![]() |
Po rozszerzenia do Firefoxa (i Thunderbirda) najlepiej udać sie tu -> http://www.extensionsmirror.nl/ <- codziennie uaktualniana baza :-)
|
Ja tam wole operke :P
A zdjecie bomba http://www.czeroll.webpark.pl/hahaha.gif |
Cytat:
|
... koniecznie Adblock, przepięknie wycina reklamy nawet takie mocno zagnieżdżone.
|
... ooo następny wielbiciel FF, ja już przekonałem do FF nawet swojego szwagra.
|
Ale wlasciwie o czym jest ten topic? O Firefoxie? O tych 4 gosciach przy stole cerata a la PRL i wyglad chlopczykow SF na lata 80-te?
|
ten topic jest o zyciu :)
|
topic jakis bez sensu wiec i ja bez sensu napisze... je dobre imo tez :)
|
Drugi koleszka od lewej i jego cv
http://www.cs.purdue.edu/homes/czajkat/czajka.html |
"O curwa ale kyrk" - niezłe to CV....
A firefox - zmienilem ze zwyklej mozilli i umarłem - jest lepsza od wszystkiego i szybka jak diabli :piwko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
cholerka, ja pierdziele, aż mi głupio czytać.
zamknąłem, żeby nie nabawiać się kompleksów... :P zobaczcie, gdzie on teraz mieszka... :| kolejny talent wykształcony za nasze pieniądze, który wyjechał za granicę... rządzą u nas *****e i tyle. |
Ale CV :P
Pozazdrościć :) |
nie widze Yanku dzie to jest:( może źle patrze ale nigdzie nei ma:(
|
A właśnie założyłem tytułem próby.
Jak narazie uczucia mieszane - coś wolna jest. 8 ) |
no no dobry jest :) my z podkarpacia to wszyscy tacy :) tylko nagrod by nie starczylo na tych wszystkich konkursach gdyby wszyscy jezdzili.... noi pieniedzy na wyjazdy nie ma bo podkarpacie to biedny i zacofany rejon, normalnie koniec swiata (buhahahaha) i dlatego tych nagrod jednak starcza :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Przydalo by sie takie CV :> |
Pojawiła sie łatka dla Operki :spoko:
http://www.opera.com/download/?lng=en&ver=7.54u1 |
Pamietam jak w TV mówili jak walczył razem z profesorami z uczelni żeby Polska mogła brać udział w tym konkursie programistycznym. Oczywiście sie udało i też oczywiście wygrał... a teraz juz drugi raz. Szkoda tylko ze sobie Amerykanie go juz "kupili".
|
jakby ktos nie wiedzial to juz od 6 grudnia mozna sciagnac Opera 7.60 Preview 4 Build 7364c:
http://snapshot.opera.com/windows/o760p4_7364c.exe |
wszyscy chwalą firefoxa a ja chyba na nim sie przejechałem. być może to wina mojego netu ale na około 80 % otwieranych stron wyskakiwał mi komunikat "przekroczono limit czasowy przy podłączaniu sie do strony". wróciłem do mozilli v-1.7.3. i nie mam tego problemu, nie ma go również na IE. co o tym sądzicie? może też tak mieliście. firefox v-1.0
|
swietna sprawa ten firefox. Dzis zainstalowalem bo robilem reinstalke windy,kuzyn mowi zeby spojrzec na to bo lepsze od IE. Spojrzalem i superrrrrrr :D:D stronki szybko laduje,jest bezpieczniej i duzo fajnych wtyczek... :D tylko ze mam po angielsku :(
Elegancka przegladarka = FireFox 1.0 |
www.firefox.pl - do ściaganięcia wersj 1.0 PL
|
parafrazujac : "nastala moda na FireFoxa, to potezne narzedzie dla zaawansowanych uzytkownikow (np takich ja JAAA), podobala mi sie jego niszowosc, ale teraz staje sie komercyjnym produktem, a ja nie moge dalej tego uzywac bo jestem INDYWIDUALISTA"
... nie brac mnie powaznie ;) jestem operatorem ;) |
ja testuje ale jakoś dziko hmmm pewnie przyzwyczaajenie do IE jeszcze sie zobaczy.
|
Używałem FireFox i jakoś mi się nie spodobał
Opera 7.54 the best :) |
a mi jakos wolno chodzi np. ulubione itp. moze komp za wolny??? 500 mhz mam ;)
chyba wróce do IE |
Ja tam mam Opere 7.54(rulez:D)i mi lepiej działa od IE a mam 500Mhz
|
wypad z konkurencyjna propaganda! ;)
zalozcie sobie swoj topic, ten jest o firefoxie ;) |
Cytat:
|
i dlatego zalozono jeden wspolny :)
wszyscy NieIE - laczmy sie :) |
kozystalem z IE bylem zagozlym zwolennikiem, jednak wraz z firefox 1,0 zmienilem zdanie
firefox the best |
wszystko dobre, byle nie IE.
to draństwo spowodowało, że rozój technologii związanych z tworzeniem stron stoi w miejscu. narzucanie swoich dziwnych rozwiązań, olewanie wytycznych i ogólnie przyjętych zasad - to m$ potrafi bezbłędnie. spróbujcie pod IE odpalić to: http://www.żółw.pl :P |
10 milonów pobrań w ciągu miesiąca http://info.onet.pl/1023148,18,item.html
|
to się nazywa dobry marketing.
postarali się o dobrą reklamę i się im udało... :P |
imho zakladac strne z polska nazwa to najglupszy pomysl na domene pod sloncem - nikt spoza polski (i spoooora czesc polakow) nie beda potrafili na taka strone wejsc...
ale to bylo OT :) najwazniejsze ze super nowoczesny i przyszlosciowy IE tez nie potrafi ^_^ |
Cytat:
|
dobre je, ale mulące je i ta java suna
|
Cytat:
|
To nikt nie poradzi czy firefox nadaje sie na biedne 500Mhz bo widze ze tez tak płynnie jak w IE nie przewijają się okienka.
póki co firefox |
Cytat:
kazy kraj powinien miec zachowana swoja pisownie... inna sprawa zeby przegladarki (a wlasciwie net) umial to obsluzyc..... nie znam sie ale dobrze by bylo gdyby tak zrobili w internecie 2 (ktory nadejdzie juz eeeeee........ w krotce :D ) zeby w dns pod jedno ip podpiac kilka nazw np. www.zolw.pl i www.żółw.pl prowadzily by wtedy do jednej strony i byloby po problemie |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
no właśnie zalecane wymagania to mój komp ale jam mam 4 okna otworzone (bez zakładek) to gry online na wp.pl zaczynają się ciąć a w IE tak nie było.
ale od tego są zakładki przecież :) narazie zostaje przy firesoxie choć jestem wielkim tradycjonalistą. |
a mnie w ff boli najbardziej to, że nie zapamiętuje otwartych paneli tak jak opera.
drugim nieporozumieniem jest katalog, gdzie trzymane są preferencje użytkownika - operka umożliwia trzymanie ich w katalogu głównym programu. |
... wszystko można w FF (no prawie ;p ), zainstaluj rozszerzenie Tabbrowser Extensions i zaznacz jak na rysunku. Profil faktycznie nieszczęśliwie posadzili. ale można zrobić backup profila za pomocą programu Mozbackup.
|
Cytat:
|
w sumie to polskie znaki w adresach www nie są konieczne tzn nie są takie przydatne bez nich można bylo żyć kolejna komplikacja
|
W prawym górnym rogu FF jest dostęp do przeglądarek. Jak to uruchomić aby działało? 8 )
|
Jeśli chodzi Ci o wyszukiwarki to wpisujesz wyszukiwane słowo(słowa) i ENTER.
|
Cytat:
|
Jak ustawić w firefox
Wszyscy zachwalają firefox, tak więc postanowilem pożegnać się na chwile z operą i zaprzyjaźnić się z firefox :) Znalazłem fajny motyw (skin) do tej przegladarki zainstalowałem kilka rozszerzeń (m.in: Tabbrowser Extensions, Link Prewiew, Download Menager Tweak). Przed instalcją tych rozszerzeń, jak się klikło środkowym przyciskiem myszy na link to otwierała sie nowa zakłądka ale przegladarka nie wyświetlała nowej zakąłdki automatycnzie cza było na nową zakadke kliknac ażeby została wyświetlona a teraz firefox automatycnzie przechopdzi do każdej nowo otwartej zakładki.
Jak ustawić żeby przegladarka otwierała zakładki tak jak przed instalcją rozszerzeń, czyli żeby nie przechodziła do nich automatycznie tylko żeby cza było na daną zakładke kliknąć :) |
musisz ustawic to w właściwościach rozszerzenia Tabbrowser Extensions
|
weszłem we właściwości rozszerzenia Tabbrowser Extensions i jakoś tego znaleź nie mogę :(
|
... chyba chodzi ci o to
|
tak :) właśnie o to mi chodziło :)
|
mi sie jeszcze jedna rzecz nie podoba (chodzi o ten windowsowy znaczek) ale to chyba tylko ja tak mam.
Jak wiecie jak zaradzić temu oczywiście walcie śmiało ;) |
Widocznie cache nawalil - sciagnij rozszerzenie Favicon Picker [ http://www.extensionsmirror.nl/index...favicon+picker ] i zresetuj ikone do domyslnej we wlasciwosciach bookmarka...
|
http://www.teagames.com/index.php czy gierki z tej strony dzialaja u Was? U mnie na IE tak, a na Operze nie :(
|
... a pod FF owszem, działają :cool:
|
dziwne bo zainstalowałem a nie mogę tego obsługiwać (przycisk opcje jest na szaro podświetlony :( buu tak jakbym firefoxa po zainstalowaniu nie uruchomił a przeciez to zrobilem) ale pokombinuje i sie zobaczy.
A jak juz jestesmy przy wtyczkach to moze macie coś co jest niemal KONIECZNE do zainstalowania w ff. |
Cytat:
Tabbrowser Extensions PL Download Tweank PL nie zaszkodzi też: LinkPreview PL :) |
to może odrazu podacie adresy do programow z gory dziekuje.
|
Auto Copy 0.3
BBCode 0.3.7 CuteMenus 0.4 Disable Targets For Downloads 0.8 Download Statusbar 0.9.2 Duplicate Tab 0.3.2 Extended Statusbar 1.0 Favicon Picker 0.2.5 File Title 0.1 FlashGot 0.5.5 Flat Bookmark Editing 0.6 ieview 0.84 Image Toolbar 0.5 Jump Link 1.3.1 LastTab 1.1 ListZilla 0.5.1 OpenBook 1.2.0 Paste and Go 0.4.1 Plain Text Links 0.2 Tabbrowser Preferences 1.1.1 undoclosetab 20041125.2 Moja lista :-) Nie wiem jak wyglada ich zgodność ze spolszczona wersja Firefoxa. Wszystkie rozszerzenie znajdziecie tu: www.extensionsmirror.nl |
Fajna fotka !!!
hee :ysz: |
jakby ktos się interesował
na dvd do PC World Komputer 1/2005 jest polska wersja FireFox :pisze: |
po dlugim zastanawianiu..... jednak zainstalowalem i powiem tylko jedno JESTEM W SZOKU :piwo:
|
a ja sie zastanawiam bo jade na operze i jestem zadowolony :)
ale jak dalej sobie poczytam jeszcze to moze sie przekonam :) |
Opera pulchra est (piekna jest), wiec po co zmieniac? ;).
|
Cytat:
jade na 7.54 i jest kozak na operke przesiadlem sie jakies 10 miechow temu bo potrzebowalem jakiejs przegladarki do konta bo IE nie obslugiwal mi konta i tak caly czas jade na niej jak dla mnie jest :spoko: |
Jak dla mnie, Firefox + Thunderbird to idealna para ;-)
|
zapominacie o Adblocku, to jest obowiazkowy plugin do FF, a to są moje ustawienia do zaimportowania przez Adblocka, żadna reklama się nie prześlizgnie.
[Adblock] *bannerid* */banner*/* */RM/* */rek/* *doubleclick* *banner* *adv* /ad. /ads. */ad/* */ads/* /layer /adlayer *popup* *-ads* |
jedno mnie tylko drazni, mianowicie nie moge kozystac ze skanera od mks.com.pl
jest do tego jakas wtyczka ?? |
Cytat:
|
dokladnie, mks to jedyny powod dla ktorego wlaczam IE - wstyd mksie, wstyd
|
|
...raczej darujcie sobie te skanery online... sprobujcie Eset NOD32
|
.. właśnie po to są skanery online, żeby nie instalować tych spowalniaczy na kompie, dzięki @ndy za linka :cool:
|
Cytat:
|
ej a wogole o co chodzi jakby :)))) ja napisalem post ze FireFox je dobre :) i mam nawet wtyczke ktora pokazuje przesyl...co prawda jakis inny bo 2000KB/s ale i tak dobre je :)
|
Czy jest gdzieś stronka na której jest opisane w PL co dają poszczególne wtyczki do FF ?
|
@Turboni faktycznie nie idzie drugi etap. A jeszcze jakies 1,5 miecha dzialalo hmmm. Dziwne
|
Cytat:
http://pl.trendmicro-europe.com/cons...secall_pre.php wygląda na to, że Trend Micro to jedyny skaner online pod FF Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
e tam, można przytoczyć przykłady stron, które działają pod operą, a ff nie chce ich łykać ;)
|
Cytat:
|
Firefox - bardzo ciekawa rzecz :jem:
|
Cytat:
A jak mam te filtry włączyć w adlock?? |
Import: Menu--->Narzedzia--->Adblock--->Preference--->Adblock options--->Import filters
A zeby wlaczyc: W lewym rogu okienka Preerencje masz Enable Adblock zaznacz je |
Jade na Firefoxxie chyba już z tydzień... teraz wiem że nie zamnienie go na nic innego :fala:
|
A moze by ten topic zlaczyc z "Alternatywne przegladarki..." po co maja bys dwa tematy o tym samym.
|
Cytat:
|
nio dobra ale te filtry maja byc wpisane jako plik txt i dopiero importowane?? i czy mam kazda komende osobno wpisywać czy moge miec wszystko w jednym pliku??
|
Cytat:
|
@d@n_007 Tak w pliku powinny byc wszystkie ktore chcesz zaimportowac. Tak trudno sie domyslec. :bicz: Mi np. satysfakcje sprawia jak cus sam zrobie rozwiaze jakis problem ;) Wiec na drugi raz posiedz troche a jak juz naprawde nic nie bedzie Ci wychodzilo to dopiero wlaz na forum!!
Pozdro |
@ndy mój problrem opierał się mna tym że po imporcie tych filtrów nie pokazuje mi się żaden komunikat wiec non stop myślałem czy ja to do holery dobrze robie
|
... d@n , by wykonać import do adblocka musisz mieć w nagłówku pliku .txt napis Adblock w kwadratowych nawiasach
[Adblock] wtedy import pójdzie bez problemu :cool: masz tu gotową ściągawkę do utworzenia pliku .txt [Adblock] *bannerid* */banner*/* */RM/* */rek/* *doubleclick* *banner* *adv* /ad. /ads. */ad/* */ads/* /layer /adlayer *popup* *-ads* |
zedoxa wielkie dzieki za odpwiedz, myslałem że ten [Adlock] to tylko tak żeby było wiadome do jakiego pluginu się odnosi
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04. |