak baba klika "jak leci" każde kolejne okienko instalatora - a potem płacz. :D |
Cytat:
@jou podziekowal |
about:config
Filtr: keyword.URL modyfikuj wpisz Kod:
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q= |
Jak byś nie łaził po ruskich stronach jak i ja już nie łażę to byś tak nie miał.
|
Cytat:
Albo hm... wywal pozostałe wyszukiwarki. :szczerb: |
a myslisz, ze nie probowalem tego? :P
nie zadzialalo :) |
about:config
Ctrl+F -> keyword.URL prawy klawisz myszy -> Resetuj |
jak w firefoxie zmienic wyszukiwarke?
dokladniej jak wpisywalem w pasku adresu szukalo mi w googlach a teraz w jakims goownie |
jakaś regulacja jest
Kod:
opera:config#UserPrefs|GestureThresholdTrzeba poeksperymentować pod siebie |
Druga +1:) Brakuje czegos takiego jak ma SM w pluginach ze mozna ustawic czulosc gestow. Czesto mam ze zamiast zamknac otwieram nowa karte i nastepna nowa karte.
|
Cytat:
Kiedy? nie wiadomo... może w v12 lub trochę wcześniej w 11.6x :| http://my.opera.com/desktopteam/blog...omment72290882 Cytat:
|
A mi z kolei Opera wydaje się coraz gorzej działać. Coraz częsciej spotykam się z "ciężkim" przewijaniem stron - np. tej:
http://reviews.cnet.com/laptops/leno...-35090768.html Coś, co na Explorerze chodzi szybko i płynnie, na Operze się tak 'ciągnie', skacze, zużywając jednocześnie bardzo dużo zasobów. Nawet na Allegro czasami to mam. I druga sprawa - coraz częsciej spotykam się także, że niektóre gesty (głównie zamykanie karty) na niektórych stronach nie działają, lub działają bardzo nieprezycyjnie. Żeby wykonać gest zamknięcia, muszę go powtarzać nawet po kilkanaście razy. Wcześniej też tego nie miałem (we wcześniejszych wersjach). |
Toż to chyba czas się przeprosić z FF.
Chrome się faktycznie coraz bardziej kabylasty robi, pamięci żrę jak głupi i jeszcze jak nie problemy z Flashem to jakieś errory. Dziś (chyba po aktualizacji) co chwilę się sypią strony Załącznik 58690 i żeby sie to dało jakoś naprawić to pal licho. :sciana: |
Na Mikołaja nowa Opera :jupi:
największe widoczne zmiany w kliencie pocztowym, konfigurowalne=można je wyłączyć:) poza tym sprawia wrażenie jeszcze szybszej! |
Tu sobie zapiszę, jakbym zapomniał.
Lista "Pobieranie plików" FF w zakładce chrome://mozapps/content/downloads/downloads.xul |
Nie sądziłem, że Chrome to aż taka kobyłka...
http://antyweb.pl/oddajcie-starego-d...ie-to-monstrum Załącznik 58660 Przy 1.5GB ramu (XP) FF zajmuje mi obecnie 256MB(+ proces dla Flasha ok 25MB) - 4 zakładki. Czas pracy FF to coś ponad godzinę. Przy odpalaniu czytnika RSS(Google Reader) potrafię mieć nieraz ok 30 kart otwartych jednocześnie i nie wyobrażam sobie co by było gdybym musiał to robić na chrome... ;p Cytat:
------- Może się komuś przyda - używane rozszerzenia w FF: Aplikacja: Firefox 9.0 (20111122192043) System operacyjny: WINNT (x86-msvc) Liczba elementów: 18
|
To nic nie da.
Jak Ci krowy przestaną ryczeć, to się boss domyśli, że je wydoiłeś w godzinach pracy. |
Cytat:
|
Nie graj w pracy, to powinno wystarczyć. ;p
|
szukam informacji, jak wyłączyć na FB powiadamianie znajomych, w co aktualnie gram.
często zaglądam do CityVille no i nie chciałbym, żeby mój boss tak do końca o tym wiedział... :> |
Kto szuka - ten znajdzie. :>
|
Cytat:
Dodatek, który wymieniłeś jest bezużyteczny. Nie chodzi o to aby podejrzeć listę dodatków bo to mam w menu w FF, tylko o to aby pod jedna ikonką były wszystkie, z tą samą funkcjonalnością. Coś takiego jest na tym wklejonym przeze mnie preview od Mozilli kilka stron wcześniej. |
A taki dodatek, żeby w oknie "Pobieranie plików" były miniaturki plików JPG, zamiast standardowej ikonki?
Załącznik 58602 |
A naprawdę potrzebny Ci ten pasek? :mruga:
Kiedyś do wylistowania wszelakich dodatków używałem tego: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/infolister |
Chciałbym jakiś magiczny dodatek, który by po kliknięciu w jego ikonkę, rozwijał listboxa (lub coś podobnego) z resztą programów które osadzają swoje ikony na pasku dodatków).
Jest coś takiego? Nie podoba mi się ta armada kolorowych ikonek na pasku i chciałbym to jakoś zgrupować żeby nie kuły oczu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Fajny rozszerzenie. Wrzuciłem na pasek menu i go ukryłem. Teraz ani ikona, ani bela nie straszą. Trochę to od dupy strony rozwiązanie ale lepszy rydz niż nic. ;)
|
no i o to chodziło, choć całkowicie nie można pozbyć się przycisku. Można go przenieść na inny pasek po czym ten pasek ukryć co widać na Twoim screenie - brakuje paska zakładek i dodatków.
|
Cytat:
https://addons.mozilla.org/pl/firefo...firefox-button Żeby nie było że oszukuję - screenshot całego ekranu: Załącznik 58597 |
możesz wskazać to rozszerzenie?
|
Można. Z odpowiednim rozszerzeniem.
|
tylko pytam czy można uzyskać efekt jak na obrazku - rozumiem, że nie ma można, bo nie ma takiego dodatku, tak?
|
To ja też nie rozumiem:zawstydz: a chciałem tak, jak pokazał Pierwszy.
|
A czy jesteś pewien, że zrozumiałeś co napisałem? :czytaj:
|
a czy tak też można? w potężnym ff :fiu:
opisuję co na obrazku żeby nie było: BEZ belki okna, BEZ belki z menu górnym, BEZ pomarańczowego pokraka, BEZ tinymenu Załącznik 58595 |
Cytat:
Dzięki nim właśnie możesz zrobić praktycznie co zechcesz. :tak!: Cytat:
Załącznik 58593 I nie ma pomarańczowego pokraka. :D |
Wiesz, dodatkami to 'każden jeden se może'. Bez nich się nie da.
|
Kolejny przykład na to, że się da.
Załącznik 58590 W7 pro + lisek 8.0 Odpowiedzialne rozszerzenia: - tinymenu - noia 4.0 build 1.5.9 (to właściwie styl, nie rozszerzenie) - customize titlebar (oficjalnie nie działa z FF 8.0, ale działa). |
Nie da się. :P
|
czyli tak się nie da :fiu:
Załącznik 58546 |
Albo tak:
|
|
A to nie jest tak jak w Operze? Że kiedy ma się zakładki wyświetlane na tym najwyższym pasku (właściwie tytułowym okna) to pojawia się ten znaczek?
Bo ja go w Operze też mam na notebooku, gdzie właśnie zakładki mam tak wyświetlane (a nie mam na stacjonarnym, gdzie mam więcej pasków). |
Cytat:
Najśmieszniejsze, że nie pamiętam jak to zrobiłem. :haha: A może to TinyMenu było? :hmm: A może to było tak: Cytat:
|
:nie:
|
|
Testing... testing...
Hmm... Nie widzę? Da się zrobić z tego ikonę, ale nie widzę możliwości całkowitego usunięcia... |
Cytat:
Załącznik 58535 FF 7.0.1 na W7 starter. :] |
|
Wyłączyć się nie da bo straciłbyś możliwość zmian opcji (chyba, że about:config). Są dodatki do zmiany koloru tego dziadostwa lub np. zamiany go na ikonkę.
Przeczytaj mój temat o personalizacji Lisa. :P >> http://forum.cdrinfo.pl/f45/personal...firefox-89521/ |
Mua? Nie ma takiej możliwości... Ale muszę często gęsto korzystać z alternatywnych, a jak muszę, to chciałbym dostosować je do swoich upodobań. Apropos widział ktoś sprawnie działające (jak w Operze :szczerb:) gesty myszą do FF i Chroma?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35. |