Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

Zetoxa 09.11.2004 21:40

... jest na to prosta sztuczka, przeczytaj mój post z 30 października.

icemac 10.11.2004 11:47

dobra mam liska 1.0 i.......

1. qfffa problem jak wpisuje mu adres w okineku to jest OK, a jak biore cokolwiek z zakladek to d*** nic nie dziala nawet strona sie nie chce ladowac ;(

2. plus na dodatek jak zamkne progza to mi zakladki znikaja :wow: pojawiaja sie dopiero jak wejde w menadzera zakladek i go zamkne, a pozniej i tak nastepuje problem powyzszy (1.)

help me

Zetoxa 10.11.2004 11:59

... nakładałeś może na poprzednią wersję ? musisz wyinstalować wcześniejszą wersję, łącznie z usunięciem profilu, czyli katalogu Mozilla
Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Mozilla\

BD 10.11.2004 12:09

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
wpisz about:config w pasku adresu i zmień wartość
app.extensions.version na 0.10
wchodzą wszystkie rozszerzenia :cool:

Ciekawe tego nie znalem ;).
Do tej pory uzywalem takiego rozwiazania:

1. zapisuje sie XPI na dysku
2. otwiera w WinRar
3. otwiera plik install.rdf
4. w pliku install.rdf (mozna edytowac w notatniku) szukamy nastepujacego miejsca:

Kod:

<em:minVersion>0.9</em:minVersion>
        <em:maxVersion>0.10</em:maxVersion>

4. Zmieniamy wartosc linii:

Kod:

przed modyfikacja
        <em:maxVersion>0.10</em:maxVersion>

po modyfikacji
        <em:maxVersion>1.0</em:maxVersion>

5. Zapisujemy plik i pozwalamy na to aby WinRAR dokonal aktualizacji archiwum.

Teraz wystarczy tylko zainstalowac zmodyfikowany Dodatek.

icemac 10.11.2004 12:24

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... nakładałeś może na poprzednią wersję ? musisz wyinstalować wcześniejszą wersję, łącznie z usunięciem profilu, czyli katalogu Mozilla
Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Mozilla\

o dzieki ci o WIELKI

P.S. pochwalka leci :taktak:

siwy_mw 10.11.2004 20:33

A ja zainstalowalem nowe wersje bezposrednio na starsza i dziala wszystko bez problemu.

andy 11.11.2004 11:06

witam a czy da sie wylaczyc okienko ktore pojawia sie w prawym dolnym rogu ekranu gdy sciagne jakis plik. Bo mnie to troche denerwuje. Chodzi o FF.

Pozdro

----EDIT----

OK, juz sobie poradzilem.:idea: Trzeba wpisac about:config i potem zmienic ta linijke
browser.download.manager.showAlertOnComplete na false.

BD 11.11.2004 11:11

Cytat:

Napisany przez @ndy
witam a czy da sie wylaczyc okienko ktore pojawia sie w prawym dolnym rogu ekranu gdy sciagne jakis plik. Bo mnie to troche denerwuje. Chodzi o FF.

Da sie zrobic kilka rzeczy. Sa specjalne dodatki, ktore pozwalaja na to aby np scaigne pliki byly pokazywane w oddzielnej zakladce. Mozesz rowniez scaigac pliki uzywajac GetRighta - jest dodatek ktory wspolpracuje z najpopularniejszymi programami nazywa sie Download With.

Pozdrawiam

andy 11.11.2004 11:17

Cytat:

Napisany przez BD
Da sie zrobic kilka rzeczy. Sa specjalne dodatki, ktore pozwalaja na to aby np scaigne pliki byly pokazywane w oddzielnej zakladce. Mozesz rowniez scaigac pliki uzywajac GetRighta - jest dodatek ktory wspolpracuje z najpopularniejszymi programami nazywa sie Download With.

Pozdrawiam

Wiem mam plugin aby wybrac sobie czy mam sciagnac plik przez download Menagera z FF lub przez FlashGet'a. Ale mi chodzilo zeby wylaczyc te glupie powiadomienie przy Download Menagerze

No udalo sie opis w poscie wczesniejszym.

Pozdro

BD 11.11.2004 11:34

Cytat:

Napisany przez @ndy
chodzilo zeby wylaczyc te glupie powiadomienie przy Download Menagerze

Jakie powiadomienie masz na mysli bo kurcze nie wiem o co doklandie chodzi.

gallus 11.11.2004 11:41

BD, chodzi o to:
http://img119.exs.cx/img119/8094/ff3.jpg :)

Smartek 11.11.2004 17:02

nom, ja tez bym chcial to gowienko wylaczyc - a tak w ogole, ten download manager ma czesto STRASZNE opoznienie w pojawieniu sie sciaganego pliku... strasznie irytujace :)

a tak swoja droga, znalazlem ciekawego newsa na infojamie:

Cytat:

Internet Explorer 6.5?
Software: IE

Microsoft, który do niedawna nie zamierzał wzbogacać funkcjonalności Internet Explorera aż do premiery Longhorna pod naciskiem konkurencji może zmienić zdanie. Korporacja w dalszym ciągu nie planuje wydawać IE 7.0 przed premierą Longhorna twierdząc, że obecna wersja jest zbyt silnie zrośnięta z systemem, ale aby wypełnić długi czas oczekiwania na ***8222;siódemkę***8221; zastanawia się nad użyciem popularnego mechanizmu pluginów(wtyczek), który umożliwiłby poszerzanie możliwości przeglądarki o wiele popularnych funkcji bez ingerencji w jej kod do stworzenie czegoś w rodzaju wersji przejściowej pomiędzy 6.0 a 7.0 . Niestety brak jest informacji jakiego typu usprawnienia są ewentualnie planowane, można się jednak domyślać, że byłyby to między innymi automatyczne układanie stron w zakładkach, wbudowany czytnik RSS oraz wsparcie dla najnowszych standardów CSS. [źródło: Neowin]
moim zdaniem - microshitowe pomysly na ulepszenia IE nic nie dadza :P
pozdro ;)

BD 11.11.2004 17:16

Cytat:

Napisany przez gallus

Wiesz co ja tego nie mam u siebie w FF 1.0 final. Uzywam wtyczki FlashGot do sciagania.

http://software.informaction.com/cat...oduct=flashgot

andy 11.11.2004 20:31

ale ten komunikat jest jezeli sie sciagnie przez Download Managera wbudowanego w FF. A nie przez jakiegos wspomagacza sciagania.

siwy_mw 12.11.2004 18:30

Wie ktos co zrobic zeby w lisku dalo sie tlumaczyc strony w Internet Translator 3 bo program nie widzi otwartej strony ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:27.