![]() |
A nie ma do Opery zewnętrznego programu robiącego backup? W FireFoxie masz MozBackup i tam wybierasz rzeczy, które chcesz zabezpieczyć.
|
no coś ty, opera jest siedem lat za Murzynami:sciana:
|
Jest, nawet kiedyś sprawdzałem. Problem w tym, że ja potrzebuję skopiować te pliki z dysku, na którym nie mogę nic zainstalować.
|
Cytat:
Kanały RSS/Atom są obsługiwane przez klienta poczty Opery. Cytat:
|
Ok, napisałem zainstalować, ale było to uproszczenie. Dysk padł i w ogóle nie mogę na nic wiele zrobić. System w każdym razie się nie uruchamia.
O kanały RSS pytałem w sumie z ciekawości, bo aż tak mi na nich nie zależy. Chociaż ze dwa miałem zapisane. |
Cytat:
... we wspomnianym programie można ręcznie wskazać lokalizację profilu Opery. Oczywiście, nieco gorzej gdy dane możliwe są do odzyskania tylko odpowiednim oprogramowaniem. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Bez Załącznik 55490 Z Załącznik 55491 :) |
Wcześniej IE 9 alpha-4, teraz Firefox 4 beta, przeglądarki nam się rozwijają. ;)
Z nowych rzeczy od Mozilli: 1. Sprzętowa akceleracja grafiki z wykorzystaniem bibliotek Direct2D (standardowo wyłączona). 2. Grupowanie zakładek. 3. Integracja Firefox Sync. W teście ACID3 wynik FF (Fx) 4 beta to dalej 97/100, tutaj chyba nie poczynili żadnych zmian od czasu FF 3.6, co mnie bardzo martwi... IE 9 alpha-4 osiąga 95/100 punktów, potężny wzrost od czasu IE 8.0. MS się stara ;) |
Odnośnie przyspieszenia sprzętowego Direct2D i DirectWrite... użytkownicy Windows XP z tego nie skorzystają (ponieważ wymagany jest DirectX 10).
|
Czy wam też się wywala (crash'uje) Opera 10.61 po osiągnięciu ok 300MB w pamięci RAM i wyświetla operowy komunikat wysyłania raportu o błędzie ?
Zaznaczam, że zostaje mi duży zapas RAMu (ok 1 GB). Otwieram dużo stron w kartach i właśnie przyuważyłem taką powtarzalność, raportów poszło już chyba z 40 .. :P Edit. dowodzik... : http://img534.imageshack.us/img534/1713/11033288.th.jpg http://img90.imageshack.us/img90/4466/60575938.th.jpg |
Nam się nie.
|
Dobra chyba flash się zrypciał, zainstalowałem na nowo na razie działa.
Się zobaczy. |
Czy w najnowszych wersjach wrócili do bardziej kwadratowych kształtów tych okienek z ekranu szybkiego wybierania? Może to drobiazg, ale jak w jednej z ostatnich wersji zrobili je 'panoramiczne' to tak mnie to drażniło, że wróciłem do poprzedniej.
|
Google wypuściło większą aktualizację swojej przeglądarki.
Cytat:
|
Rozumiem, że jak w Google Chrome zmienia się kształt ikonek to mamy już nową wersję...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:26. |