![]() |
Cytat:
Było pisane, że wynik zależy od kompa więc nie są porównywalne, na jednym kompie testuje sie choć te 2-3 przeglądarki. |
Ilość załączników: 1
To ma jakiś cel, czy tak się bawimy ???
|
O obiektywną będzie trudno...
Mam zainstalowane wszystkie, bo ze względów testowych muszę. Ale na co dzień korzystam z Opery, bo ma wbudowane kilka narzędzi z których korzystam i działają jak dla mnie najlepiej i w sposób intuicyjny. Ale to kwestia przyzwyczajenia pewnie. Chrom jest też doskonałą alternatywą, gdyż można dodać do niego ulubione rozszerzenia, a mam wrażenie, że chodzi nawet sprawniej od Opery i wyświetla poprawnie strony z którymi Opera ma czasem problemy (nieliczne). Sam nawet myślałem swego czasu o przejściu na Chroma, ale w końcu się nie zdecydowałem. Jakoś w Operze mam wszystko na miejscu, pod ręką... FF nigdy - nawet wywołanie głupich zakładek z menu to problem || |
Chrome sledzi uzytkownikow i wysyla rozne cuda do google.
Osobiscie polece Ci Iron czyli Chrome bez crapu. Najlepiej w wersji portable :) |
Cytat:
Czas na przesiadkę, tylko nie wiem czy chrome, czy opera? Operę kiedyś zainstalowałem, ale jakoś mi nie leżała, a znowu chrom podobno szpieguje użytkowników, więc która? Może teraz jest inaczej Może jakieś rady, w miarę obiektywne:spoko: |
Cytat:
Załącznik 57305 Opera z Chromem biją zabytek minionej epoki w nowej skórce (zerżniętej zresztą z Chroma i Opery) na głowę || |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Ale chyba do zasług FF można zaliczyć "uwolnienie" Opery, bo przecież swego czasu była płatna a teraz jak widać chyba odchodzi na emeryturę :|
|
Ilość załączników: 3
|
Myślę, że FF już nic nie pomoże.
|
a jak myślisz :ysz:
|
I co, lepiej?
|
odpowiadam, włączyłem,
cztery lata temu :sciana: |
Toż przecia pytałem, czy włączyłeś, a Ty co?
|
Ritek, zlituj się,
od czasów dwójki to juz jest włączone k***a przynajmniej u mnie. |
Żeby chociaż miał po co startować w szranki z Operą :taktak:
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,...l?ticaid=1c32f |
a po co poprawiać doskonałość :spoko:
|
Ale bajki Zetoxa to w innym temacie są... Włączyłeś sobie chociaż pipelining w tym dziadostwie?
|
ładnie i szybko to pod FF chodzi :spoko:
|
Cytat:
Teraz piszę z notebooka, ale tamto było ze stacjonarnego.. Windows XP, Opera 10.00.. jak to wszystko ładnie i szybko chodzi.. :) |
Wykrztusisz to wreszcie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
I jest dalej jak się używa wersji.. moment..
10.00 :] |
Śliczne to już było. :]
|
Jak podkładasz paskudne obrazki, to jakie ma być? Śliczne nie będzie...
|
Jest paskudne.
|
Co mają poprawić? Wszystko z nim OK.
|
Jak poprawią te szybkie wybieranie w Operze to dajcie znać...
|
Nie mówi się porachuje.
Już czas panowie jest ładniejsze! |
Cytat:
a z resztą pijaków porachuję sie na zlocie we wrześniu :boks: |
Skończył ci się testowy okres FF.
A teraz jedziesz na piracie :szczerb: |
ff nie jest konkurencją dla Opery, ani żadnej innej przeglądarki.
To produkt fundacji, mającej na celu uporządkowanie rynku. Sytuacją pożądaną, do której dąży owa fundacja, jest zniknięcie ff z rynku. |
Raczej FF, no coz czas zmienic na Opere i stanac po wlasciwej stronie;)
|
Drogi Zetoxu
Jeśli ff, to może masz wyłączoną historię (Opcje - historia) albo private browsing załączyłeś w wiadomym celu || Któreś z rozszerzeń mogło też namieszać w stylach. about:config layout.css.visited_links_enabled;true browser.visited_color;#551A8B |
Stawiać znaczki mazakiem!
|
drodzy forumowicze,
Podczas klikania linka w wynikach wyszukiwarki, np. Googla zmieniał się kolor tego linka z niebieskiego na fioletowy, dzięki temu mogłem wiedzieć który link był odczytany, a który nie. Od jakiegoś czasu kolor linka pozostaje niebieski, nie zmienia się na fioletowy, i jest kłopot bo nie wiem, który już przeczytałem, a który jeszcze nie. Przetestowałem bez rozszerzeń, nie pomogło, jak można przywrócić poprzedni stan ? |
Cytat:
Może coś robią. Mogliby chociaż informację zamieścić, bo tak to myśli dwuznaczne - że ktoś tam nieogarnięty np. |
Wylącz dla witryny blokowanie zawartości.
Tez nie da sie kliknąć. Nie działa na żadnej przeglądarce... |
Działa wam poprawnie HEYAH na Operze ? Właśnie nawet przeinstalowałem Flasha ale nic się nie wczytuje.
Na FF zaś się wczytuje strona, ale nie da się w nic kliknąć. |
gallus, metodą Operową pasek zlikwidowałbym poprzez nadpisanie pewnych właściwości
oryginalnego arkusza CSS swoim własnym, który Operka by interpretowała - najprościej nie wyświetlać zbędnych elementów. :) |
Cytat:
Cytat:
|
@gallus Jaki pasek?
P.S. Nie wiesz, że po searchengines.pl pozostała tylko nazwa? :) Cała wartościowa ekipa z zawartością jest na FixitPC.pl |
No już lepiej, ale ten wstrętny pasek na searchengines.pl jeszcze został ;)
|
Ghostery.
|
Cytat:
Cytat:
Działa? |
Czy zna ktoś sposób na blokowanie wtyczki fb na wszystkich stronach? Bo mnie wku. denerwuje :)
|
Stratiform dla FF - tuningujemy wygląd liska.
https://addons.mozilla.org/en-us/fir...on/stratiform/ https://static.addons.mozilla.net/im...ied=1300184750 |
Cytat:
Zawsze ze swojej strony najlepiej jest się zabezpieczyć, antywirus, firewall, aktualne oprogramowanie w stylu pakiet biurowy, czytnik PDF, przeglądarka czy komunikator. Cytat:
|
Coś za coś ;)
Nie twierdzę, ze można bagatelizować ten prroblem, ale na przestrzeni lat nie miałem chyba ani jednego powaznego przypadku, gdzie za pomocą jakiegoś programu ktoś włamałby mi się na komputer, wykradł jakieś dane czy coś w tym rodzaju. I to łącznie z komputerem, na którym nie mam żadnego programu antywirusowego. To nie są zagrożenia, które można bagatelizować, ale też czasami niektóre ostrzeżenia wydają mi się trochę na wyrost. I jeszcze jedno rozwiązanie - czy przeglądarka uruchomiona w piaskownicy (Sand Box) też jest zagrożeniem dla komputera ze względu na ewentualne luki? W ten sposób teoretycznie nie ma ona dostępu do niczego poza wyodrębnionym miejscem, w którym ddziała. |
I ma dziury bezpieczeństwa ;D
|
Cytat:
Ale przynajmniej dobrze działa :> |
Jutro... tzn. jak dzisiaj wstanę wyspany to nie omieszkam sprawdzić. :)
|
Mało ;) Nie lubię fajerwerków dających po oczach.
Skórka nazywa się Chrome R |
Aktualną, gołą miałem rano, golizna wyglądała inaczej niż w poprzedniej.
Jakbyś był tak uprzejmy i poradził co sobie zmieniłeś "bo ramki nie pasowały" - jak u siebie te ramki zlikwiduję to myślę, że się zmieści. Mam nadzieję, że jakąś mało krzykliwą skórkę używasz :] |
Możesz mieć aktualną i nadal gołą, nie? A mi ramki nie pasowały, to sobie zmieniłem...
|
Lubię, ale na nieaktualnej nie wypada zbyt długo pracować...
|
To lub i nie płacz.
|
Moja Opera jest goła, tzn. skórka domyślna ! Taką lubię. :)
|
Cytat:
|
Mi by to już aż tak nie przeszkadzało, gdyby to co miałem w poprzedniej wersji, mieściłoby mi się na ekranie bez scrollowania w nowej wersji...
A w pionie 800px niestety mam... Uroki notebooka. |
Cytat:
Ta funkcja jednak się u mnie nie sprawdziła. @ Patrix Obramowanie białe z podpisem u dołu tez mam. Z tym się nic nie zmieniło. |
Ja miałem jeszcze białe obramowanie z podpisem na dole - nazwa strony, coś jednak zmielili czy jakie licho ?!
Też nie wiem jak się loga wyłącza. (edit: j/w dobra już wiem / a te ramki ?) |
W:
opera:config#UserPrefs|ThumbnailLogoSizeMinX i opera:config#UserPrefs|ThumbnailLogoSizeMinY wpisz jakieś większe wartości, np. 200 i będziesz miał całe strony... |
odświeżyłem...
nawet skasowałem i dałem od nowa (stąd ten drugi problem, o którym pisałem) ------ A nie przepraszam - dwie strony się zmieniły, więc jakaś różnica jest. Ale 2 na 10 to jednak trochę mało. A jak się te loga wyłącza? |
Cytat:
Załącznik 57182 A jak się nie podoba to sobie wyłączcie te loga po prostu i tyle... |
Ja może jutro zainstaluję najnowszą (chyba, że przez noc wyjdzie pięć kolejnych..), to zobaczę czy są jakieś różnice.
------ Sprawdziłem i okazało się, że mam 2085, ależ jestem do tyłu... Instaluję nową od razu, trzeba być na bieżąco :> Swoją drogą to na stronie, gdzie ściągałem, był już jakiś preview 11.50.. ------ I EDIT2 Nic się nie zmieniło, miniaturki jak głupio wyglądały, tak głupio wyglądają nadal. Swoją drogą.. jeszcze jedna rzecz jest głupio rozwiązana. Jak się skasuje jakiś link i chce na jego miejsce dać coś innego, to trzeba utworzyć na końcu i po kolei zamieniać kolejność każdego kolejnego skrótu (jak w starych układankach z jednym pustym miejscem). Nie można po prostu 'włożyć' nowego skrótu pomiędzy dwa stare (a tylko zamienić dwa miejscami). Też niepotrzebne komplikowanie życia.. |
Cytat:
Ojej no to cenzuruj, chciałem zobaczyć czy to się różni czymś od tego co rano testowałem, nie pamiętam jaki build testowałem... |
Cytat:
Kompilacja 2092 Oczywiście, że nie wrzucę... Chciałbyś poznać 25 moich ściśle tajnych linków? :P |
|
Cytat:
To znaczy jaka jest teraz ostatnia stabilna wersja, ja rańcem wrzucałem 11.10 Cytat:
|
Jest ok, thanks.
(ale w poprzednich wersjach Opery nie było tego problemu (właściwie nigdy go nie było)) |
A...
U mnie się nie zawijał, ale za to pojawiał się slider na dole... "Poprawiłem" tłumaczenie, powinno być OK ;) |
Cytat:
|
@loki Kłaniają się wyrażenia regularne :D
|
Pewnie i na forum dalo by sie taki skrypt dodac zeby tego typu rzeczy sie nie wyswietlaly. Minus tego jest taki ze ta wiadomosc mozna delikatnie zmienic i nie zadziala juz skrypt.
|
Jak się bronić przed Świadkami Jabłkowy?
Pobieramy do Lisa Grassmonkey, instalujemy ten skrypt i edytujemy jego treść w "C:\Users\<ludzik>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox \Profiles\<Twój profil>.default\gm_scripts\replace_text_on_webpage s\replace_text_on_webpages.user.js".
Kod:
// Syntax: 'Search word' : 'Replace word',Dzięki Andy za cynk do softu. |
Cytat:
Dla malkontentów - wyszła stabilna wersja, w której poprawiono kadrowanie logo w speeddial. Wygląda to lepiej i właściwie musiałem edytować tylko logo PCLabu, które nie wiedzieć czemu kadruje się na jakiejś reklamie. |
|
U nas można łatwiej, szybciej i przyjemniej :>
.... tylko teraz brzydziej.. :( ------ I jeszcze jedna rzecz się a najnowszej Operze zmieniła i.. też mi się nie podoba. Polecenie na forum "Odznacz wszystkie posty jako przeczytane", które znajduje się z prawej strony ekranu teraz po wybraniu 'zawija' się w dwie linijki, przez co cały tekst niżej się przesuwa. Niby drobiazg, ale niepotrzebny, a przez to czasaim trudno w linka trafić (bo po wjechaniu na niego myszą lekko się przesuwa - na ekranie FullHD w notebooku robi to różnicę). |
Cytat:
W FF można... ;p http://img25.imageshack.us/img25/7082/screen000l.png |
Myślę, że szybko to zmienią albo uzupełnią dodatkową opcją. Bo to naprawdę źle wygląda i w ogóle nie wiem, czemu wcześniej tego nie wyłapali. Chyba, że tylko my używamy stron, które z tym niezbyt dobrze działają..
|
Wróciłem do 11.01, wyłączyłem AU i nie włączę go póki tego nie naprawią.
Najlepiej niech dadzą userowi wybór czy chce tą pijacką nowość, czy normalny stary piękny speed dial. |
Dobrze ze nie uzywam speed diala:) Poza tym ok:)
|
Po prostu to jest brzydkie... :/
|
W końcu nie jestem jedyny, który narzeka na nowe wersje ;)
Ja chyba wrócę do starej. Tradycyjnie nie widzę zmian na lepsze, a widzę na gorsze. Chyba jednak Rychu miał rację... |
Właśnie mi się Opera zaktualizowała - nie powiem - spierdzielili sprawe !
W poprzedniej wersji strona szybkiego wybierania mieściła mi się na ekranie, teraz muszę scrollować, mimo że mam zoom 0% ! Da się to poprawić, aby było po staremu ? :P Te idiotyczne miniatury już pominę... ja chce miniatury stron serwisów a nie jakieś durne loga. |
u mnie podobnie :taktak:
Załącznik 57178 |
|
|
Cytat:
Częściowo (na razie) się da ustawić z powrotem na miniaturkę (przynajmniej dla większości stron) - zmiana opcji częstotliwości odświeżania, odświeżenie, ustawienie odświeżania na nigdy. BTW... powstało też rozszerzenie ForceSpeedDialLogos. |
Po wyłączeniu TabMixPlus'a wszystko jest ok więc to jednak wina TabMixPlusa. Dziwne, że to tak z nienacka się stało, wczoraj było wszystko ok.
|
działa, to nie TabMix k***a
|
Heh..
U mnie działa z TabMixPlusem. Musisz miec cos nie tak gdzie indziej. Albo... Gryzą sie w jakis sposób rozszerzenia. |
Cytat:
Nie wiem jak, ale po uruchomieniu dzisiaj FF nie mogę po wpisaniu adresu strony do niej przejść. Nie działa "enter" w pasku adresu, nie działa też menu kontekstowe "wklej i idź", "idź"... Winowajca to TabMixPlus. Próbowałem na domyślnych ustawieniach, zrobiłem downgrade do starszej wersji i dalej kupa. Wyłączenie rozszerzenia pomaga jednak nie rozwiązuje to problemu. Jakieś sugestie? P.S. Cache, historia itd. były czyszczone. Poniżej lista rozszerzeń: Cytat:
|
Takich to bym nie zamalowywał. Tam są naprawdę tajne rzeczy :>
|
Jędruś, a dlaczemu zamalowałeś na czarno, na swoim obrazku,
stronki z Czerwonej Tubki, nie ma się czego wstydzić :spoko: |
Tak.
Jak zawsze... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:38. |