![]() |
Ja ci podam scenariusz, który zadziała. Też byłem taki cfffaniak, jak zrobili chromooperę - powiedziałem sobie: zostaję na starej i dzielnie walczyłem z nią dłuższy czas. Ale coraz więcej stron nie chciało mi na niej chodzić. I choć mam ją jeszcze na dysku, to w tej chwili główną stał się Vivaldi.
|
Gadanie... Podaj konkretny przykładowy scenariusz, a ja Ci powiem czemu u mnie nie zadziała. ;p
Gdybym miał koniecznie wybierać to szczerze powiedziawszy wolę dziurawą acz ładną przeglądarkę niż Fort Knox, który będzie przypominać mi o latach 90-tych. Ale może dziwny jestem... |
Najlepiej zostać na starej, z błędami krytycznymi i później płakać jak okradną...
|
Jak wyłączą skórki to ja faktycznie już nie będę aktualizował. Ściągnę wersję z portableapps, dostosuję pod siebie, opaczkuję i do gablotki (mam takiego na pamiątkę FX 3.6.3). ;]
|
Upgrade po prostu nie ma sensu. :P
|
w którejś wersji może wyłączą funkcję przeglądania www.
|
Firefox v44.0 włączył sprawdzanie podpisów dodatków. W kolejnych już nie zadziała extension override false, a taki np. Adblock Plus i EHH nie są podpisane do dziś mimo że minęło już dobre kilka miesięcy... Przypadek? :|
https://addons.mozilla.org/pl/firefo...plus/versions/ W którymś FX w tym roku mają wyłączyć obsługę skórek... Och*li do reszty? Ta domyślna wygląda jak gówno... |
Nie... Część osób odeszła ze starej ekipy i klei teraz nową przeglądarkę. Niestety jest zasobożerna (HTML5...), ale i tak lepsza od tej Chropery.
Coś jak Nokia i Jolla. |
tak .
|
Vivaldi to jakiś odłam Opery?
|
imo vivaldiego już można używać jako domyślną przeglądarkę jeśli nie jest się przyzwyczajonym do operowego klienta pocztowego - to jedyna rzecz w tej chwili, która trzyma mnie przy operze v12.17. Pozostałe ficzery (których używałem najczęściej) ze starej opery vivaldi już ma (panele, notatki, speeddial, gesty, konfigurowalność wyglądu, pasków na dobrym poziomie) i sporo można "dorobić" poprzez rozszerzenia (przykładowe których używam: youtube center, adguard blocker, eliminator slajdów, hoover zoom, instant translate, select like a boss, itp.). Oczywiście w dalszym ciągu vivaldi jest w wersji rozwojowej i wiele rzeczy nie działa jak powinno, ale już jest o wiele lepiej niż w nowej operze.
najnowsza wersja https://vivaldi.net/en-US/blogs/team...ress-indicator |
Ja już używam Operę 31... bolało ale pomyślałem, że jak nie przeboleję teraz to nie przeboleję nigdy więc... :P
|
Jak dwie to może zamiast nowej Opery, Firefox? ;p
|
Cytat:
Ale kurde.. ta nowa jeszcze nie jest wystarczająco użyteczna.. Niestety tak samo jak Vivaldi |
Tak tylko, że w pełni migrować się nie da. Jest za uboga...
Za rok może będzie dało się już używać Vivaldiego. Na waszym miejscu bym się wstrzymał. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:36. |