![]() |
Cytat:
|
Ile wam się nowa Opera uruchamia po starcie systemu (pierwsze uruchomienie)?
Nie musi być w milisekundach, ale tak mniej więcej - 2-3 sekundy, 5, 10, więcej? |
Cytat:
jeszcze w tym roku ma być szóstka i siódemka k***a |
Cytat:
|
ehh.. czyli 10-12 sekund u mnie na nowym notebooku to raczej marnie..
Jakieś pomysły co może być przyczyną..? |
Dysk? Wolny, obciążony? Jedynie to przychodzi mi do głowy, bo sprzęt mam rzeczywiście nie najmłodszy, ale dyski dość sprawne.
|
Cytat:
|
cache Opery do wyczyszczenia :>
FF około 1 sekundy na C2D |
Cache czyszczę regularnie..
Dysk.. znowu kwestia tego dysku, jak przy rozmowie na temat Windowsa 7.. (ten sam notebook). Może więc faktycznie coś z tym dyskiem jest nie tak.. Przetestuję go jutro pod względem kondycji i prędkości odczytu. Sprawdzę, czy wszystko jest w normie. |
Jeszcze jedno pytanie odnośnie Opery, tym razem szybkości przewijania. Czy można gdzieś tę wartość edytować?
Zainstalowałem sterowniki do myszki Logitecha (VX Nano) i jest tam coś takiego, jak płynne przewijanie. Działa bardzo fajnie, tylko jak ustawię jego szybkość na 1 wiersz, to w Operze jest świetnie, ale w innych programach za wolno, natomiast jak dam 3 wiersze, to wszędzie jest ok, ale w Operze za szybko. Tak, jakby Opera miała automatycznie ustawione w sobie przyspieszenie przewijania (właśnie gdzieś 3 krotne), co mnoży się z tym ustawionym w sternikach myszy. Można gdzieś zmienić tę wartość? |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
|
|
|
zobacz FF 5.0 :sciana:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:04. |