![]() |
Czym przekonać użytkowników Opery do Firefoksa? Tym .:P :)
|
miałem opere 8 cos sie sypło i przerzuciłem sie na ff1.4 i od dwóch tygodni wszystko ok :spoko:
|
Pytanie do użytkowników FF i Opery
Witam !
Ponieważ niestety szykuje mi się format C (reinstalka windowsa 98 - od trzech dni sypie mi się), to pomyślałem sobie, że przerzucę się może zdecydowanie na FF lub Operę. Obie już testowałem i mają wady i zalety w stosunku do IE. A jedna rzecz w ogóle nie chce mi działać ( w IE też kiedyś nie działała, ale się naprawiło). Chodzi mianowicie o przeglądanie odwiedzonych stron w trybie offline - czyli historii - mam modem i b. często z tego korzystam. I mam pytanie do użytkowników w/w FF i Opery - czy to powinno działać i ogólnie co mi doradzacie w moim przypadku (korzystam z modemu itd). Pozdrawiam ro29 |
a mi sie wywala czasami wtyczka ActiveX ???
mam ff1.4 na wingrozie2ksp4 z najnowszymi poprawkami |
dzieki gallus pomoglo :)
|
Dlatego polecam wtyczkę bookmark backup - masz backupa zakładek i czego tam jeszcze chcesz wykonany codziennie :D
PS Czy wie ktoś czym szyfrowane sa hasła w pliczkach FF ?? |
właśnie tak trzeba a folder FF z danych aplikacji kopiuje sobie raz na dwa tygodnie i ostatnio to mnie uratowało (wcześniej od wersji 1.0 zero problemów).
FF wykonał zakiś manewr (lub coś go ugryzło i wścieklizna tak częsta u lisów) i wszystko się zwaliło właśnie w danych aplikacji. |
C:\Documents and Settings\USER\Dane aplikacji\Mozilla - wywal i zainstaluj ponownie :)
|
No i sie doigralem :) chcialem usprawnic prace swojej przegladarki FF za pomoca programu FineTune, tylko ze teraz strony wogole mi sie nie laduja albo laduja sie bardzo powoli. Nie zrobilem backupu i dlatego pytam sie - czy jest mozliwosc powrotu do standardowych usawien FF, tak zeby byl czysty jak zla, bez zadnych sztuczek ? Probowalem odinstalowac FF, wywalilem potem smieci po nim i nic. Zainstalowalem przegladarke od nowa a tam stare ustatwienia i te same problemy. Pomocy !!
|
Cytat:
|
Cytat:
Narazie poki co bede uzywal Opery P.S. A moze ktos wie problem polega na tym ze jak wchodze czasami na strone to musze ja recznie odswierzyc bo otwiera sie tak jakby z historii nie odswierzona? |
Witam !
Dzięki za wypowiedzi ! A co sądzicie o szybkości Opery 8 ? Właśnie ją sobie zainstalowałem - od pół godziny testuję - według mnie chyba szybsza od FireFox - jak na razie denerwuje mnie trochę ten baner oraz fakt, że np. część stron wygląda inaczej niż w IE oraz otwiera się też inaczej niż w IE - ale może to kwestie przyzwyczajeń ? Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
http://di.com.pl/n/?lp=9843 Link do programu: http://www.totalidea.com/freestuff4.htm |
Cytat:
na początku ostroznie podchodziłem do liska, ale jak sie wgryzłem co jak gdzie kiedy, nie wyobrazam sobie kompa bez ff, przegladarka moze nie jest bardzo przyjazna dla poczatkującego, ale jak posiedzisz przy niej kilka chwil, poczytasz jakie dodatki mozna do niej zainstalować, przekonasz sie ze ta przegladarka spełni każde Twoje wymagania, a IE odejdzie w zapomnienie ;) aby nie być gołosłownym kilka linków gdzie znajdziesz wtyczki, motywy i rozszerzenia do Twojej nowej ulubionej przegladarki dodatki wtyczki skarbnica wiedzy o FF pozdrawiam |
Cytat:
w gruncie rzeczy na poczatku mi sie takze wydawało ze tak jest, ale po jakims czasie zobaczylem roznice w otwieraniu w ff i ie, poprstu ie otwierał cała strpne odrazu, potem style i na koncu obrazki, ff odrazu ze stylami otwiera a pozniej obrazki - przynajmiej ja tak mam - na koniec ff cala strone otwiera szybciej - chociaz na poczatku ma sie wrazenie ze ie jest szybsze |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:38. |