![]() |
Cytat:
Otwierasz stronę w Operze, klikasz na niej prawym przyciskiem i "Zablokuj zawartość" - prościej już się nie da :P |
I blokuje mi wszystkie skrypty i wszystkie obrazki. Bez sensu trochę.
|
Eeee mieszasz, ja sobie wybieram co chcę blokować...
używałeś tego w ogóle dłużej niż 10 sekund ? Bo widzę, że chyba nie, bo nie wiesz... :D PS Już mi automat sam zaktualizował Operę, naprawili problem po stronie serwera. |
Cytat:
ppm myszy>>zablokuj zawartość, trzymając shift klikaj pojedynczo w elementy, które mają być blokowane. Bez wtyk, od dawna... |
Zainstalowal mi sie Firefox 6.01 - zandych zmian nie widze, za to nadal uwiera brak wsparcia dla natywnego trybu pelnoekranowego w OS X Lion. Slowem - zenada...
Za to tryb ten dodano wyczytalem w Operze 11.51, a w polaczeniu ze znaleziona w tym temacie informacja o "plynnym przewijaniu" coraz bardziej mam ochote tej calej Opery sprobowac. Ma ktos film porownujacy roznice w przewijaniu w FF i Operze? |
Google Chrome Canary ma wsparcie dla full screen w os x. Co do opery to nie wiem - nie uzywam wiec sie nie wypowiadam.
|
W Operze płynne przewijanie jest od dłuższego czasu. Tyle tylko, że zużywa dużo procesora i w bardzo rozbudowanych stronach ta płynność jest wątpliwa. Ale może coś na lepsze zmienili. Sprawdzę na notebooku.
|
Cytat:
@ Patrix Z godzinę a nie 10s. :P @ M@X Różnica jest kolosalna. Ja mam to w FF wyłączone bo nie da się zdzierżyć. ;] |
Dla tych którzy mają problemy z gmail manager-em nie logującym się od kilku dni do konta...
|
Pojawil sie nowy Google Chrome dla OS X. :taktak:
Wspiera w pelni pelnoekranowy tryb dla Liona! :jupi: Na koncu stawki w tej kwestii zostaje wiec tylko Firefox... Trzeba bedzie pomyslec nad zmiana. :-( |
Na Linuxie też FF leży i kwiczy.
|
To smutne moim zdaniem, sobrusie, bo kiedys byl pierwszoligowa przegladarka, dolaczana zreszta caly czas do Ubuntu z tego co pamietam. A dzis wszyscy go przeganiaja :-(...
|
FF jest domyślną przeglądarką na wielu dystrybucjach, w tym openSUSE.
Ja jednak nigdy nie używałem FF, wole pierwowzór czyli Seamonkey. Jednak Mozilla nie ukrywa, że FF jest pisany przede wszystkim pod Windows - bo linuks się w globalnym desktopowym rozrachunku nie liczy. Pewne funkcje które na Windows działają od dawna (np. akceleracja GPU) na Linuksie są wciąż niedostępne. |
Cytat:
|
Za bardzo spoczeli na laurach;) Opera nie olewa tak innych systemow.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:12. |