Cytat:
Napisany przez andy
(Post 1128402)
Ale to działa tak jak w tej wtyczce (blokowanie per strona) czy globalnie?
|
Na każdej stronie masz pod PPM w menu 'preferencje dla witryny', gdzie możesz poustawiać sporo rzeczy, m.in. włączać/wyłączać/podpinać własne/inne skrypty JS. A czy globalnie wyłączysz obsługę JS w Operze i będziesz włączał dla poszczególnych witryn, czy globalnie włączysz, a dla poszczególnych witryn będziesz wyłączał, to już Twoja wola.
Cytat:
Napisany przez andy
(Post 1128402)
I te filtry blokują czy ukrywają zawartość strony, czy trzeba grzebać w plikach konfiguracyjnych, czy wystarczy że kliknę w opcjach dodaj filtr blokowania? :>
|
Nigdzie nie trzeba grzebać -> PPM i z menu 'zablokuj zawartość'. Z tym, że ja sobie zdefiniowałem kilka ogólnych fitrów globalnie dla całej Opery i rzadko się zdarza, że coś się przez to przedziera i muszę korzystać z PPM. Tak więc automatyczna aktualizacja nie jest mi potrzebna.
Andy@, a może tak byś sobie testowo zainstalował Operę i popatrzył co ma, czego nie, a nie tylko piszesz o 'największych wadach Opery', które nie mają odbicia w rzeczywistości? Ja mam zainstalowane i FF, i Chroma, i IE, i świadomie wybieram Operę. Tylko Safari mnie tak zdenerwował, że go w ogóle wywaliłem. A jak się pojawia coś nowego i zbiera pozytywy, to też testuję (i wywalam ;), np. Dragon Comodo).
|