![]() |
gdzie jest katalog wtyczek w firefoxie?
Jak zainstalować tego FlasGota? :) |
Cytat:
A co do instalacji to ten plik XPI musisz uruchomic. Wystarczy jak w FF zrobisz Plik/Otworz plik i pozniej chyba juz wiesz :D W przypadku instalacji ze strony czasem musisz dodac strone do zaufanych - automatycznie pojawi sie odpowiedni pasek i tam do dopiszesz. Pozniej po kliknieciu w XPI na stronie masz automatyczna instalacje - wtyczka dziala po restarcie. Co do zmiany wygladu to sa tematy. FF ma kilka a do najlepszych nalezy chyba Charamel - http://members.shaw.ca/lucx/ - i Noia http://kasteo.deviantart.com/ Musisz pobrac plik na dysk a nastepnie z menu Narzedzia wybrac Motywy. Pozniej do nowego okna przeciagnij pobrany plik jar. |
Cytat:
wszystko jasne. Innym też dzieki za pomoc jak narazie wszystko można powiedzieć działa. Java 5 działa, Microsoftu odinstalowana, ale mimo to często Firefox pobiera mi duuzo procesora. Jest tylko jedno "ale" co do Mozilli Firefox - wolno się uruchamia, ale to niewielki szczegół ze względu na rzadkośc wykonywania operacji. |
coz, dlugo jak dlugo - wez pod uwage ze IE siedzi non stop w ramie :| i dlatego "startuje szybciej"
wtyczki najwygodniej instalowac wprost ze strony (na dialupie nie siedzisz w koncu :) ) wtedy masz opis przed nosem i wsio sie automagicznie dzieje warto tez przetestowac moduly poczty i kalendarza (PIMa) - Thunderbird oraz Calendar - mnie akurat nie przekonaly do przejscia z TheBat'a i komorki :) ale warte uwagi wyglad... wejdz do extensions/visual na stronie mozilli a znajdziesz sporo opcji naprawde ladna jest np ta ala RedHat - ale o gustach sie nie dyskutuje :) ja tam nie uzywam zadnej, pewnie dlatego e nie mam ani jednego przycisku na wierzchu ^_^ oczywiscie gesty myszki musialem zainstalowac :) ale bez tego po Operze przegladarki sobie nie wyobrazam :) |
moja ulubiona skórka to Qute, miała być oficjalną skórką FF, ale autor wycofał się w ostatniej chwili.
http://www.quadrone.org/graphics/Qute/qute.jar |
Cytat:
1) Zainstalowales za duzo pluginow - na poczatku instalowalem co popadlo i FF wolno startowal. 2) Robiles upgrade z poprzedniej wersji FF bez uprzedniego usuniecia poprzedniego FF. Niestety to blad bo wg mnie instalator nowej wersji powinien usuwac starego FF i dopiero sie instalowac ale tak nie jest. Upgrade bo usuniecia starej wersji czesto jest przyczyna wielu problemow. Rozwiazaniem jest usuniecie calego profilu i ponowne ustawienie przegladarki i instalacja dodatkow. |
@BD niestety jak sobie instalowale za pierwszym raze FF to tez sie wolnoooo uruchamiala. I tak mam do dzisiaj. Dodatkown mam zaledwie chyba 3 w tym 2 pluginy i jeden zastaw wygladu. Wiec od tego to raczej nie zalezy. Moze to w koncu naprawia.
Pozdro |
Cytat:
Więc BD rzeczy które opisałeś na pewno są prawdziwe, ale nie dotyczą nas. Po prostu tak już jest, ale pisze - MI TO NIE PRZESZKADZA :) A teraz taka opinia po trzech dniach użytkowania Mozilii. -przeglądarka jak przeglądarka - mało doświadoczona osoba nie powie, że to coś onnego niż IE -podoba mi się pierwszeństwo ładowania tekstu nad obrazkami co przyspiesza ładowanie strony -mało opcji, ale może to i dobrze. MyIE2 miało ich kupe i jeszcze troche. -zdecydowanie wolniej działa Mozilla jako program. Zalaguje się czasem, pzy ładowaniu stron praktycznie wogóle czasem nie moge otworzyć listy menu. -powiedzcie mi gdzie Mozilla zapisuje Tempy. Cookiesy i historie już wiem, że opróżnia się w opcjach, a tempy i inne ochodne które dla IE oprożniało się w opcjach internetowych i w "oczyszczaniu dysku"?? pzdr |
x:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ai0jgngt.defaul t\Cache - wg mnie tutaj jest temp FF
x:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ai0jgngt.defaul t\cookies.txt - cookiesy ;) |
Ilość załączników: 1
A teraz tak z innej beczki. Jezeli przelacze FF w tryb full screen to nie jest pokazywany pasek postepu. Czy jest mozliwosc aby go gdzies umiescic..??
|
@ndy - widzialem wtyczke do zarzadzanioa elementami widocznymi w trybie full screen
jest na bank na stronie ff - kuknij :) |
@nimal a moglbys dokladnie podac nazwe dodatku. Bo przeszukalem wszystkie dodatki i nic..
A teraz z innej beczki: Cytat:
|
A kto wie jak w FF zwiększyć limit czasu połączenia??
tzn. jakna zywa się ta opcja w about:config?? |
accessibility.typeaheadfind.timeout <-- bodajże to to
|
Może ktoś wie jak importować zakładki z opery do Firefoxa???
Próbowałem juz wszelakich sposobów łącznie z eksportem zakładek z opery jako html. niestety Firefox nie chce ich importować. Próbowałem z Opery do IE a potem do FF ale IE też sie gryzie z zakładkami Opery. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:36. |