Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

Patrix 12.04.2011 14:08

Po prostu to jest brzydkie... :/

loki7777 12.04.2011 14:13

Dobrze ze nie uzywam speed diala:) Poza tym ok:)

Patrix 12.04.2011 14:30

Wróciłem do 11.01, wyłączyłem AU i nie włączę go póki tego nie naprawią.
Najlepiej niech dadzą userowi wybór czy chce tą pijacką nowość, czy normalny stary piękny speed dial.

andrzejj9 12.04.2011 19:00

Myślę, że szybko to zmienią albo uzupełnią dodatkową opcją. Bo to naprawdę źle wygląda i w ogóle nie wiem, czemu wcześniej tego nie wyłapali. Chyba, że tylko my używamy stron, które z tym niezbyt dobrze działają..

andy 12.04.2011 19:24

Cytat:

Napisany przez Patrix
W poprzedniej wersji strona szybkiego wybierania mieściła mi się na ekranie,

W operce nie można ustawić wielkości miniaturek ?

W FF można... ;p
http://img25.imageshack.us/img25/7082/screen000l.png

andrzejj9 12.04.2011 19:27

U nas można łatwiej, szybciej i przyjemniej :>

....

tylko teraz brzydziej.. :(

------

I jeszcze jedna rzecz się a najnowszej Operze zmieniła i.. też mi się nie podoba. Polecenie na forum "Odznacz wszystkie posty jako przeczytane", które znajduje się z prawej strony ekranu teraz po wybraniu 'zawija' się w dwie linijki, przez co cały tekst niżej się przesuwa. Niby drobiazg, ale niepotrzebny, a przez to czasaim trudno w linka trafić (bo po wjechaniu na niego myszą lekko się przesuwa - na ekranie FullHD w notebooku robi to różnicę).

Qbi@k 12.04.2011 19:32

Reetou 12.04.2011 19:51

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1156211)
Polecenie na forum "Odznacz wszystkie posty jako przeczytane", które znajduje się z prawej strony ekranu teraz po wybraniu 'zawija' się w dwie linijki, przez co cały tekst niżej się przesuwa.

Nie wiem, o jakim linku mówisz - porównałem nawet w Chromie, nie mam takiego linka w ogóle.

Dla malkontentów - wyszła stabilna wersja, w której poprawiono kadrowanie logo w speeddial. Wygląda to lepiej i właściwie musiałem edytować tylko logo PCLabu, które nie wiedzieć czemu kadruje się na jakiejś reklamie.

Berion 12.04.2011 19:58

Jak się bronić przed Świadkami Jabłkowy?

Pobieramy do Lisa Grassmonkey, instalujemy ten skrypt i edytujemy jego treść w "C:\Users\<ludzik>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox \Profiles\<Twój profil>.default\gm_scripts\replace_text_on_webpage s\replace_text_on_webpages.user.js".

Kod:

// Syntax: 'Search word' : 'Replace word',
"Wiadomość wysłana z * iPhone przy użyciu Tapatalk" : "",
"Wiadomość wysłana z * iPad przy użyciu Tapatalk" : "",

Skrypt zastępuje powyższe frazy pustym miejscem..

Dzięki Andy za cynk do softu.

loki7777 12.04.2011 20:19

Pewnie i na forum dalo by sie taki skrypt dodac zeby tego typu rzeczy sie nie wyswietlaly. Minus tego jest taki ze ta wiadomosc mozna delikatnie zmienic i nie zadziala juz skrypt.

andy 12.04.2011 20:22

@loki Kłaniają się wyrażenia regularne :D

andrzejj9 12.04.2011 20:30

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1156220)
Nie wiem, o jakim linku mówisz - porównałem nawet w Chromie, nie mam takiego linka w ogóle.

Dla malkontentów - wyszła stabilna wersja, w której poprawiono kadrowanie logo w speeddial. Wygląda to lepiej i właściwie musiałem edytować tylko logo PCLabu, które nie wiedzieć czemu kadruje się na jakiejś reklamie.

Przybornik -> Wyświetl wszystkie posty na tym forum jako przeczytane

Reetou 12.04.2011 20:42

A...

U mnie się nie zawijał, ale za to pojawiał się slider na dole... "Poprawiłem" tłumaczenie, powinno być OK ;)

andrzejj9 12.04.2011 21:58

Jest ok, thanks.

(ale w poprzednich wersjach Opery nie było tego problemu (właściwie nigdy go nie było))

Patrix 12.04.2011 22:01

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1156220)

Wrzucisz screena ?
To znaczy jaka jest teraz ostatnia stabilna wersja, ja rańcem wrzucałem 11.10

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1156205)
W operce nie można ustawić wielkości miniaturek ?

Można, łatwo (w 11.10) bo wystarczy ctrl+scroll ale można je tylko do pewnego stopnia zmniejszyć...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:55.